Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2019

Όλα έχουν τη δυνατότητα Ίασης, Συνέντευξη Φιλίπε Χανετέλε...!!!!

"Μπορώ να είμαι σε θέση να βλέπω πάλι καθαρά αφήνοντας τα γυαλιά που φορούσα από 6 χρονών" δηλώνει ο Φιλίππε Χανετέλε, σε μια άκρως αποκαλυπτική συνέντευξη στην Π.Ε. μιλώντας για όλους και για όλα! 


Philippe Hannetelle 
1. Υπήρξατε μαθητής του Μάρτιν Μπρόφμαν και τώρα συνεχίζετε το έργο του, με την προώθηση των σεμιναρίων του, μετά τον θάνατό του. Τι είναι εκείνο που σας έκανε, καταρχάς, να ασχοληθείτε με όλη αυτήν την ιστορία;

-Όταν συνάντησα τον Μάρτιν τίποτα δεν δούλευε στη ζωή μου με τον τρόπο που ήθελα. Άκουσα μια συνέντευξη του Μάρτιν η οποία μίλησε βαθιά μέσα μου. Ήξερα αυτές τις ιδέες και τις φιλοσοφίες από χρόνια αλλά δεν είχα ιδέα πώς να τις εφαρμόσω εύκολα στη δική μου ζωή. 

Ο Μάρτιν έχει δημιουργήσει μια εργαλειοθήκη την οποία ο καθένας μπορεί να χρησιμοποιήσει, ανεξάρτητα από τα πιστεύω του, και μπόρεσα να βιώσω τα αποτελέσματα της χρήσης αυτών των εργαλείων στον εαυτό μου και ήθελα να το μοιραστώ αυτό με τους άλλους ανθρώπους. 

2. O Μάρτιν Μπρόφμαν υποστήριζε ότι "όλα μπορούν να θεραπευτούν" και το απέδειξε ο ίδιος με την ίασή του από τον τελικό καρκίνο ακόμα και όταν οι γιατροί ήταν σίγουροι ότι δεν μπορούσε να βρεθεί θεραπεία. Παρόλα αυτά ο ίδιος πέθανε πρόσφατα (2014) κάτω από άγνωστες συνθήκες. Όλο αυτό δεν αποδυναμώνει κατά κάποιο τρόπο το αρχικό επιχείρημα ότι "όλα μπορούν να θεραπευτούν", στο οποίο βασίζεται και όλη η διδασκαλία του; 

-Όταν λέμε ότι όλα μπορούν να θεραπευτούν δεν λέμε ότι όλα πρόκειται να θεραπευτούν. Χρειάζεται να καταλάβετε τη διαδικασία. Υπάρχει μια πιθανότητα για την πλήρη θεραπεία οποιουδήποτε συμπτώματος. Εργαζόμαστε με την ιδέα ότι κάθε σύμπτωμα αρχίζει με το στρες στην συνειδητότητα. Όταν το άτομο μπορεί να απελευθερώσει το στρες, το σύμπτωμα μπορεί να θεραπευτεί. Αυτό είναι αλήθεια κι αυτό είναι το οποίο ο Μάρτιν πέρασε τη ζωή του παρουσιάζοντας. 

Υπάρχει ένας τρόπος να δημιουργήσουμε το περιβάλλον στο οποίο η θεραπεία έχει την καλύτερη πιθανότητα να συμβεί. Μπορούμε να δημιουργήσουμε αυτό που οι άνθρωποι ονομάζουν θαύμα ή αυτόματη υποχώρηση. Το BMS σχετίζεται με το να βλέπουμε τι συστατικά δημιουργούν την θεραπεία και να τα συγκεντρώνουμε. 

Ο καθένας μας είναι ο δημιουργός της ζωής του αυτό ισχύει τόσο για τον θεραπευτή όσο και για τον θεραπευόμενο. Μερικές φορές, η θεραπεία συμβαίνει και τα συστατικά βρίσκονται και μερικές φορές δεν συμβαίνει αυτό. Τουλάχιστον ένα από τα συστατικά λείπει. 

Η μετάβαση του Μάρτιν είναι μια ιστορία αρκετών τμημάτων και μόνο όταν όλα τα κομμάτια τεθούν μαζί μπορούμε να αρχίσουμε να βγάζουμε νόημα. Ο Μάρτιν πέθανε από καρκίνο της ουροδόχου κύστεως. Ο καρκίνος αντιπροσωπεύει κάτι απωθημένο, κάτι που παραμένει. 

Η ουροδόχος κύστη συνδέεται με το τσάκρα της βάσης, μπορεί να είναι φόβος ή ανασφάλεια και ένταση στην συνειδητότητα για τα χρήματα, την δουλειά ή το σπίτι. 

Ο καρκίνος σημαίνει ότι το άτομο έχει αποφασίσει να πεθάνει, είτε επειδή είναι πολύ δυστυχισμένο για κάτι, ή αλλιώς ο ίδιος έχει αποφασίσει ότι ήρθε η ώρα να φύγει, αφού όλα όσα χρειαζόταν να γίνουν έχουν γίνει. Και οι δύο αυτές περιπτώσεις ταιριάζουν στον Μάρτιν. 

Στο φυσικό επίπεδο, ο Μάρτιν είχε εντάσεις για το σπίτι. Αφού έζησε στη Δανία για 30 χρόνια, πολλά σημάδια έδειχναν το Μονακό ως τον επόμενο προορισμό του. Ήταν πολύ συγκλονισμένος όταν απορρίφθηκε η παραμονή του εκεί και στο πνευματικό επίπεδο φαίνεται πως είχε αποφασίσει να εγκαταλείψει τον πλανήτη πριν από τα 74α γενέθλιά του και ήταν απλώς θέμα τρόπου. 

Κατά τη διάρκεια της πρώτης εβδομάδας συμβίωσης με τη σύζυγό του, ο Μάρτιν της είπε "Πάντα ονειρευόμουν ότι όταν βρω την αδελφή ψυχή κι όταν έρθει η ώρα για μένα να αφήσω αυτόν τον πλανήτη, ας πούμε σε 20 χρόνια, να ανοίξω ένα μπουκάλι σαμπάνια, να ευχηθούμε αγάπη ο ένας στον άλλον και απλώς να πέσω για ύπνο και να φύγω... " 

Εκείνη την εποχή, τα είκοσι χρόνια φαίνονταν σαν μια αιωνιότητα! Κατά τη στιγμή του θανάτου του, είχαν ζήσει μαζί για 19 χρόνια και ήταν ζευγάρι για σχεδόν 20. Τρεις μήνες μετά τον θάνατο του Μάρτιν ένας φίλος ήρθε σε ένα σεμινάριο. 

Μίλησε για μια συνομιλία που είχε πριν από περισσότερα από 20 χρόνια, κατά τη διάρκεια της οποίας ο Μάρτιν εκμυστηρεύτηκε ότι δεν θα ζήσει έως τα 74 του. Τρεις μήνες πριν από τα εβδομηκοστά τέταρτα γενέθλιά του, είχε φύγει... 

Το τελευταίο κομμάτι του παζλ προήλθε από μια αναπάντεχη πηγή – από ένα μέλος της οικογένειας που είπε στη σύζυγο του Μάρτιν Ανίκ: «Ήρθες στο Μονακό για να είσαι πιο κοντά στους γονείς σου, όχι για να τους κάνεις ευτυχισμένους αλλά μάλλον για να σε βοηθήσουν. 

Ο Μάρτιν ήξερε ότι θα έφευγε και ήθελε να κάνει τα πράγματα ευκολότερα για σένα και τον Εντουάρντ.» Όλα τα κομμάτια μπήκαν στη θέση τους εκείνη τη συγκεκριμένη στιγμή και μπορούμε να δούμε όλη την εικόνα και την ενορχήστρωση των γεγονότων. 

Ο Μάρτιν ήξερε ότι θα έφευγε πριν από τα 74α γενέθλιά του και ήξερε τι θα συνέβαινε. Έκανε τα πάντα για να κάνει το θάνατό του όσο το δυνατόν πιο εύκολο για την οικογένεια και τους φίλους του. Ίσως σκέφτηκε ότι φεύγοντας σταδιακά, όπως έκανε, θα ήταν ευκολότερο για τον 13χρονο γιο του από ότι να τον ακούσει να του λέει «Απόψε πρέπει να φύγω.» Τώρα, το έργο του είναι κάπου αλλού, σε διαφορετικά επίπεδα. 

3. Έχετε να μας αναφέρετε κάποιες ξεχωριστές περιπτώσεις ίασης από τη δική σας εμπειρία με τη μέθοδο του Μάρτιν Μπρόφμαν;

-Μπορώ να αναφέρω τη δική μου θεραπεία, με το να είμαι σε θέση να βλέπω και πάλι καθαρά, αφήνοντας τα γυαλιά που φορούσα από τότε που ήμουν 6 χρονών. Και πέραν από το φυσικό επίπεδο, με το να είμαι σε θέση να αλλάξω τις συνήθειες των σχέσεων στις οποίες βρισκόμουν, να αλλάξω τη δουλειά μου, και να κάνω αυτό που μου αρέσει να κάνω. 

4. Εσείς πιστεύετε πραγματικά ότι "Όλα μπορούν να θεραπευτούν;"

-Σίγουρα ναι. Το ζήτημα δεν είναι αν η θεραπεία δουλεύει αλλά μάλλον το πώς δουλεύει. Είμαστε καθένας μας μια συνείδηση σ’ ένα σώμα. Ο καθένας μας αποφασίζει τι να σκεφτεί και τι να αισθανθεί. Επιλέγουμε τις αντιλήψεις μας και οι αντιλήψεις μας δημιουργούν την πραγματικότητά μας. 

Οι αντιλήψεις μας είναι ο υποκειμενικός τρόπος με τον οποίο ερμηνεύονται όλες οι πληροφορίες που έρχονται στη συνείδησή μας από τον κόσμο γύρω μας. Όταν μιλάμε για το ότι οι αντιλήψεις μας δημιουργούν την πραγματικότητά μας, μιλάμε όχι μόνο για τα αντιληπτικά φίλτρα μας, αλλά και για τον τρόπο που τα πράγματα συμβαίνουν. 

Αυτό σημαίνει ότι ακόμη και φαινομενικά φυσικές σχέσεις αιτίας-αποτελέσματος είναι διαφορετικές σε διαφορετικές πραγματικότητες. Όταν η θεραπεία συμβαίνει, αυτό μπορεί να συμβεί με έναν τρόπο που φαίνεται να αναστέλλει ή να παραβιάζει ορισμένους φυσικούς νόμους της χημείας, βιολογίας ή φυσικής. 

Αυτοί οι νόμοι, όμως, δεν είναι απόλυτα υπαγορευμένοι, αλλά απλώς προσπαθούν να προβλέψουν τη συμπεριφορά με βάση την εμπειρία του παρελθόντος και εμπειρικά δεδομένα. Θεωρούνται νόμοι μόνο μέχρι να συμβεί κάτι που να καθιστά αναγκαίο να εξετάσουμε πρόσθετους παράγοντες και να τροποποιήσουμε αυτούς τους νόμους. 

Αν κοιτάξουμε το παράδειγμα της θεραπείας, παρόλο που μπορεί να φαίνεται ότι σπάμε τον «νόμο» της βιολογίας, χημείας, φυσικής, κανένας νόμος στην πραγματικότητα δεν παραβιάζεται. Είναι απλώς άλλοι νόμοι που τηρούνται, δεδομένου ότι τα πράγματα συμβαίνουν με διαφορετικούς τρόπους σε διαφορετικές πραγματικότητες. 

Η θεραπεία παρουσιάζεται, τότε, ως μια εναλλακτική φυσαλίδα στην πραγματικότητα της παραδοσιακής ιατρικής επιστήμης. Κάθε φυσαλίδα μπορεί να παρουσιαστεί και να φανεί σαν να είναι η μόνη πραγματικότητα που υπάρχει. Αν απελευθερώσουμε την ιδέα ότι υπάρχει μόνο μία πραγματικότητα, μπορούμε στη συνέχεια να εξετάσουμε εναλλακτικές πραγματικότητες. 

Εντός της πραγματικότητας του Συστήματος της θεραπείας Καθρέπτης του Σώματος, έχουμε την αντίληψη ότι τα πάντα μπορούν να θεραπευτούν και μπορούμε να δούμε πώς μπορούμε να το εκδηλώσουμε αυτό στη φυσική πραγματικότητα. 

5. Και για να αλλάξω λίγο την ερώτηση ακόμη κι αν "όλα μπορούν να θεραπευτούν", πιστεύετε ότι ΟΛΟΙ μπορούν να θεραπευτούν; 

-Ο καθένας μπορεί να θεραπευτεί όταν ο ίδιος το θέλει. Δεν θα καταφέρετε να θεραπεύσετε κάποιον, εφόσον δεν ανοίξει ο ίδιος την πόρτα γι' αυτό. Η διαδικασία της θεραπείας συνεπάγεται μια διαδικασία μετασχηματισμού. 

Το σύμπτωμα χρησίμευσε για να πει στο άτομο κάτι για ανεπίλυτες εντάσεις στη συνείδησή του για κάτι που συμβαίνει στη ζωή του εκείνη την εποχή. Θα πρέπει να αποφασίσει το άτομο να δει τα πράγματα με αυτόν τον τρόπο και τη θέληση να αλλάξει τον τρόπο ύπαρξης που δεν λειτουργούσε για το ίδιο. 

6. Μιας και ασχολείστε, μέσω των σεμιναρίων σας, με τον τομέα της ίασης, πού αποδίδετε τον τόσο μεγάλο βαθμό θανάτων από καρκίνο που παρατηρείται στις ημέρες μας καθώς και τα τεράστια ποσοστά αύξησης της ασθένειας αυτής; 

-Πολλοί άνθρωποι είναι δυσαρεστημένοι με τη ζωή τους, με τη δουλειά τους, με τις σχέσεις τους, με τα χρήματα, κλπ, είναι αγχωμένοι σε όλα τα επίπεδα. Ο καρκίνος αντιπροσωπεύει κάτι που κρατήθηκε μέσα στο άτομο και δεν εκφράστηκε, και το επηρεαζόμενο μέρος του σώματος καθώς και το αρμόδιο τσάκρα δείχνουν τι είναι αυτό που έχει συγκρατηθεί χωρίς να εκφραστεί. 

Είναι ένα μήνυμα από τον Ανώτερο Εαυτό του ατόμου για να του επιτρέψει να γνωρίσει τι πρέπει να κάνει με διαφορετικό τρόπο στη ζωή του για να μπορέσει να επιστρέψει στην φυσική του κατάσταση ισορροπίας. 

Ανεξάρτητα από το μέρος του σώματος που επηρεάζεται, η ενδεχόμενη λογική κατάληξη του συμπτώματος – ο θάνατος - δείχνει ότι το άτομο έχει αποφασίσει ότι η κατάσταση στην οποία βρίσκεται είναι απαράδεκτη, και ότι θα προτιμούσε να πεθάνει παρά να συνεχίσει με αυτή τη κατάσταση στη ζωή του. 

Γι 'αυτό για να αποφασίσει να ζήσει, πρέπει να επιλύσει αυτή την ένταση ή την κατάσταση, έτσι ώστε να έχει σε κάτι που να προσβλέπει κάτι για το οποίο να ζήσει. 

7. Ποια θεωρείτε την μεγαλύτερη απειλή για την ποιότητα ζωής μας σήμερα; Πώς οραματίζεστε την ανθρωπότητα μέσα στα επόμενα 20 χρόνια; 

-Η μεγαλύτερη απειλή θα μπορούσε να είναι τα άτομα που παραμένουν στην ίδια άποψη. Εννοώ αν οι άνθρωποι συνεχίζουν να βαδίζουν ασυνείδητα στη ζωή τους, νιώθωντας διαχωρσμένοι ο ένας από τον άλλο, κατακρίνοντας, μη βιώνοντας την αγάπη, αυτό θα εκδηλωθεί με πιο δυναμικό τρόπο από ό, τι τώρα στον πλανήτη: περισσότερους πολέμους, περισσότερη πείνα, αρρώστιες ... περισσότερα.

Ένα αξίωμα μεταξύ των ανθρώπων που εργάζονται με τη συνείδησή τους είναι ότι όταν βάζετε μερικές εικόνες στη συνείδησή σας, βελτιώνετε την πιθανότητά σας να σας συμβούν. Εάν έχετε έναν φόβο για κάτι, τότε θέτετε συνεχώς στη συνείδησή σας μια εικόνα αυτού του πράγματος να συμβαίνει.

Λέτε, "Δεν θέλω να συμβεί αυτό." Η εικόνα είναι σαφής. Ο φόβος να συμβεί κάτι τέτοιο είναι σαν κόλλα που σας συνδέει με αυτήν την εικόνα. Αλλά εγώ προτιμώ να κρατήσω μια διαφορετική εικόνα στη συνείδησή μου. Καθώς όλο και περισσότεροι άνθρωποι αφυπνίζονται με το να είναι σε επαφή με αυτό που πραγματικά είναι, το φως είναι ισχυρότερο από τη σκιά.

Οι αλλαγές θα προέλθουν από το εσωτερικό μας, όπως κάθε ανθρώπινη αλλαγή, κι ο κόσμος έξω θα αλλάξει επίσης. Πρέπει να διευρύνουμε τον κύκλο της ενσυναίσθησής μας σε όλα τα έμβια όντα και να νιώσουμε πάλι συνδεδεμένοι με τη φύση. 

Όλες οι εμπειρίες και καταστάσεις που δημιουργούμε ως ομαδική συνείδηση σήμερα είναι εκεί για να μας δείξουν ότι ο τρόπος που συσχετιζόμαστε είναι λάθος, και θα πρέπει να το αλλάξουμε αυτό, αυξάνοντας τις αντιλήψεις μας από καρδιάς, και να είμαστε σε αποδοχή και αγάπη άνευ όρων.

Ο Philippe Hannetelle υπήρξε μαθητής του πρωτοπόρου στη βελτίωση της όρασης, στην εξερεύνηση της σχέσης μεταξύ νου και σώματος Μάρτιν Μπρόφμαν και ήταν από τα πρώτα του κιόλας βήματα κοντά του.

Παρουσίαζε στην Ελλάδα τα διήμερα σεμινάρια με μεγάλη επιτυχία ενώ τώρα ανέλαβε και τα σκήπτρα του πενθήμερου σεμιναρίου «Καθρέπτης του Σώματος».

Το σεμινάριο βασίζεται στο βιβλίο του Μπρόφμαν «Όλα μπορούν να θεραπευτούν» ενός εγχειριδίου που παρουσιάζει τη θεραπευτική μέθοδο που ανέπτυξε μέσα από έρευνες και προσωπικές εμπειρίες όταν αυτοθεραπεύτηκε από τον καρκίνο το 1975.

Όταν πριν από 35 χρόνια θεράπευσε τον εαυτό του από τον καρκίνο που παραλίγο να τον οδηγήσει στο θάνατο, αποφάσισε ότι μπορεί αυτή την εμπειρία, τη γνώση και την αγάπη για τη ζωή να την περάσει και σε άλλους ανθρώπους, όπως και έκανε. Μέσα από τα βιβλία, αλλά και τα σεμινάρια του, ο Martin Brofman επιμένει πως ο άνθρωπος αν το θελήσει μπορεί να αλλάξει τη ζωή του και να θεραπεύσει τον εαυτό του.

Πάνω σ' αυτή τη φιλοσοφία και εμπειρία, δημιουργήθηκε ένα εκπληκτικό, επαναστατικό σεμινάριο που προτείνει αποτελεσματικές, δυναμικές θεραπευτικές τεχνικές και εργαλεία που μπορεί να χρησιμοποιήσει ο οποιοσδήποτε.

Ο Philippe Hannetelle ήταν από τα πρώτα κιόλας βήματα, δίπλα στον Μάρτιν Μπρόφμαν. Παρουσίαζε στην Ελλάδα τα διήμερα σεμινάρια με μεγάλη επιτυχία ενώ τώρα ανέλαβε και τα σκήπτρα του πενθήμερου αυτού σεμιναρίου. Όλοι μπορούν να χρησιμοποιήσουν αυτά τα εργαλεία κι όλα μπορούν να θεραπευτούν. Το σεμινάριο αυτό γίνεται στην Ελλάδα τα τελευταία πέντε χρόνια με εξαιρετικά αποτελέσματα.

Όχι μόνο έχουν θεραπευτεί άνθρωποι βρίσκοντας την αιτία της ασθένειας αλλά και καταφέρνουν να έχουν τη ζωή που πάντα ονειρεύονταν, παίρνοντας τα ηνία στα χέρια τους.




Για πληροφορίες και εγγραφές επικοινωνήστε με τη Βάσω Σωτηρίου Tηλ: (0030) 6936159835 και (0030) 2114005461 Ε-Mail: vasso_sotiriou@hotmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου