Δευτέρα 7 Ιανουαρίου 2019

Δεν είστε αυτό που τρώτε. Είστε αυτό που πιστεύετε σχετικά με αυτό που τρώτε...!!!!

Ο Dr. Wayne Dyer στο βιβλίο του “Σε Αρμονία” μιλάει με πολύ απλά λόγια για το πώς μπορεί το φαγητό σου να σε αρρωστήσει ή να σε κάνει να αισθάνεσαι υπέροχα. Και αυτό δεν έχει να κάνει με το τι τρως αλλά με το τι πιστεύεις ότι σου κάνει αυτό που τρως.

Ετοιμάσου να εκπλαγείς! 

“Οι πεποιθήσεις σας αντικατοπτρίζουν την τωρινή κατάσταση της σωματικής σας υγείας, εξίσου με τη διατροφή και το πρόγραμμα άσκησης που ακολουθείτε.

Αν επιθυμείτε ένα απόλυτα υγιές σώμα, αλλά ζείτε ανθυγιεινά, προφανώς σας λείπει η ισορροπία. Όμως ακόμα πιο αποκαλυπτικά είναι τα είδη σκέψεων και πεποιθήσεων που έχετε ως προς την υγεία σας.” 

Φαντάσου μια κλίμακα με δέκα σκαλιά.
Στην κορυφή βρίσκεται η ιδανική υγεία και η ιδανική κατάσταση του σώματος σου. Και σε κάποιο άλλο σκαλί βρίσκεται η κατάσταση στην οποία είσαι σήμερα. Σε ποιο από τα δέκα σκαλιά βρίσκεσαι σήμερα; Στο πέμπτο, στο έβδομο ή απλά στο δεύτερο;

Αν η απόσταση ανάμεσα σε αυτό που θέλεις και σε αυτό που βρίσκεσαι είναι μεγάλη, θα χρειαστεί λίγη περισσότερη προσπάθεια για να αλλάξεις τις πεποιθήσεις που σχετίζονται με αυτό που επιθυμείς. 

“Ο Νπίπακ Τσόπρα, συνάδελφος και φίλος μου επί σειρά ετών, παρατήρησε κάποτε: “Ο εγκέφαλος σας παράγει μια χημική ουσία που διαβιβάζει το νέο της ευτυχίας σας και στα 52 εκατομμύρια κύτταρα του σώματος σας – που πανηγυρίζουν και συμμετέχουν στη χαρά σας”.

Φανταστείτε λοιπόν τον εαυτό σας, ενώ ετοιμάζεστε να απολαύσετε ένα κέικ με παγωτό ή ένα κομμάτι τούρτα : είστε ευτυχισμένοι ή νιώθετε ενοχή και ανησυχία, πριν καν καταπιείτε την πρώτη μπουκιά; 

Και σε τι πεποιθήσεις έχετε προσκολληθεί, που δεν επιτρέπουν στον εγκέφαλο σας να παραγάγει και να διαβιβάσει τα καλά νέα στο υπόλοιπο σώμα σας, συμπεριλαμβανομένων και των κυττάρων που πρόκειται να μετατραπούν σε δυστυχή λιποκύτταρα αντί για ευτυχισμένα υγιή κύτταρα;” 

Ο Dr. Wayne Dyer δεν προτείνει ριζικές αλλαγές στη διατροφή ή στην άσκηση, αν και θα μπορούσε να είναι και αυτό μια εκδοχή.

Προτείνει να αλλάξεις πεποιθήσεις άρα τρόπο σκέψης άρα και… χημεία. 

Μπορείς να σκέφτεσαι: Ό,τι τρώω είναι καλό. Θα εκπαιδεύσω τη χημεία του εγκεφάλου και του σώματος μου, να μετατρέπει ό,τι τρώω σε υγεία. 

“Όσο κι αν είναι δύσκολο να το αποδεχτείτε, οι πεποιθήσεις σας σχετικά με την τροφή και τον τρόπο ζωής σας είναι πολύ πιο σημαντικές για να τις εξετάσετε και να τις αλλάξετε, απ’ ό,τι αυτές καθ’ εαυτές οι δραστηριότητες της κατανάλωσης τροφής και της άσκησης.

Η σύνδεση νου-σώματος έχει αποδειχτεί ξεκάθαρα από την ιατρική και επιστημονική έρευνα. Οι πεποιθήσεις σας είναι σκέψεις, και οι σκέψεις σας είναι ενέργεια.

Αν έχετε πείσει τον εαυτό σας ότι αυτό που ετοιμάζεστε να κάνετε θα έχει ανθυγιεινή επίδραση στο σώμα σας, τότε κάνετε αυτό ακριβώς που υπαινίσσεται ο Καζαντζάκης -πιστεύετε με πάθος κάτι που ακόμα δεν υπάρχει.

Δηλαδή, η ανθυγιεινή σωματική αντίδραση σε αυτό που ετοιμάζεστε να κάνετε είναι απλώς μια σκέψη, όχι μια υλική πραγματικότητα.

Ωστόσο, εμμένοντας σε αυτή τη σκέψη, διευκολύνετε τη διαδικασία κατά την οποία αυτή μετατρέπεται σε υλική πραγματικότητα” 

Η πεποίθηση σου ό,τι παχαίνεις με ό,τι κι αν τρως, ότι τρως σαβούρες που σε παχαίνουν, ότι δεν είσαι φτιαγμένος για άσκηση, ότι δε χάνεις κιλά όσο κι αν προσπαθείς, ότι δεν μπορείς να ελέγξεις την όρεξη σου και ότι όποιος χάνει κιλά σύντομα να ξαναπαίρνει, είναι μερικές κάποιες από τις πιο κοινές πεποιθήσεις στις οποίες πιστεύεις τόσο δυνατά που τελικά το σώμα και το πνεύμα σου σού κάνουν τη χάρη και τις κάνουν υλική - σωματική - πραγματικότητα. 

Τι θα έλεγες να κάνεις μια μικρή αλλαγή ξεκινώντας από σήμερα κιόλας; Μπορεί να σου φαίνεται τρελό όμως αξίζει να κάνεις μια προσπάθεια γιατί λειτουργεί! 

''Κατευθύνομαι προς την απόλυτη υγεία. Δεν νιώθω ντροπή ή ενοχή για τον εαυτό μου ή τη συμπεριφορά μου.Αν επιλέξω να είμαι οπαδός του καθισιού, θα είμαι ένας υγιής, περιποιημένος, ωραίος οπαδός του καθισιού. Αγαπώ το σώμα μου. Θα το φροντίζω πολύ καλά, γιατί στεγάζει την ιερή ύπαρξη που είμαι.” 

Να, μια ωραία δήλωση που μπορείς να λες δυνατά και να σκέφτεσαι συχνά ώστε να εκπαιδευτείς στον νέο τρόπο σκέψης. Άλλωστε όλοι προερχόμαστε από την ίδια Πηγή της ανιδιοτελούς απόλυτης Αγάπης όπου συναισθήματα απόρριψης ή απογοήτευσης δεν υπάρχουν γιατί στην αγάπη δεν υπάρχει χώρος για φόβο ή απόρριψη. Υπάρχει μόνο η αποδοχή.

Σταδιακά οι επιλογές σου θα εναρμονίζονται με αυτό που πιστεύεις, ότι είσαι υγιής, και θα ανεβαίνεις τα σκαλιά της κλίμακας, που αναφέραμε στην αρχή, προς την ιδανική σου κατάσταση. 

“Υπάρχει ένας νόμος στην ψυχολογία που λέει ότι αν πλάσετε στον νου σας μια εικόνα αυτού που θέλετε να είστε,κι αν κρατήσετε αυτή την εικόνα και τη διατηρήσετε στον νου σας επί αρκετό χρονικό διάστημα, σύντομα θα γίνετε ακριβώς αυτό που σκεφτήκατε!”
Ουίλιαμ Τζέημς, πατέρας της σύγχρονης ψυχολογίας 

“Είμαι ένα θεϊκά υγιές και ακμαίο ανθρώπινο πλάσμα”.
Σκέψου το! Πες το! Πίστεψε το ακόμα κι αν η εικόνα που έχεις για τον εαυτό σου είναι ενός πλαδαρού, λιχούδικου, υπέρβαρου ατόμου. Πες το έτσι κι αλλιώς.

Σχεδόν χωρίς να το καταλάβεις σε λίγο καιρό θα κάνεις καλύτερες επιλογές στο φαγητό σου, θα πηγαίνεις μια βόλτα με τα πόδια που θα την απολαμβάνεις,ίσως να ξεκινήσεις και άσκηση,δράσεις που θα σε κάνουν πιο υγιή και αδύνατο.

Όλα αυτά θα συμβούν χωρίς καμία προσπάθεια γιατί θα είναι αποτέλεσμα των νέων σου πεποιθήσεων. Χρειάζεται σταθερή αποφασιστικότητα σε αυτό το ταξίδι, όμως είναι υπέροχο. 

Και πάντα, συνέχιζε να υπενθυμίζεις στον εαυτό σου:
Παίρνω αυτό που σκέφτομαι, είτε το θέλω είτε όχι! 




Καίτη Φαρμάκη 
Αποσπάσματα από το βιβλίο του Dr. Wayne Dyer
Σε Αρμονία  9 αρχές για να Ευθυγραμμίσεις τις Επιθυμίες σου με τις Δημιουργικές σου Δυνάμεις - εκδόσεις Ιβίσκος 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου