Τετάρτη 20 Ιουνίου 2018

Λάδι καρύδας : 80 καταπληκτικές χρήσεις...!!!!

Γενικές πληροφορίες σχετικά με το λάδι καρύδας ή Coconut Oil 

Το λάδι καρύδας είναι: 
· Αντιφλεγμονώδες
· Αντιμικροβιακό
· Αντιμυκητισιακό
· αντι-ιικό
· Βελτιώνει την απορρόφηση των θρεπτικών ουσιών 

Που μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε 

· Οι πλάκες συμπιεσμένου λαδιού καρύδας μπορούν να χρησιμοποιηθούν για οτιδήποτε. Δεν έχει έντονη μυρωδιά η γεύση.

· Το παρθένο λάδι καρύδας είναι ιδανικό για το μαγείρεμα και το ψήσιμο διότι έχει μεγάλη αντοχή στις υψηλές θερμοκρασίες 

Πόσο λάδι καρύδας μπορούμε να καταναλώσουμε ημερησίως; 
Σε μια μέρα, η αποδεκτή ποσότητα ελαίου καρύδας που μπορούμε να καταναλώσουμε είναι 2 κουταλιές της σούπας (30ml). Αυτή η προτεινόμενη ποσότητα έχει αποδειχτεί ότι επιφέρει μείωση του λίπους στην κοιλιά και αύξηση του ρυθμού του μεταβολισμού. 

Αν καταναλώνετε περισσότερο λάδι καρύδας, δεν θα έχετε αρκετό χώρο στον οργανισμό για τα υγιή λιπαρά, τα οποία χρειαζόμαστε και βρίσκονται στο ελαιόλαδο, στο αβοκάντο και στους ξηρούς καρπούς. 

Επίσης, αυτό δε σημαίνει ότι πρέπει άμεσα να αρχίζετε να το καταναλώνετε, αν δεν το κάνατε πριν. Χρειάζεται να ξεκινήσετε αργά και σταδιακά, καθώς μπορεί να αρχίζετε να νιώθετε ναυτία ή να εμφανίσετε ευκοίλια στην αρχή. Ξεκινήστε με μισή κουταλιά της σούπας και σταδιακά ανεβάστε την ποσότητα στις 2 κουταλιές την ημέρα σε ένα διάστημα 3 εβδομάδων. 

80 Χρήσεις για το Λάδι Καρύδας :
Προσωπική υγιεινή / Σώμα 

1. Ενυδάτωση – απλά χρησιμοποιήστε μία κουταλιά ελαίου από το βάζο και μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για όλο το σώμα σας, συμπεριλαμβανομένου του λαιμού και του προσώπου σας. 

2. Κρέμα ματιών – τοποθετήστε το κάτω από τα μάτια για τη μείωση του πρηξίματος, τις σακούλες, και τις ρυτίδες. Χρησιμοποιήστε το πάνω στα βλέφαρα το βράδυ. 

3. Πριν από το ξύρισμα, το λάδι καρύδας θα προετοιμάσει το δέρμα για την αποφυγή βλαβών που προκαλούνται από το ξύρισμα. 

4. Aftershave - το λάδι καρύδας θα βοηθήσει να θεραπευτεί το δέρμα σας μετά το ξύρισμα, χωρίς να φράξει τους πόρους. 

5. Αποσμητικό – το λάδι καρύδας μόνο του μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως αποσμητικό, αλλά ακόμη πιο αποτελεσματικό είναι σε συνδυασμό με σκόνη καλαμποκάλευρου/ αραρούτι και μαγειρική σόδα! 

6. Μαλακτικό μαλλιών / Βαθιά Θεραπεία – χρήση ως μαλακτικό μαλλιών εφαρμόζοντας ένα κουταλάκι του γλυκού λάδι καρύδας στις άκρες σας και στη συνέχεια να περάσετε τα δάχτυλά σας μέσα από τα μαλλιά σας για να διανεμηθεί και στα υπόλοιπα! 

Για μια βαθύτερη θεραπεία, τρίψτε ποσότητα μιας κουταλιάς της σούπας λάδι καρύδας στο ξηρό τριχωτό της κεφαλής σας και απαλά κάντε εντριβές το μέχρι τις άκρες. Βάλτε ένα σκουφάκι για να παρεμποδιστεί η μεταφορά στα κλινοσκεπάσματα και αφήστε το από το βράδυ έως την άλλη μέρα. 

7. Τζελ για τα μαλλιά / Defrizzer – τρίψτε λίγο ανάμεσα στις παλάμες σας και είτε πιέστε τις άκρες στα μαλλιά (για σγουρά μαλλιά) ή χτενίστε με τα δάκτυλα το τριχωτό της κεφαλής από τις ρίζες προς τις άκρες (για κυματιστά / ίσια μαλλιά). 

8. Οδοντόκρεμα – υπάρχουν πολλές συνταγές εκεί έξω, αλλά εγώ απλώς ανακατεύω το λάδι καρύδας και μαγειρική σόδα και τρίβω με λίγο από το μείγμα πάνω στην οδοντόβουρτσά μου. 

9. Ντεμακιγιάζ – χρησιμοποιήστε μια μπατονέτα και βουτήξτε την στο λάδι καρύδας και θα εκπλαγείτε με το πόσο καλά λειτουργεί! 

10. Προστασία χειλιών – απλά τρίψτε λίγο στα χείλη και δεν λειτουργεί μόνο ως μαλακτικό, αλλά έχει επίσης ένα δείκτη προστασίας περίπου 4 έτσι ώστε να σας παρέχει μια μικρή προστασία! 
11. Λάδι Μασάζ – αρκετά απλό! πάρτε λίγο και τρίψτε! 

12. Λιπαντικό – είναι ένα φυσικό, απόλυτα ασφαλές λιπαντικό. Δεν είναι συμβατό με το latex! 

13. Αντηλιακό – το λάδι καρύδας μπορεί να προσφέρεις αντηλιακή προστασία με δείκτη 4. 

14. Ραγάδες Κρέμα – το λάδι καρύδας είναι πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά για το κατεστραμμένο δέρμα. Δεν είναι πανάκεια, αλλά να είστε σίγουροι ότι θα βοηθήσει. 

15. Κρέμα θηλών – μπορεί να θρέψει τις σκασμένες,, επώδυνες, ξηρές θηλές. Απλώστε σε ένα κομμάτι βαμβάκι και επαλείψτε τις θηλές σας μεταξύ των θηλασμών. 

16. Αλοιφή πανών – είναι πολύ αποτελεσματικό στα συγκάματα χωρίς να έχει δραστικές χημικές ουσίες. Επίσης είναι ασφαλές για υφασμάτινες πάνες. 

17. Έχετε προβλήματα με το ξηρό δέρμα στο τριχωτό της κεφαλής του μωρού σας; Το λάδι καρύδας θα θρέψει το δέρμα του μωρού σας. Απλά τρίψτε λίγο στο τριχωτό της κεφαλής καθημερινά. 

18. Απολέπιση σώματος – αναμείξτε λάδι καρύδας και ζάχαρη μαζί και τρίψτε, αυτό είναι όλο! Ξεπλύνετε και το δέρμα σας θα είναι εξαιρετικά μαλακό! Μπορείτε να προσθέσετε μέσα αιθέρια έλαια, εάν θα θέλατε μια συγκεκριμένη μυρωδιά. 

19. Θεραπεία – όταν εφαρμόζεται σε γρατσουνιές και κοψίματα, το λάδι καρύδας σχηματίζει ένα λεπτό στρώμα που προστατεύει την πληγή από τις εξωτερικές σκόνες, βακτηρίδια και ιούς. Επιταχύνει τη διαδικασία επούλωσης των μωλώπων, αποκαθιστά τους κατεστραμμένους ιστούς. Επιπλέον, μυρίζει -πολύ καλύτερα από οτιδήποτε άλλο από το φαρμακείο. 

20. Τσιμπήματα εντόμων – όταν εφαρμόζεται απευθείας σε τσίμπημα, το λάδι καρύδας μπορεί να σταματήσει τη φαγούρα και το αίσθημα καύσου, καθώς και να επιταχύνει τη διαδικασία επούλωσης. 

21. Δερματικά προβλήματα - το λάδι καρύδας ανακουφίζει από τα προβλήματα του δέρματος όπως η ψωρίαση, η δερματίτιδα, και το έκζεμα. 

22. Αυτί του κολυμβητή - αναμίξετε έλαιο σκόρδου και λάδι καρύδας και βάλτε μερικές σταγόνες στο αυτί για περίπου 10 λεπτά. Κάντε το αυτό 2-3 φορές την ημέρα και λειτουργεί συνήθως εντός μίας ή δύο ημερών. 

Το Λάδι καρύδας για την Υγεία και την Ευεξία 

23. Ανακούφιση από το στρες – ανακουφίζει την ψυχική κόπωση .Βάλτε λάδι καρύδας στο κεφάλι και κάντε μασάζ με κυκλική κίνηση. Το φυσικό άρωμα καρύδας είναι εξαιρετικά καταπραϋντικό, βοηθώντας έτσι να μειωθεί το επίπεδο του στρες . 

24. Πέψη – τα κορεσμένα λίπη στο λάδι καρύδας έχουν αντιβακτηριακές ιδιότητες που βοηθούν στον έλεγχο των παράσιτων και μυκήτων που προκαλούν δυσπεψία και άλλα συναφή προβλήματα πέψης, όπως το σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου. Το λίπος στο λάδι καρύδας βοηθά επίσης στην απορρόφηση των βιταμινών, ανόργανων στοιχείων και αμινοξέων, χαρίζοντάς σας συνολική υγεία. 

25. Γυμναστική – το λάδι καρύδας βοηθά στην τόνωση του μεταβολισμού, στη βελτίωση της λειτουργίας του θυρεοειδούς και κλιμακώνει τα επίπεδα ενέργειας, τα οποία συμβάλλουν στη μείωση του ανεπιθύμητου λίπους, ενώ αυξάνουν την μυϊκή μάζα. 

26. Ρινορραγίες - το λάδι καρύδας μπορεί να αποτρέψει την αιμορραγία της μύτης που προκαλείται από ευαισθησία σε καιρικές συνθήκες, όπως καύσωνα και παγωνιά. Αυτή η κατάσταση συμβαίνει όταν οι ρινικές κοιλότητες γίνονται ξηρές λόγω του κρύου ή ξηρού αέρα που οφείλονται σε εγκαύματα και ρωγμές στις βλεννογόνους, που έτσι αιμορραγούν. 

Για να το αποτρέψετε αυτό απλά βάλτε το λάδι καρύδας στα ρουθούνια σας. Επαλείψτε το δάχτυλό σας με λάδι καρύδας και απλώστε μέσα στη μύτη σας. Κάνοντας το αυτό θα ενισχύσετε και την προστασία στα τριχοειδή αγγεία στις ρινικές διόδους. Ένα συμπλήρωμα βιταμίνης C, θα συμβάλει επίσης στην πρόληψη αιμορραγίας της μύτης. 

27. Για μητέρες που θηλάζουν, καταναλώνοντας 3 ½ κουταλιές της σούπας λάδι καρύδας καθημερινά θα εμπλουτίσουν την ποιότητα του γάλακτος. 

28. Βοηθά στην απώλεια βάρους και τον έλεγχο της πείνας. 

29. Βοηθά στη διατήρηση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα στον έλεγχο της πείνας σε άτομα με διαβήτη. 
Προβλήματα υγείας ( το λάδι καρύδας είναι γνωστό ότι βοηθά, ανακουφίζει, ή ακόμη και θεραπεύει όταν λαμβάνεται από το στόμα) 

30. Έκζεμα – με εσωτερική και εξωτερική λήψη 

31. Δερματικά προβλήματα 

32. Μύκητες νυχιών 

33. Εξάψεις 

34. Αιμορραγία από αιμορροΐδες (μπορεί επίσης να εφαρμοστεί εξωτερικά δύο φορές την ημέρα) 

35. Τον ιό HIV 

36. Τις ψείρες 

37. Βελτιώσεις στην έμμηνο ρύση σχετικά με τον πόνο από κράμπες και τη μεγάλη ροή αίματος 

38. Ημικρανίες (με κανονική χρήση) 

39. Μονοπυρήνωση 

40. Παράσιτα 

41. Τσίχλα 

42. Ανακούφιση του πόνου της χοληδόχου κύστης 

43. Βοηθά στη βελτίωση των συμπτωμάτων της υπολειτουργίας του θυρεοειδούς αδένα. 

44. Ενεργειακή ώθηση 

45. Ξηρό δέρμα 

46. Μπορεί να ανακουφίσει στη γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση και τη δυσπεψία, όταν λαμβάνονται με κάθε γεύμα 

47. Κόπωση Επινεφριδίων 

48. Αλτσχάιμερ 

49. H. pylori 

50. Candida albicans 

51. Το άσθμα, ακόμη και σε παιδιά 

52. Ευεργετική η χρήση της και για τον αυτισμό 

53. Χοληστερόλη – βελτιώνει την καλή χοληστερόλη και μειώνει την κακή 

54. Χρόνια κόπωση 

55. Κυκλοφορία / αίσθημα ψύχους όλο το χρόνο 

56. Ισχυρότερο ανοσοποιητικό σύστημα 

57. Νοητική Διαύγεια 

58. Κατάθλιψη 

59. Βοηθά στη φλεγμονή του συνδρόμου Crohn 

60.Πόδι του Αθλητή 

61. Οσφυαλγία / πόνο στους μυς 

62. Καρκίνωμα, πληγές 

63. Ακμή 

64. Κυτταρίτιδα 

65. Έρπης (εφαρμόζεται τοπικά και λαμβάνεται εσωτερικά) 

66. Τα κονδυλώματα (μέσω της τοπικής εφαρμογής άνω των 6 εβδομάδων, και κλύσματα ελαίου καρύδας δύο φορές την ημέρα ανάλογα με τη θέση των κονδυλωμάτων) 

67. Περιτομή θεραπεία – αν και προσωπικά είμαι κατά της περιτομής, έχω διαβάσει ότι το λάδι καρύδας είναι θεραπευτικό και για αυτό. 
Μαγειρική 

68. Χρησιμοποιήστε 1 προς 1 φλιτζάνι αναλογία για την αντικατάσταση άλλων ελαίων / βουτύρων. . 

69. Αντικατάσταση του βουτύρου για λίπανση σε τηγάνια, κρούστες πιτών, κλπ. 

70. Αντικατάσταση για διάφορα έλαια σε υγρή μορφή – για το ψήσιμο, το μαγείρεμα, το τσιγάρισμα, κλπ. 

71. Συμπλήρωμα διατροφής – λιώστε και να προσθέσετε smoothies. 

Άλλες χρήσεις :

72. Εντομοαπωθητικό - τρίψτε λάδι καρύδας αναμεμειγμένο με αιθέριο έλαιο μέντας σε όλο το εκτεθειμένο δέρμα. Κρατά τα έντομα μακριά καλύτερα από οποιοδήποτε εντομοαπωθητικό. 

73. Καταπληκτικό για σκύλους και γάτες για να έχουν γενική ευεξία. Απλά προσθέστε ένα κουταλάκι του γλυκού σε μπολ με το νερό τους. Καθημερινά 

74. Aφαιρεί την κόλλα – απλά φτιάξτε ένα μείγμα ίσων μερών από λάδι καρύδας και μαγειρική σόδα σε μια μάζα. Εφαρμόστε το στην «κολλώδη» περιοχή και αφήστε το για ένα λεπτό. Στη συνέχεια τρίψτε με μια παλιά οδοντόβουρτσα ή την σκληρή πλευρά ενός σφουγγαριού. 

75. Τσίχλες αντί για ΑΠΟΤΡΙΧΩΤΙΚΗ – τρίψτε λίγο λίγο λάδι καρύδας για την κολλήσει η τσίχλα, αφήστε το για περίπου 30 λεπτά, στη συνέχεια, κυλήστε την τσίχλα με τα δακτύλα σας. Αυτό είναι! 

76. Γυάλισμα Επίπλων - αναμείξτε λάδι καρύδας με λίγο χυμό λεμονιού για να γυαλίσετε έπιπλα από ξύλο. Ωστόσο, σας συνιστώ να το δοκιμάσετε πρώτα σε ένα πολύ μικρό, διακριτικό μέρος των επίπλων σας για να βεβαιωθείτε ότι λειτουργεί με τον τρόπο που θέλετε. 

77. Στίλβωση Χαλκού – το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να το τρίψετε με λίγο λάδι με μια βαμβακερή πετσέτα. Καθαρίζει και βοηθά να το χρώμα του χαλκού σας. 

78. Καρύκευμα για τι τροφές των ζώων 

79. Καρύκευμα μαγειρικής 

80. Ενυδατικό και ιδανικό για προϊόντα καθαρισμού δέρματος 

Προσθέτει επίσης η αναγνώστρια της Εναλλακτικής Δράσης με το όνομα Βασιλική : 

Η συχνή επάλειψη σε σκασμένους αγκώνες απαλαίνει το δέρμα

για απώλεια βάρους συνιστάται ένα κουταλάκι καθημερινά (επιταχύνει το μεταβολισμό)

για καθαρισμό/ γυάλισμα δερμάτινων παπουτσιών (θρέφει το δέρμα) 

επίσης ανακουφίζει από: χρόνια κόπωση, καλοήθη υπερπλασία του προστάτη, προστατεύει νεφρά και χοληδόχο κύστη

αποτελεί ένα γρήγορο ''σφηνάκι ενέργειας'', μειώνοντας την επιθυμία για ζάχαρη. 

Επίσης για πήλιγκ προσώπου: μισό κουταλάκι του γλυκού λάδι καρύδας, μισό κουταλάκι του γλυκού αγνό μέλι, ένα κουταλάκι νιφάδες βρώμης (αυτή που τρώμε για πρωινό) και λίγη τριμμένη κανέλα. Είναι νοστιμότατο, αλλά αφήνει και το δέρμα απαλότατο και καθαρό. 




Προσοχή! Το άρθρο έχει ενημερωτικό σκοπό. Πριν χρησιμοποιήσετε οποιαδήποτε συνταγή ή αλλάξετε τις διατροφικές σας συνήθειες, συμβουλευτείτε τον κατάλληλο επαγγελματία υγείας ή διατροφολόγο. Εάν λαμβάνετε φαρμακευτική αγωγή βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχουν αλληλεπιδράσεις. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου