Δευτέρα 7 Ιανουαρίου 2019

Μια ιστορία για να ζητάς από το Σύμπαν αυτό που θέλεις,και να σου το δίνει...!!!!

Φαντάσου ότι πηγαίνεις σε ένα εστιατόριο για το οποίο συζητάνε όλοι όσοι έχουν πάει. Ο καλύτερος σου φίλος είναι ήδη μέσα και ανυπομονείς να μπεις κι εσύ. Έρχεται η σερβιτόρα με ένα μεγάλο χαμόγελο σε οδηγεί στο τραπέζι σας. Σου δίνει τον κατάλογο και σου λέει : “Θα έρθω σε λίγο για την παραγγελία σας”… 

Κοιτάς τον κατάλογο αλλά ενώ πεινάς, ενώ θέλεις πολύ να φας, παρασύρεσαι και ξεκινάς την κουβεντούλα με τον φίλο σου. Λίγα λεπτά μετά έρχεται η σερβιτόρα και σε ρωτάει αν είσαι έτοιμος για να παραγγείλεις. “Ναι, θέλω πολύ να παραγγείλω”, λες. “Υπέροχα, είμαι έτοιμη” σου απαντάει. “Τί θα θέλατε;” 

“ΦΑΓΗΤΟ. Θα ήθελα να παραγγείλω ΦΑΓΗΤΟ” 
Η σερβιτόρα κοιτάζει τον φίλο σου, κοιτάζει και εσένα. “Πολύ ωραία, αλλά τί θα θέλατε να σας φέρω;” ρωτάει έτοιμη να γράψει την παραγγελία σου. “Μα ΦΑΓΗΤΟ” επαναλαμβάνεις. “Και λίγο γρήγορα αν μπορείτε γιατί πεινάω πολύ. Το έχω ανάγκη”. 

Επειδή δε βγάζει νόημα η σερβιτόρα, παίρνει παραγγελία από τον φίλο σου “Μακαρόνια με κόκκινη σάλτσα και την πρώτη σαλάτα από τον κατάλογο σας παρακαλώ”, λέει ο φίλος σου. 

Κοιτάζεις γύρω γύρω και βλέπεις τους άλλους να τρώνε λαχταριστά φαγητάκια. Ζεστά, υπέροχα, νόστιμα. Πολύ θα ήθελες να έχεις για αρχή εκείνη την πράσινη σαλάτα με την ωραία σως, μάλλον σως αβοκάντο θα είναι. Η κοιλιά σου αρχίζει να γουργουρίζει αλλά δεν ανησυχείς γιατί σε λίγο έρχεται αυτό που παρήγγειλες. Κοιτάζεις τη σερβιτόρα και σε κοιτάζει και αυτή κάπως απορημένη. 

Εν τω μεταξύ έρχεται και το πιάτο του φίλου σου Μυρίζει υπέροχα και ο ίδιος αρχίζει να το απολαμβάνει. Αναρωτιέσαι πότε θα έρθει και το δικό σου. Έχεις πλέον εκνευριστεί. Λες στην κοπέλα που σερβίρει “Πεινάω πολύ. 

Θέλω φαγητό και το θέλω τώρα. Όλοι έχουν σερβιριστεί, μόνο σε εμένα δε φέρνεις κάτι” Σε κοιτάζει με πανικό και σε λίγα λεπτά επιστρέφει με δυο τυροπιτάκια. Μόνο που είναι παγωμένα και μάλλον μπαγιάτικα. Σαν να τους είχαν περισσέψει από εχθές. 

Ξαφνικά γίνεσαι έξαλλος. Γιατί όλοι τρώνε υπέροχο φαγητό και εσένα σου σερβίρουν τα μπαγιάτικα; Γιατί σε αφήνουν να περιμένεις; Γιατί δεν τρως κι εσύ; Γιατί δεν περνάς τόσο καλά όσο οι γύρω σου; 

Σίγουρα κατάλαβες το λόγο που ποτέ δεν έφθασε φαγητό στο τραπέζι σου… Το φαγητό σου δεν ήρθε ποτέ γιατί δε ζήτησες με ακρίβεια αυτό που ήθελες. Απλά δήλωσες την κατάσταση σου. Ότι πεινάς. Και υπέθεσες ότι θα σου έφερναν τη σαλάτα με σως αβοκάντο που ήθελες για αρχή τουλάχιστον.

Όμως δε τη ζήτησες, δεν την παρήγγειλες. Ήσουν τόσο απορροφημένος στην ανάγκη σου και στο να περάσεις το χρόνο σου μιλώντας για τα νέα σου, κοιτώντας τους άλλους να τρώνε και τελικά θυμώνοντας, που ξέχασες να παραγγείλεις αυτό που ήθελες ακριβώς.

Σταδιακά επικέντρωσες υπερβολικά στο πρόβλημα σου και καθόλου στο τί δεν έκανες καλά ή τί καλύτερο θα μπορούσες να κάνεις γι’ αυτό. 

Γίνε συγκεκριμένος σε αυτό που θέλεις και χρειάζεσαι 

Αν θέλεις έναν σύντροφο, γίνε συγκεκριμένος. Τί χαρακτήρα να έχει; Άνδρα ή γυναίκα; Σε ποια ηλικία; Να είναι μικρότερος ή μεγαλύτερος από εσένα; Να είσαι οργανωτικός ή πιο ελεύθερος στην καθημερινότητα του; Να μένει στην περιοχή σου ή πιο μακριά; Να θέλει δέσμευση ή να είναι πιο χαλαρός; Να κάνει ταξίδια, να έχει δουλειά, να είναι ψηλός, να είναι κοινωνικός; Να τον καταλάβεις μόλις βρεθείτε ή να πάρεις λίγο χρόνο μιλώντας; 

Ξεκίνα τη δράση με μία δόση έμπνευσης 

Η έμπνευση για το πώς θα είναι ο σύντροφος που θέλεις, ήρθε σίγουρα και από τον ανώτερο εαυτό σου, όπως και κάθε έμπνευση. Από εκεί και πέρα, χρειάζεται να περάσεις από τον κόσμο των ιδεών, στην πράξη. 

Μην περιμένεις να σου σταλεί ο σύντροφος που ψάχνεις σαν συστημένο πακέτο. Βασικά έτσι θα έρθει, απλά θα πρέπει και εσύ να παίξεις στο κυνήγι του θησαυρού. Ψάξε σε μέρη που δεν έχεις ξαναψάξει, ψάξε έχοντας πλέον στο μυαλό σου αυτό που θέλεις -αυτή είναι μία αποτελεσματικότατη τεχνική- , ψάξε με θάρρος, με φαντασία και πάντα έτοιμος για δράση. 
Μην καθυστερείς με το να σκέφτεσαι το πότε και το πώς 

Η πιο σωστή ώρα για δράση είναι τώρα. Μην περιμένεις να συμβεί κάτι ή να γίνουν τέλειες οι συνθήκες για να ζητήσεις με ακρίβεια αυτό που θέλεις και να το έλξεις. 

Απελευθερώσου από σκέψεις και πρακτικές που σε κρατάνε πίσω - απογοήτευση, ντροπή, απαξία, απραξία - και ανέβα επίπεδο για να έλξεις ακόμα πιο αναβαθμισμένα δώρα, ανθρώπους, καταστάσεις στη ζωή σου. 

Και το πρώτο ραντεβού στο εστιατόριο, ναι; 




Καίτη Φαρμάκη 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου