Τρίτη 5 Ιουνίου 2018

Φυσικοπαθητική : Το σώμα μας έχει τη δυνατότητα να αυτοθεραπεύεται...!!!!

Φυσικοπαθητική : Το σώμα μας έχει τη δυνατότητα να αυτοθεραπεύεται!

Τι είναι η Φυσικοπαθητική ή φυσιοπαθητική;

Η ΦΥΣΙΚΟΠΑΘΗΤΙΚΗ είναι μια ολοκληρωμένη εναλλακτική επιστήμη που εστιάζει, όχι μόνο στην αντιμετώπιση των συμπτωμάτων μιας ασθένειας, αλλά των βαθύτερων αιτιών που την προκαλούν.

Η φυσιοπαθητική είναι η σύγχρονη Ιπποκράτεια Θεραπευτική Επιστήμη.

Ο ΑΠΩΤΕΡΟΣ ΣΤΟΧΟΣ της είναι η πρόληψη των παθήσεων, γεγονός που απαιτεί την «εκπαίδευση» του ασθενούς. 

Η φυσικοπαθητική (Naturopathy) είναι επιστήμη πανεπιστημιακού επιπέδου, διδάσκεται σε διάφορα πανεπιστήμια και κολέγια στις ΗΠΑ, στην Ευρώπη, στην Κύπρο (Ιπποκρατικό κολέγιο-σχολή ) και σε άλλα ανεπτυγμένα κράτη. Προσδοκία μου είναι στο μέλλον να διδάσκεται και στα Ελληνικά πανεπιστήμια, στην χώρα που τη γέννησε, τη χώρα του πατέρα της φυσικής θεραπευτικής – Ιπποκράτη.

Η βασική Αρχή της είναι πως
η θεραπεία και η αποκατάσταση της υγείας είναι μια βιολογική διαδικασία όπως η πέψη και η αφομοίωση της τροφής, η συγκόλληση και θεραπεία ενός σπασμένου οστού, η επούλωση ενός τραύματος.

Η φυσικοπαθητική πιστεύει ότι το σώμα έχει το δικό του πάνσοφο – έμφυτο φυσιολογικό αυτοθεραπευτικό σύστημα. Όταν αδυνατεί να επιτελέσει το έργο του αιτία είναι ο ίδιος ο άνθρωπος με τις επιλογές του, ο οποίος δεν το συντηρεί σωστά, αλλά το κακομεταχειρίζεται.

Ο φυσιοπαθητικός μπορεί συχνά με επιτυχία να εντοπίσει μια προδιάθεση του σώματος πριν την εμφάνιση οξείας ασθένειας. 

Χρησιμοποιεί μεθόδους φυσικής και αφαρμάκου προσέγγισης της υγείας.

Έχει σαν αντικείμενο την “εναλλακτική αγωγή υγείας”, δεν κάνει ιατρογενείς διαγνώσεις ασθενειών ούτε χρησιμοποιεί φάρμακα και επεμβατικές μεθόδους-εγχειρήσεις. Επικεντρώνεται κυρίως σε τρείς τομείς : την ανεύρεση του αίτιου της ασθένειας, την ενίσχυση της ικανότητας αυτό-ίασης του σώματος και τη βελτίωση του τρόπου ζωής ενός ατόμου. 

Υποστηρίζει και εφαρμόζει την Ιπποκράτεια Αρχή του Ενιαίου της αρρώστιας, διάγνωσης & θεραπείας - ότι δηλαδή οι αρρώστιες δεν είναι πολλές αλλά Μια και μοναδική - η Τοξίνωση/Τοξαιμία και δηλητηρίαση του οργανισμού που πηγάζει από τον τρόπο ζωής των ανθρώπων σε συνδυασμό πάντοτε με τις σοβαρές ελλείψεις ΟΡΘΩΝ ΜΟΡΙΩΝ και το ψυχολογικό στρες.

Η σύγχρονη επιστήμη έχει αποδείξει ότι
οι συνθήκες του περιβάλλοντος υπαγορεύουν σε μεγάλο βαθμό τη γενετική έκφραση των γονιδίων. Η γενετική έκφραση εξαρτάται και καθορίζεται από την ύπαρξη ενζύμων, τα οποία είναι σε θέση να συνθέσει ο ίδιος ο οργανισμός ανάλογα με τα μηνύματα που λαμβάνει. Και τα μηνύματα αυτά μπορεί να είναι βιοχημικά, ψυχολογικά ή φυσικά.

Τα κύτταρα του οργανισμού, όπου κι αν βρίσκονται, επικοινωνούν κάθε στιγμή μεταξύ τους ανταλλάσσοντας σωρεία χημικών μορίων – διαφορετικά δεν θα μπορούσαν να λειτουργήσουν ως ένα συγχρονισμένο και αρμονικό σύνολο και να αποκαλούνται «οργανισμός».

Επικοινωνούν επίσης και με το περιβάλλον λαμβάνοντας τα ορθά μόρια της τροφής και οξυγόνο και αποβάλλοντας τα υποπροϊόντα του μεταβολισμού καθώς και τις διάφορες τοξίνες.

Ο οργανισμός είναι ένα ανοιχτό, δυναμικό σύστημα όπου η αρμονία του βασίζεται στην δυσαρμονία του, έτσι ώστε σύμφωνα με τα ερεθίσματα που δέχεται να προσπαθεί κάθε στιγμή να επιφέρει την ομοιόσταση.

Τα αίτια της αρρώστιας είναι η πριν από την αρρώστια νοσηρή κατάσταση του οργανισμού που οφείλεται σε κάθε είδους ανθυγιεινές συνθήκες (περιβαλλοντικές, ψυχολογικές, διατροφικές, κλπ.)

Πιστεύουμε όλα αυτά που υποστήριζε ο Ιπποκράτης : «τα συμπτώματα που παρουσιάζει ο άρρωστος δεν είναι αρρώστια, αλλά τα μέσα με τα οποία αμύνεται το σώμα κατά της αρρώστιας.

Για να γίνω πιο κατανοητός θα δώσω κάποια παραδείγματα : 
Όταν κάποιος υποστεί δηλητηρίαση το αποτέλεσμα είναι ο ΕΜΕΤΟΣ και η ΔΙΑΡΡΟΙΑ. Τα ίδια τα συμπτώματα της αρρώστιας χρησιμοποιεί το σώμα γα να γιατρέψει την αρρώστια - την δηλητηρίαση. Η ασθένεια θεραπεύει την ασθένεια.

Στην περίπτωση αυτή η καθιερωμένη συμβατική ιατρική έρχεται να καταστείλει τα συμπτώματα που είναι η προσπάθεια του σώματος προς αυτοθεραπεία.

Στο σημείο αυτό θα ήθελα να ξεκαθαρίσω ότι δεν είμαι του εναντίον οποιασδήποτε επείγουσας φαρμακευτικής αγωγής και πιστεύω σθεναρά στην συνεργασία των διαφόρων ειδικοτήτων προς όφελος της βελτίωσης της ανθρώπινης υγείας.

Δεν μπορούμε να παραβλέψουμε τον σημαντικό ρόλο της ιατρικής στις επείγουσες καταστάσεις ασθένειας -χειρουργικών επεμβάσεων αλλά ούτε βέβαια να παραβλέψουμε την αδυναμία της όσον αφορά την αντιμετώπιση των σύγχρονων εκφυλιστικών παθήσεων, όπου ο ρόλος της είναι απλώς η ανακούφιση των συμπτωμάτων.

Η Φυσιοπαθητική δεν καταπιέζει τα συμπτώματα αλλά τα βοηθά για να επιτελέσουν πλήρως το έργο τους που είναι η κάθαρση από τη δηλητηρίαση.

Η φυσιοπαθητική δεν παρέχει μία θαυματουργή λύση.
Είναι μια εκπαιδευτική μορφή θεραπευτικής. Εκπαιδεύονται οι ασθενείς βήμα – βήμα ως προς τον συνολικό τρόπο της φυσικής ζωής, διατροφής, πρόληψης και εν τέλει θεραπείας τους, ενισχύοντας την έμφυτη θεραπευτική ικανότητα που διαθέτει ο οργανισμός.

Σε όλες τις περιπτώσεις ασθένειας η Φυσιοπαθητική έρχεται να ενισχύσει ενεργειακά/δυναμικά το Ανοσοποιητικό σύστημα χρησιμοποιώντας φυσικά μόνο μέσα όπως την αυτοκάθαρση, αποτοξίνωση, φυσική δίαιτα, καθαρό νερό, ανάπαυση, άσκηση, φυσικά συμπληρώματα διατροφής (βιταμίνες, οργανικά άλατα, ιχνοστοιχεία), βότανα, ομοιοπαθητικές ουσίες, ερεθίσματα βελονισμού, μάλαξη και βεντουζοθεραπεία.

Με ποια μέσα θα σας βοηθήσει

α) ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ
«Ο θεμέλιος λίθος της φυσικοπαθητικής είναι η χρήση της διατροφής ως θεραπευτικό μέσο». Η φυσικοπαθητική είναι κυρίως, μια διατροφική θεραπεία, που βασίζεται σε συγκεκριμένες και απλές διατροφικές αλλαγές – οι οποίες όμως δεν πρέπει να είναι περιστασιακές!

Στο πλαίσιο αυτών των αλλαγών, ο φυσικοπαθητικός μπορεί να σας χορηγήσει και ορθομοριακά συμπληρώματα διατροφής, ώστε να αντισταθμίσει τις ελλλείψεις που παρουσιάζουν οι σύγχονες τροφές, λόγω της υπερ-καλλιέργειας της γης σε συνδυασμό με τις υβριδικές ποικιλίες και χρήση χημικών λιπασμάτων.

αλλά δυστυχώς : Χρειάζεστε 10 Μερίδες Λαχανικών για να πάρετε τα Ίδια Θρεπτικά Συστατικά που θα παίρνατε από Μια Μερίδα 50 Χρόνια Πριν!

β) ΒΟΤΑΝΑ
«Τα φυτά χρησιμοποιούνται ως φάρμακα από την αρχαιότητα». Στη φαρέτρα του φυσικοπαθητικού λοιπόν, υπάρχει και η βοτανοθεραπεία, στην οποία καταφεύγει εφόσον το κρίνει απαραίτητο.

γ) ΑΛΛΕΣ ΜΕΘΟΔΟΙ
Ο φυσικοπαθητικός μπορεί να χρησιμοποιεί συμπληρωματικά και άλλες μεθόδους ανάλογα με την εκπαίδευσή του, όπως το μασάζ, μυοσκελετικούς χειρισμούς, την βεντουζοθεραπεία, την ωτοθεραπεία–βελονισμό, την ομοιοπαθητική, τα ανθοϊάματα κ.λπ.

δ) Επίσης χρησιμοποιεί την ΙΡΙΔΟΛΟΓΙΑ,
ένα εκπληκτικό μέσω αξιολόγησης της ακεραιότητας-υπολειτουργίας-υπερλειτουργίας-οξείας-υποξείας-χρόνιας ή εκφυλιστικής κατάστασης των ιστών –οργάνων/συστημάτων του οργανισμού.

Ο Φυσικοπαθητικός κάνει φυσική εξέταση και βασίζεται σε διαγνωστικές εξετάσεις εξετάσεις στοχεύοντας στην ανεύρεση του πρωτεύοντος συστήματος του οργανισμού το οποίο βρίσκεται εκτός ισορροπίας και στη συνέχεια μαζί με τον ασθενή θα δημιουργήσουν ένα πρόγραμμα ένα πρόγραμμα με στόχο την βελτίωση της υγείας του.

Μπορεί να αποτελείται από βιταμίνες, μεταλλικά άλατα, ιχνοστοιχεία, ομοιοπαθητικές ουσίες, ανάπαυση (επαρκή ύπνο), υγιεινή σωστή διατροφή, αποχή από τροφή και αποτοξίνωση, ελάττωση του σωματικού βάρους, μείωση του άγχους για ψυχική και διανοητική ισορροπία, αύξηση της σωματικής δραστηριότητας (άσκηση στον καθαρό αέρα και σωστή αναπνοή), επαρκή αλλά όχι υπερβολική έκθεση στην ηλιακή ακτινοβολία και την απαλλαγή από κάθε είδους βλαπτικές εξαρτήσεις όπως π.χ. διακοπή του καπνίσματος και αλκοόλ.

Η Φυσιοπαθητική δεν καταπιέζει τα συμπτώματα αλλά τα βοηθά για να επιτελέσουν πλήρως το έργο τους που είναι η κάθαρση από τη δηλητηρίαση.

Η φυσικοπαθητική είναι η σύγχρονη Ιπποκράτεια Θεραπευτική Επιστήμη.

ΑΡΧΕΣ ΤΗΣ ΦΥΣΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗΣ

– “Φύσις νούσων ιητρός” – Ιπποκράτης.
Απόδοσις : Ο πραγματικός γιατρός των νόσων είναι η ίδια η φύση.

– “Natura medetur midici naturae ministry” – Κορνήλιος Κέλσος [30 μ.κ.χ.]
Μετάφρασις : Η φύση καθενός είναι γιατρός της νόσου, ο γιατρός είναι απλώς υπηρέτης της φύσης

– “Φύσιν δε έκαστον νόσημα έχει και δύναμιν εφ’ εαυτού, ουδέν άπορόν εστίν ούδ’ αμήχανον” – Ιπποκράτης (Περί ιερής νόσου, 21).
Απόδοσις : Κάθε αρρώστια έχει από μόνη της τη δική της φυσική σύσταση και τη δική της δύναμη και δεν υπάρχει καμιά που να μην επιδέχεται φάρμακο ή ιατρική βοήθεια.

– “Διαίταις επί παν το σώμα τρεπόμενοι μετά του όλου το μέρος επιχειρούσι θεραπεύειν τε και ιάσθαι”. – Πλάτων [427-347 π.κ.χ.]
Απόδοσις : Οι γιατροί υποβάλλουν σε δίαιτα ολόκληρο το σώμα, επιδιώκοντας έτσι να θεραπεύσουν το μεμονωμένο άρρωστο μέρος.

– “Ού δύναται εσθίων ώνθρωπος υγιαίνειν, ην μη και πονέη“. – Ιπποκράτης, Περί διαίτης Α.
Απόδοσις : Ο άνθρωπος δεν μπορεί μόνο τρώγοντας να είναι σε κατάσταση υγείας, πρέπει παράλληλα να ασκεί το σώμα του.

– “Οργάνων άσκησις, πόνοι σιτία, ποτά, ύπνος, αφροδίσια, μέτρια” – Ιπποκράτης.
Απόδοσις : Ο οργανισμός να ασκείται στον κόπο, στην τροφή, στο ποτό, στον ύπνο, στα αφροδίσια, σ’ όλα με μέτρο.

– “Ου γαρ ευθέως αι νούσοι τοίσιν ανθρώποισιν επιγίγνονται, αλλά κατά μικρόν συλλεγόμεναι αθρόως εκφαίνονται“. – Ιπποκράτης, Περί διαίτης Α.
Απόδοσις : Διότι οι αρρώστιες δεν προσβάλλουν τους ανθρώπους ξαφνικά, αντίθετα αθροίζονται λίγο λίγο και ξεσπούν μια κι έξω.

– “Ιατρική εστί πρόσθεσις και αφαίρεσις. Πρόσθεσις μεν των ελλειπόντων και αφαίρεσις των πλεοναζόντων”. – Ιπποκράτης.
Απόδοσις : Η ιατρική είναι πρόσθεση και αφαίρεση, δηλαδή πρόσθεση των στοιχείων που λείπουν από τον οργανισμό και αφαίρεση εκείνων που πλεονάζουν.

– “Κάλλιον του θεραπεύειν, το προλαμβάνειν”. – Ιπποκράτης.
Απόδοσις : Είναι καλύτερο να προλαμβάνεις μία ασθένεια από το να την θεραπεύεις.

– “Πίνε μετά το διψήν, έσθιε μετά το πεινήν, όρος σιτιών έστω σοι το μη πεινήν”. – Πυθαγόρας [6ος αι. π.κ.χ.]
Απόδοσις : Να πίνεις αφού πρώτα νιώσεις το αίσθημα της δίψας, να τρως αφού πρώτα νιώσεις το αίσθημα της πείνας. Κανόνας απαράβατος στη διατροφή σου να είναι απλώς να μην πεινάς, και όχι να είσαι χορτάτος.

– “Η μεγαλύτερη αμαρτία είναι η άγνοια και η μεγαλύτερη αρετή η γνώση“. – Σωκράτης.

– “Τα μικρόβια από μόνα τους δεν έχουν καμία σημασία. Όλα εξαρτώνται από το περιβάλλον”. – Louis Pasteur.

– “Η υγεία και η ευτυχία είναι το μέτρο όλων των πραγμάτων“. – Επίκουρος.

– “Φροντίζετε να βγάζετε τις κακές σκέψεις από το μυαλό σας, παρά να θεραπεύετε τις αρρώστιες του σώματός σας”. – Επίκτητος
ΝΑΙ, Γιατί τα αρνητικά συναισθήματα μας καταστρέφουν…

– Καθαρίζω σημαίνει θεραπεύω (αποτοξινώνω σωματικές και ψυχικές λειτουργίες).

– Η τροφή σου: Το φάρμακο σου ή το φαρμάκι σου. 




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου