Κυριακή 17 Μαρτίου 2019

Πως να είσαι υγιής...!!!!

Νηστεία… ο περισσότερος κόσμος τρομοκρατείται στο άκουσμα και μόνο της λέξης. 

Στους ηλικιωμένους, ανασύρονται μνήμες από την εποχή του Β΄ παγκοσμίου πολέμου, με τις τραγικές εικόνες από τα στρατόπεδα συγκέντρωσης και τα σκελετωμένα σώματα. 

Στους νεώτερους, έρχονται στο νου φωτογραφίες από τα λιμοκτονούντα δύστυχα παιδάκια της Αφρικής. 

Η νηστεία δυστυχώς είναι ταυτισμένη με τη λιμοκτονία. 

Όποιος ακούει τη λέξη νηστεία, θεωρεί ότι είναι κάτι επικίνδυνο και βλαβερό για την υγεία. Νομίζει ότι θα κινδυνέψει η ίδια η ύπαρξή του. 

Αυτή η λανθασμένη αντίληψη ενισχύεται ενίοτε και από την ιατρική κοινότητα, που συνήθως θεωρεί επιτακτική την ανάγκη οποιουδήποτε ασθενή να σιτίζεται πολύ και συχνά! 

Θα πρέπει να ξεκαθαρίσω εξ'αρχής πως όταν αναφέρομαι σε νηστείες, εννοώ ΜΟΝΟ τις νηστείες με νερό και τις απόλυτες ξηρασίες (χωρίς νερό). 

Οποιαδήποτε άλλη επιλογή, αποτελεί απλώς μια περιοριστική διατροφική προσέγγιση (φρουτοθεραπεία, χυμοθεραπεία, περιοδική-διαλείπουσα νηστεία). 

Όσο για τις υποτιθέμενες «νηστείες» της Σαρακοστής, των Χριστουγέννων και του Δεκαπενταύγουστου, έτσι τουλάχιστον όπως πραγματοποιούνται, δικαιούνται τον λίαν επιεική χαρακτηρισμό της «γιαλαντζί νηστείας». 

Η νηστεία όμως με νερό και ειδικά η απόλυτη ξηρασία (χωρίς νερό) έχουν βοηθήσει αμέτρητους ασθενείς, εκεί όπου τα πάντα έχουν αποτύχει. 

Η νηστεία έχει τη δυναμική να θεραπεύσει, να αποτοξινώσει, να ταπεινώσει και να οδηγήσει στην αυτογνωσία. 

Ένα ακόμη σπουδαίο όφελος που μπορεί να αποκομίσει κάποιος όταν νηστεύει είναι η επιβράδυνση του γήρατος και η ποιοτική μακροζωία. 

Η νηστεία με νερό για να έχει αποτέλεσμα θα πρέπει να διαρκεί τουλάχιστον 5 ημέρες συνεχόμενα, ώστε το σώμα να εισέλθει σε μια κατάσταση επονομαζόμενη ως κέτωση. 

Μόνο όταν κάποιος πετύχει την κέτωση, θα πρέπει να αναμένει θεραπευτικά αποτελέσματα και ειδικά γρήγορη απώλεια λίπους. 

Σήμερα, ο μέσος άνθρωπος σιτίζεται ημερησίως με περισσότερη τροφή από ό,τι έχει ανάγκη το σώμα του, καταναλώνοντας μία ποσότητα σαφώς μεγαλύτερη από ό,τι κατανάλωναν οι πρόγονοί μας μέσα σε μία εβδομάδα! 

Θα πρέπει να σας υπενθυμίσω ότι το ζήτημα των θερμίδων αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες πλάνες στην επιστήμη της διατροφής και αυτό αποδεικνύεται περίτρανα από τα ξεχαρβαλωμένα και άρρωστα σημερινά σώματα. 

Όπως αναφέρω χαριτολογώντας, σήμερα υπάρχουν «χορτασμένοι άνθρωποι με σώματα που λιμοκτονούν!». 

Όλοι φοβούνται τη νηστεία, αλλά κανείς δεν αντιλαμβάνεται ότι καθημερινά στερεί τα τρισεκατομμύρια των κυττάρων του από πραγματική θρέψη με την κάκιστη διατροφή του. 

Η κυτταρική θρέψη μπορεί να επέλθει μόνο από τροφές πλούσιες σε μικροθρεπτικά συστατικά τα οποία δεν έχουν θερμίδες (!), όπως είναι το νερό, οι βιταμίνες, τα μέταλλα, τα ιχνοστοιχεία, τα ένζυμα, τα συνένζυμα και τα φυτοθρεπτικά συστατικά. 

Εάν έχετε ως υπέρτατο στόχο την υγεία σας, θα πρέπει να φροντίζετε διαρκώς να αποτοξινώνεστε και να τρέφεστε κυτταρικά. 

Θρέψη και αποτοξίνωση. Δύο εναλλασσόμενοι καθημερινοί μηχανισμοί, οι οποίοι πετυχαίνονται ο μεν πρώτος, με ζωντανές – αμαγείρευτες τροφές και ο δε δεύτερος, με επαναλαμβανόμενες νηστείες (με ή χωρίς νερό). 

Επειδή η αρχή και κάθε αρχή είναι δύσκολη, μέχρι να παγιωθεί ως μόνιμη συνήθεια, θα πρότεινα τα εξής : 

ΝΗΣΤΕΙΑ 

· Νηστεία μόνο με νερό μία ημέρα την εβδομάδα για 24 – 36 ώρες (π.χ. από Σάββατο βράδυ μέχρι και Κυριακή βράδυ ή τη Δευτέρα το πρωί). 

· Περιοδική νηστεία 16 ωρών καθημερινά (π.χ. μετά το βραδινό γεύμα στις 20:00μ.μ. μέχρι την επόμενη μέρα το μεσημέρι στις 12:00μ.μ.). 

ΚΥΤΤΑΡΙΚΗ ΘΡΕΨΗ 

Το 80% της διατροφής καθημερινά, να περιλαμβάνει τα εξής: 

· Ποιοτικά-ενεργειακά ροφήματα 0,5 – 1 λίτρο (νερό, υδρόμελο, βοτανόνερο, νερό καρύδας, sole, rejuvelac) 

· Χυμούς φρούτων και λαχανικών (1 – 2 λίτρα) 

· Φρέσκα φρούτα εποχής (1 – 3 κιλά) 

· Ωμά λαχανικά και φύτρα (500γρ. – 1 κιλό) 

· Ξηρούς καρπούς (50 – 100γρ.) 

· Αβοκάντο, ανάλατες ελιές, σπόρους πλούσιους σε Ω3 (2 κ.σ. λιναρόσπορο ή 3 κ.σ. σπόρους κάνναβης) 

· Πρωτεολυτικά ένζυμα 

· Προβιοτικά ή ζυμωμένα προϊόντα 

Η θρέψη είναι δική μας αρμοδιότητα και ευθύνη, καθώς αποτελεί μία μηχανική εξωτερική παρέμβαση. 

Αντιθέτως, η αποτοξίνωση αποτελεί μια εσωτερική λειτουργική διαδικασία, η οποία συμβαίνει ανεξάρτητα από τη θέλησή μας. 

Είναι λανθασμένη και εντελώς παράλογη η σημερινή εμμονή στην αποτοξίνωση του σώματος με εξωτερική παρέμβαση μέσω διάφορων δημοφιλών αποτοξινωτικών πρωτοκόλλων. 

Τονίζω με έμφαση ξανά και ξανά ότι η εστίαση της προσοχής σας θα πρέπει να είναι στη σωστή καθημερινή θρέψη των κυττάρων σας. 

Με αυτόν τον τρόπο σταματάτε άμεσα την τοξίνωση του σώματος μέσω της διατροφής και παράλληλα διευκολύνετε το σώμα σας να ασχοληθεί ανεμπόδιστα με την εσωτερική «καθαριότητα» από τα κατάλοιπα του μεταβολισμού και την απόπτωση – αυτοφαγία των κυττάρων. 

Ο συνδυασμός της κυτταρικής θρέψης μέσω της ζωντανής διατροφής, με την παράλληλη αποτοξίνωση μέσω της νηστείας, είναι οι δύο μοναδικοί τρόποι που ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα και προσφέρουν ανοσία. 

Ολιγοφαγία και νηστεία λοιπόν. Τα 2 μεγάλα μυστικά της ΥΓΕΙΑΣ! 

Τι να θυμάστε 
· Η νηστεία επιβραδύνει το γήρας και οδηγεί στη μακροζωία. 

· Να νηστεύετε 1 φορά την εβδομάδα (24 – 36 ώρες) 

· Να νηστεύετε καθημερινά για 16 ώρες (20:00μ.μ. – 12:00μ.μ.) 

· Να τρέφετε κυτταρικά το σώμα σας, με τουλάχιστον 80% ζωντανές τροφές. 

· Να μην ακολουθείτε ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ αποτοξινωτικά πρωτόκολλα. 

Τέλος, για όσους αγαπούν το πολύ και καλό φαγητό, έχω μια δελεαστική πρόταση: 

«Να τρώτε λιγότερο, ώστε να ζήσετε πολλά χρόνια, για να τρώτε περισσότερο». 

Εάν δεν το καταλάβατε, σας παρακαλώ να το ξαναδιαβάσετε! 

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την κυτταρική θρέψη, την ενζυματική διατροφή και τις νηστείες στο βιβλίο: 





Σημαντική Υπενθύμιση 
Το άρθρο αυτό όπως και όλα τα γραφόμενα της ιστοσελίδας, δεν έχουν σκοπό να υποδείξουν θεραπεία, ούτε την πρόθεση να αντικαταστήσουν τυχόν ιατρική συμβουλή ή ιατρική οδηγία. Δεν είμαι ιατρός, ούτε διαιτολόγος – διατροφολόγος. Ο σκοπός του άρθρου είναι καθαρά ενημερωτικός. Εάν αντιμετωπίζετε προβλήματα υγείας, λαμβάνετε φαρμακευτική αγωγή, είστε υπέρβαροι – παχύσαρκοι ή ανήλικοι, θα πρέπει ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ να λάβετε την έγκριση του θεράποντα ιατρού σας πριν προβείτε σε οποιαδήποτε εφαρμογή όσων διαβάζετε. Οποιαδήποτε αλλαγή στη διατροφή σας ή στο πρόγραμμα γυμναστικής σας, μπορεί να εγκυμονεί κινδύνους για την Υγεία σας. Ειδικά όταν λαμβάνετε φάρμακα. Χρησιμοποιήστε τη λογική σας και ενεργείστε με γνώμονα πάντα το ατομικό σας συμφέρον και αφού πρώτα προβείτε σε διεξοδική έρευνα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου