Δευτέρα 3 Αυγούστου 2020

Πώς να κάνω τη ζωή μου πιο εύκολη; Τα απλά βήματα αυτοβελτίωσης...!!!!

Τον τελευταίο καιρό έχεις αντιληφθεί πως όταν σε ρωτούν αν είσαι καλά ψυχολογικά, δεν απαντάς «ναι». Γιατί αναζητάς τρόπους να κάνεις τη ζωή πιο εύκολη! 

Και δεν έχεις άδικο. Κορωνοϊός, κοινωνική αποστασιοποίηση, νοσηλεία, πένθος, οικονομική ανασφάλεια. Όλες οι παραπάνω καταστάσεις δεν είναι και πολύ θετικές ούτε βοηθούν στο να νιώθεις καλά εσύ με τον εαυτό σου καθώς έχεις μπει, και είναι λογικό, να είσαι σε μια διαρκή σκέψη και αναζήτηση. 

Εσύ είσαι όμως, ένας σημαντικός παράγοντας στην όλη διαδικασία και σίγουρα ο καθοριστικός για το πώς αντιδράς και χειρίζεσαι τις καταστάσεις. Γιατί αυτό που μετρά δεν είναι αυτό που σου συμβαίνει, αλλά ο τρόπος με τον οποίο αντιδράς. Και έτσι θα κάνεις την καθημερινότητά σου αλλά και τη ζωή σου γενικά πολύ πιο εύκολη. 

Πες «όχι» 
Όσο απλό και αν ακούγεται, οι περισσότεροι άνθρωποι πέφτουμε στην… παγίδα του να πουν «ναι» ενώ θα θέλαμε να πούμε «όχι». Με αυτόν τον τρόπο όμως, κάνουμε κακή διαχείριση του χρόνου μας, κάτι που προκαλεί στρες, ένταση και δεν μας επιτρέπει να χαλαρώσουμε και να ευχαριστηθούμε. 

Χρειάζεται να μάθουμε να βάζουμε προτεραιότητες και να ξέρουμε να λέμε «όχι» εκεί που χρειάζεται. Αφαιρούμε λοιπόν από τη ζωή μας πρόσθετες υποχρεώσεις που μας επιβαρύνουν και δεν είναι απαραίτητες λέγοντας «όχι» και μαθαίνουμε να βάζουμε δραστηριότητες που βοηθούν στη χαλάρωση και ευεξία μας. 

Προχώρα 
Δεν μπορείς να αλλάξεις το παρελθόν, οπότε το να συνεχίσεις να αγχώνεσαι για αυτό, ακούγεται πολύ παράλογο και όχι μόνο δεν θα απλουστεύσει τη ζωή σου, αλλά δεν θα κάνει και εσένα χαρούμενο άτομο. Άσε το παρελθόν λοιπόν, στην ησυχία του και εστίασε στο «τώρα». 

Επένδυσε στο άτομο που είσαι εσύ τώρα, επένδυσε στα άτομα με τα οποία μοιράζεσαι τις στιγμές σου. Γιατί αυτή η στιγμή σου δεν θα έρθει ποτέ ξανά. Εστίασε σε αυτό που κάνεις εκείνη τη στιγμή και θα γίνεις πιο χαρούμενος ως άνθρωπος. Ακόμα και αν πλένεις τα πιάτα, το να δώσεις προσοχή σε αυτά τα πιάτα, θα σε χαλαρώσει αμέσως. Δοκίμασέ το! 

«Κόψτε» οτιδήποτε αρνητικό 
Μπορεί να είναι από μια κακή συνήθεια, μέχρι η επαφή με ένα συγγενικό πρόσωπο. Όλοι ξέρουμε ποιοι είναι οι καλοί φίλοι και συγγενείς, τα άτομα που μας υποστηρίζουν, μας αποδέχονται και μας αγαπούν. Ξέρουμε επίσης με ποιους δεν ταιριάζουμε ή έχουμε κάποιο «ανοιχτό μέτωπο» σύγκρουσης. Συνήθως όμως, δεν αναγνωρίζουμε ποιοι άνθρωποι είναι τοξικοί. 

Αυτές οι σχέσεις συχνά είναι καμουφλαρισμένες κάτω από μια επίφαση φιλίας ή συγγένειας ή καλής συμπεριφοράς. Οι επιθέσεις των ατόμων αυτών γίνονται «για το καλό μας» και τυφλωμένοι διατηρούμε αυτές τις σχέσεις, φοβούμενοι να απομακρύνουμε αυτά τα άτομα από τη ζωή μας. 

Αν θέλουμε να απλοποιήσουμε τη ζωή μας, μπορούμε αποφασιστικά να απομακρύνουμε αυτά τα άτομα από την καθημερινότητά μας. 

Ώρα για ξεκαθάρισμα! 
Μην περιμένετε να έρθει ο καινούριος χρόνος για να ξεκαθαρίσετε αυτά που θέλετε. Τα άχρηστα πράγματα που μαζεύονται στα συρτάρια, τα ντουλάπια και τις ντουλάπες δημιουργούν στρες. Και όμως! 

Σαβούρες, πράγματα χαλασμένα, πράγματα αχρησιμοποίητα για χρόνια που ίσως σας χρειαστούν κάποτε (αλλά αυτό το… κάποτε δεν έχει έρθει ως τώρα!), όλα αυτά προκαλούν αίσθημα δυσφορίας και αποστραγγίζουν την ενέργειά σας. 

Ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα είναι να έχετε μια δική σας όμορφη γωνιά κάπου μέσα στο σπίτι, όπου θα ακουμπήσετε αντικείμενα που σας δίνουν ευχαρίστηση, θετικά συναισθήματα και χαλάρωση. 

Πετάξτε αποφασιστικά όσα δεν σας χρειάζονται και ξεκαθαρίστε τον προσωπικό χώρο σας. Μια στρατηγική είναι να αφιερώσετε ένα ολόκληρο πρωινό ή απόγευμα για το ξεκαθάρισμα. 




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου