Τρίτη 23 Ιουνίου 2020

Τα παιδιά και ο Λεπτοφυής Κόσμος...!!!!

Όλο και περισσότερα παιδιά έχουν επίγνωση του Λεπτοφυούς Κόσμου. Μερικά από αυτά μπορούν να δουν λεπτοφυείς μορφές. Όταν αντιμετωπίζονται με κοροϊδία και αδιαφορία από τους ενήλικες, καταστέλλουν σιγά σιγά τα οράματά τους.

Από νεαρή ηλικία στα παιδιά πρέπει να λέγεται για τον Λεπτοφυή Κόσμο, την ανθρώπινη ψυχή και την αθανασία της ψυχής. Ο θάνατος πρέπει να παρουσιάζεται όπως είναι στην πραγματικότητα: ότι αφήνει κανείς το σώμα και συνειδητοποιεί μια άλλη διάσταση που είναι πιο ελεύθερη και όμορφη, αρκεί να έζησε μια καλή ζωή στη γη.

Πρέπει να μάθουν από νεαρή ηλικία για τους Νόμους του Κάρμα και της Μετενσάρκωσης, επειδή αυτοί είναι δύο θεμελιώδεις νόμοι που θα κάνουν τη ζωή τους πολύ πιο όμορφη, τακτική και εποικοδομητική.

Θα προσπαθούμε πάντα να κάνουμε το καλύτερο δυνατό όταν γνωρίζουμε για το Νόμο του Κάρμα. Θα προσπαθούμε πάντα να ζούμε μια καλύτερη ζωή για να έχουμε μια καλύτερη ενσάρκωση. 

Ο Νόμος της Μετενσάρκωσης θα φυτέψει σε εμάς την ελπίδα του μέλλοντος. θα επεκτείνει τον ορίζοντα μας και θα μας κάνει να κατανοήσουμε τα γεγονότα που συμβαίνουν στη γη.

Τα παιδιά σπάνια μαθαίνουν από τους αστικούς νόμους. Με οποιαδήποτε ευκαιρία, ή αν πιστεύουν ότι μπορούν να ξεφύγουν από τις συνέπειες των παραμπτωμάτων τους, θα επαναλάβουν τα λάθη τους.

Τους Νόμους του Κάρμα και της Μετενσάρκωσης δεν θα τους διδαχθούν ως νόμους τιμωρίας και εκδίκησης, αλλά ως νόμοι που εκτελούν τη δικαιοσύνη σε όλες τις πτυχές της ζωής και ανοίγουν όλες τις πύλες των ευκαιριών για να αγωνιστούν για μια καλύτερη ζωή. 

Ο Νόμος του Κάρμα και της Μετενσάρκωσης όχι μόνο θα αλλάξει τη συμπεριφορά ενός παιδιού, αλλά θα αλλάξει επίσης τη συνείδησή του και την υπόστασή του. 

Όταν ένας νόμος είναι μέρος της συνείδησης κάποιου, δεν χρειάζεται να του επιβληθεί επειδή θα ενεργεί πάντα σύμφωνα με αυτό που η συνείδησή του υποδεικνύει, σύμφωνα με τους Νόμους του Κάρμα και της Μετενσάρκωσης.

Τα παιδιά πρέπει να γνωρίζουν πως ό, τι σκέφτονται, λένε και κάνουν είναι σαν τους σπόρους που φυτεύονται στο έδαφος: τα λουλούδια ή τα φρούτα των συγκεκριμένων σπόρων θα αντιστοιχούν ακριβώς σε αυτούς τους σπόρους. 

Εάν σκέφτονται καλά πράγματα για τον εαυτό τους και για τους άλλους, καλά πράγματα θα έρθουν σε αυτά. Θα ξέρουν ότι όλα όσα είναι όμορφα είναι επειδή κάποιος σκέφτηκε με ομορφιά, μίλησε με ομορφιά και ενήργησε με ομορφιά. 

Αν θέλουμε να έχουμε μια όμορφη ζωή στο μέλλον, πρέπει να φυτέψουμε σπόρους για αυτήν.

Όλες αυτές οι ιδέες μπορούν να δοθούν στα παιδιά με τη μορφή ιστοριών, ταινιών και παραμυθιών, αντί να γεμίζουν το μυαλό τους με εικόνες εγκλημάτων και βίας.

Τα παιδιά έχουν περισσότερες εντυπώσεις από τους Λεπτοφυείς Κόσμους από τους ενήλικες. Όταν οι άνθρωποι τους μιλούν για τους Λεπτοφυείς Κόσμους, αυτές οι εντυπώσεις θα ξυπνήσουν και θα τα προετοιμάσουν να δεχτούν τις πληροφορίες. 

Θα δεχτούν τις ιστορίες των Λεπτοφυών Κόσμων, όχι επειδή η συλλογιστική και η λογική τους δεν έχουν αναπτυχθεί ακόμη, αλλά επειδή θυμούνται ασυνείδητα ορισμένα γεγονότα από τους Λεπτοφυείς Κόσμους. Θα λατρεύουν να ακούνε ιστορίες γι' αυτό.

Τα παιδιά λατρεύουν τα παραμύθια γιατί τα παραμύθια είναι αυτά που τους θυμίζουν πιο στενά τους Λεπτοφυείς Κόσμους. Μερικοί ενήλικες μπορεί να απορρίπτουν τέτοιες ιστορίες ή πληροφορίες, όχι επειδή δεν έχουν υποκειμενικές αναμνήσεις, αλλά επειδή η λογική και η συλλογιστική τους έχουν απολιθώσει τη συνείδησή τους.

Τα παιδιά αγαπούν τα όνειρα. Αγαπούν τα οράματα. Αγαπούν το μέλλον. Αγαπούν το μέλλον γιατί, στην πραγματικότητα, γνωρίζουν ότι έχουν μέλλον. 

Όσοι θυμούνται ή αισθάνονται ή έχουν εντυπωθεί από τη μνήμη του Λεπτοφυούς Κόσμου γνωρίζουν ότι αυτό ήταν το μέλλον τους· ότι για άλλη μια φορά θα έχουν μέλλον όταν πεθάνουν - ένα μέλλον στους Λεπτοφυείς Κόσμους και ένα μέλλον στη γη.

Τα παιδιά πρέπει να ενθαρρύνονται να μιλούν για τις εμπειρίες τους ή για τις αναμνήσεις τους στον Λεπτοφυή Κόσμο. Τα όνειρα, τα οράματα και οι ψυχικές εμπειρίες των παιδιών θα ανοίξουν έναν νέο δρόμο έρευνας για τις ψυχικές σφαίρες και πολλή καθοδήγηση μπορεί να δοθεί στα παιδιά εάν είναι ελεύθερα να μιλήσουν για τις εμπειρίες τους. 

Από την παιδική ηλικία, οι δεσμοί με τον Λεπτοφυή Κόσμο πρέπει να ενισχυθούν.

Είναι επιτακτική ανάγκη, ειδικά αυτή την εποχή, να διδάξουμε στα παιδιά για το ταξίδι της ψυχής προς τον Λεπτοφυή Κόσμο και τον Πύρινο Κόσμο, και όσο το δυνατόν περισσότερο να τους δώσουμε τις γενικές ιδέες που δίνουν οι Σοφοί όλων των εποχών.

Επίσης, η ζωή και η συνείδηση ενός παιδιού θα ισορροπηθούν από την πραγματικότητα της φυσικής ζωής. Πράγματα όπως αθλητικές δραστηριότητες, οικιακές εργασίες, κηπουρική, η μελέτη της φυσικής ιστορίας και των παγκόσμιων γεγονότων, η κατασκευή διαφόρων αντικειμένων και η εργασία σε μηχανικές συσκευές διατηρούν το νου των παιδιών ισορροπημένο. 

Πρέπει να θυμόμαστε ότι τα παιδιά πρέπει να συναντούν τη ζωή ρεαλιστικά και να διατηρούν τις επαφές με τον Λεπτοφυή Κόσμο με το ίδιο ρεαλιστικό πνεύμα.




-Τορκόμ Σαραϊνταριάν
Other Worlds 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου