Τρίτη 4 Αυγούστου 2020

Τα μυστικά της αφθαρσίας των μοναχών του Θιβέτ...!!!!

Στον περίεργο αυτό τόπο δεν ισχύουν οι έννοιες του χρόνου, της φθοράς και του γήρατος, οι άνθρωποι ζουν έξω από τους κανόνες και τη λογική «ξεχνώντας» να πεθάνουν – Τα μυστικά της μακροζωίας 

Η μακροζωία των κατοίκων αυτού του τόπου αποτελεί μυστήριο. Εκεί οι άνθρωποι έχουν σπάσει κάθε κανόνα, κάθε δεδομένο που έχουμε για τη ζωή. Λέγεται ότι ζούσε εκεί κάποιος ασκητής που είχε ξεπεράσει τον έναν αιώνα ζωής και τρεφόταν με μια μπουκιά «αμβροσίας» την ημέρα. Δεν έπινε και δεν έτρωγε τίποτε άλλο. 

Όταν η Κίνα κατέλαβε το Θιβέτ , στα μέσα του 20ου αιώνα, ήρθε αντιμέτωπη με το μυστήριο αυτού του τόπου και με τέτοιους ανθρώπους που οι γνώσεις και οι πρακτικές τους ξεπερνούσαν κατά πολύ τα κοινώς αποδεκτά. 

Όταν έμαθαν για αυτόν τον υπερήλικα, λένε ότι τον συνέλαβαν και τον υπέβαλαν σε μια δύσκολη δοκιμασία, για να αποδείξουν ότι ήταν απατεώνας, όπως πίστευαν. 

Τον έκλεισαν για 15 μέρες σε ένα κελί δίχως τροφή επιτρέποντάς του να φάει μόνο τη μικρή καθημερινή ποσότητα από το παράξενο παρασκεύασμα της «αμβροσίας» που ο ίδιος υποστήριζε ότι ήταν το μόνο που έτρωγε. Δεκαπέντε ημέρες αργότερα, ο άνθρωπος αυτός ζούσε κανονικά, χωρίς να έχει αλλάξει τίποτα στην υγεία ή στην εμφάνισή του. 

Δεν έδειχνε εξασθενημένος όπως θα έπρεπε να είναι ένας άνθρωπος παντελώς στερημένος από τροφή, αντίθετα ήταν ακμαίος και υγιής. Τότε οι έκπληκτοι Κινέζοι αναγκάστηκαν να τον ελευθερώσουν. «Εντάξει, είσαι φαίνεται πραγματικός ασκητής» παραδέχθηκαν κι ας μη μπορούσαν να το εξηγήσουν.

Τέτοιες ιστορίες για υπεραιωνόβιους ανθρώπους που ζουν στα Ιμαλάια έχουν ακουστεί πολλές φορές. 

Το ερώτημα φυσικά είναι ένα: Πού οφείλουν τη μακροζωία τους; Η απάντηση είναι απλή και βρίσκεται στον τρόπο ζωής τους, στη δίαιτά τους, στις μυστηριώδεις γνώσεις τους, στο διαλογισμό και στις εξελιγμένες ικανότητές τους αλλά και στα μυστικά της Θιβετιανής ιατρικής. 

Προσεγμένη διατροφή 
Οι συνταγές τους περιλαμβάνουν κυρίως σκόρδο και μέλι. Στο να διατηρήσουν την νεότητα και τη διάθεσή τους, τους βοηθά η χορτοφαγία, το γαλακτικό οξύ και η φυτική διατροφή, η οποία συνοδεύεται από πολλά λαχανικά και φρούτα. 

Πάντα ξεκούραστοι 
Ένα φλιτζάνι τσάι μέντας με ένα κουταλάκι του γλυκού μέλι είναι το τέλειο αντιγηραντικό. Το μέλι εκτός από νόστιμο, είναι και ένα θαυμάσιο φάρμακο που επιβραδύνει τη γήρανση. Αντί του μελιού εξίσου ευεργετικός είναι και ο βασιλικός πολτός, ο οποίος αυξάνει τη βιολογική δράση, ενώ συνιστάται κυρίως σε μεγαλύτερες ηλικίες, όταν το δέρμα έχει αρχίσει χάνει την φρεσκάδα του. 

Οι μοναχοί του Θιβέτ, λέγεται ότι για να εξαλείψουν την κούραση από το πρόσωπο τους φτιάχνουν ένα μείγμα με μέλι, διαλύοντας μια κουταλιά της σούπας μέλι σε 2 φλιτζάνια ζεστό νερό για 5-6 λεπτά. Στη συνέχεια πλένουν το πρόσωπό τους με αυτό και το ξεπλένουν με καθαρό νερό. 

Για πάντα νέοι 
Για τη βελτίωση της ελαστικότητας και τη διατήρηση της νεανικής όψης του προσώπου, η Θιβετιανή Ιατρική προτείνει τα εξής μείγματα: 

– Ανακατεύουμε 1/2 κιλό μαύρες σταφίδες με 100 γραμμάρια λιναρόσπορου προσθέτουμε 1/2 λίτρο νερό, 1 κουταλιά ελαιόλαδο και το αφήνουμε να βράσει σε χαμηλή φωτιά περίπου για 20 λεπτά μέχρι να πήξει. Απλώστε το μείγμα σε καθαρό πρόσωπο και ξεπλύνετε μετά από 10-15 λεπτά. 

– Παίρνουμε ένα σέλινο το κόβουμε σε 4 κομμάτια, προσθέτουμε 3 καρύδια θρυμματισμένα, 3 κουταλιές της σούπας βρώμη ή πλιγούρι βρώμης, 1 μεσαίο καρότο και μια χούφτα σπανάκι. Τα ρίχνουμε όλα σε 2 λίτρα βραστό νερό και τα βράζουμε για λίγη ώρα. Με τον ζωμό που θα προκύψει (αφού κρυώσει καλά) πλένουμε το πρόσωπό μας δίνοντας μια φρέσκια όψη στο δέρμα. 

Η σωστή αναπνοή 
Η σωστή αναπνοή είναι το θεμέλιο της ζωής, λένε οι σοφοί, ωστόσο, το πιο σημαντικό είναι η εκπνοή. Όσο μεγαλύτερη είναι η διάρκεια της εκπνοής, τόσο μεγαλύτερη θα είναι και η ζωή έλεγαν οι αρχαίοι γιατροί. 

Οι γιατροί του Θιβέτ πίστευαν ότι οι ασκήσεις αναπνοής βοηθούν άτομα με καρδιαγγειακές και πνευμονικές παθήσεις να ξεπεράσουν τα προβλήματα υγείας τους. Επίσης, η σωστή αναπνοή βελτιώνει τη διάθεση και εξαφανίζει τις νευρώσεις. 

Γέλιο: το χαλαρωτικό 
Ο άνθρωπος είναι προικισμένος με τη μοναδική ικανότητα να γελά. Το γέλιο χαλαρώνει τους μυς, βοηθά την πέψη των τροφών. Υπολογίζεται ότι για να είναι ένας άνθρωπος υγιής και να ζήσει περισσότερο, χρειάζεται τουλάχιστον 17 λεπτά γέλιου την ημέρα. 




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου