Πέμπτη 25 Ιουνίου 2020

Θύμος Αδένας : Ο αδένας του ενθουσιασμού & της θέλησης για ζωή...!!!!

Το περιεχόμενο αυτού του άρθρου δεν υποκαθιστά την ιατρική συμβουλή. Είναι η γιόγκικη και ενεργειακή άποψη. Αν έχετε σοβαρά ιατρικά προβλήματα, θα πρέπει να συμβουλευτείτε το γιατρό σας. Ο θύμος είναι ο αδένας του νεανικού ενθουσιασμού, του παιχνιδιού, του αστείου, της ποίησης και της φαντασίας. Δυστυχώς τείνει να ατροφήσει μετά την εφηβεία, όταν αυξάνουν η σχολική και εργασιακή πειθαρχία, οι οικογενειακές και κοινωνικές ευθύνες. 

Ένα κανονικό και υγιές άτομο και με το θύμο αδένα σε ισορροπία, είναι ευχαριστημένο που βρίσκεται σε ετούτον τον κόσμο, έχει ενέργεια σε αφθονία, αναδύει φρεσκάδα και αισιοδοξία, αναβλύζει χαρά από κάθε πόρο του σώματος του, ακτινοβολεί. 

Ο Θύμος αδένας, ο Νους & το Στρες 

Ο θύμος αδένας ελέγχει και ρυθμίζει τη ροή της ενέργειας στον οργανισμό μας, είναι σε θέση να ξεκινήσει μία άμεση διόρθωση για να ισορροπήσει ξανά τυχόν ανισορροπίες επαναφέροντας την αρμονία και την κανονικότητα στην ενεργειακή ροή. 

Έτσι ο θύμος μπορεί να θεωρηθεί σαν ο συνδετικός κρίκος ανάμεσα στο νου και το σώμα, καθώς είναι το πρώτο όργανο σε φυσικό επίπεδο που επηρεάζεται από τη νοητική στάση και το στρες. 

Η πρώτη απάντηση που δίνει το σώμα σε μία στρεσογόνα κατάσταση είναι η συρρίκνωση του θύμου αδένα. Αλλά πριν ακόμα εμφανιστεί αυτή η φυσική απάντηση, έχουμε μία άμεση μείωση της ζωτικής ενέργειας. 

Οι μετρήσεις δείχνουν στη δεδομένη στιγμή ότι ο αδένας είναι αρκετά αδύναμος και όταν το στρες εκλείψει, ξαναβρίσκει τη δύναμή του. 

Όταν ο θύμος είναι υγιής και ενεργός, το άτομο διαθέτει πολύ ενέργεια και γενική ευημερία. Δεδομένου ότι, πολλές δυσλειτουργίες και ασθένειες γεννιούνται ακριβώς σε ενεργειακό επίπεδο, είναι σκόπιμο να δώσουμε στο θύμο αδένα τη σημασία που του αξίζει. 

Κάθε φορά που εμφανίζεται μία συναισθηματική, ενεργειακή ανισορροπία ή κάποια ασθένεια, βρίσκουμε κατά κανόνα τον αδένα αδυνατισμένο. Αν τον ενεργοποιήσουμε θα έχουμε άμεση βελτίωση της ενεργειακής ροής και αυτή η ενέργεια θα δράσει θετικά βοηθώντας το άτομο να θεραπευτεί. 

Ο Θύμος & οι Μεσημβρινοί 

Ο Βελονισμός μας διδάσκει ότι υπάρχουν 14 μεσημβρινοί μέσα από τους οποίους ρέει η ζωτική ενέργεια που ονομάζεται «Τσι» ή «Κι».

Με την πάροδο του χρόνου παρατηρήθηκε ότι η ενεργειακή ροή σε αυτούς τους μεσημβρινούς, βρίσκεται κάτω από τον έλεγχο του θύμου αδένα και επηρεάζεται έντονα από τα συναισθήματα, όπως η αγάπη, το μίσος, ο φόβος. 

Κάθε ασθένεια ξεκινά σαν ένα πρόβλημα σε ενεργειακό επίπεδο, ένα πρόβλημα που μπορεί να υπάρχει πολλά χρόνια πριν εκδηλωθεί στο φυσικό σώμα. Εμφανίζεται σαν μία συρρίκνωση της σωματικής ενέργειας που με τον καιρό, οδηγεί σε μία ενεργειακή ανισορροπία σε κάποιο σημείο του σώματος. 

Αν μπορούσαμε να είμαστε συνειδητοί ως προς αυτή την ενεργειακή ανισορροπία, μόλις αυτή κάνει την εμφάνισή της, θα είχαμε πολύ χρόνο στη διάθεσή μας για να τη διορθώσουμε. 

Και αυτές οι ενέργειες θα έπρεπε κανονικά να ορίζονται σαν «προληπτική ιατρική». 

Ο Θύμος αδένας αντικατοπτρίζει επίσης τη Θέληση για Ίαση 

Κάθε φορά που ο θύμος αδένας είναι αδύναμος σημαίνει επίσης ότι δεν έχουμε επαρκή θέληση για θεραπεία. Πραγματικά η ζωτική μας ενέργεια δεν είναι αρκετή για να μπορέσει να προωθήσει τις διάφορες διαδικασίες που οδηγούν στην ίαση. 

Θα έπρεπε να είναι σαφές ότι η ανακάλυψη αυτή έχει τεράστια αξία για την κλινική αντιμετώπιση των ασθενών.

Στην πραγματικότητα, ο πρώτος στόχος κάθε γιατρού ή θεραπευτή θα έπρεπε να είναι η ενεργοποίηση της θέλησης του ασθενή για ίαση. 

Αν δεν γίνει, τότε αυτό που θα κατορθώσει να κάνει και αυτό που ιατρική φαίνεται ότι κάνει προς το παρόν, είναι να παράγει μία κοινωνία ζωντανών νεκρών. 

Η καταπληκτική πρόοδος της σύγχρονης ιατρικής διατηρεί τους ανθρώπους στη ζωή, αλλά αυτοί δεν έχουν ζωή μέσα τους, δεν έχουν ζωτικότητα. Κινούνται, αναπνέουν αλλά δεν είναι πραγματικά ζωντανοί. Αυτό συμβαίνει γιατί δεν έχουμε ακόμα κατανοήσει ότι η δύναμη της θεραπείας προέρχεται από τα βάθη του ίδιου μας του εαυτού. 

Είναι αλήθεια ότι τα φάρμακα έχουν αξία, αλλά θα έχουν ακόμη μεγαλύτερη όταν θα χρησιμοποιούνται σε συνδυασμό με κάτι που ενεργοποιεί τη ζωτική ενέργεια του ασθενούς. Αυτή είναι η αιτία που η πρώτη θεραπεία θα έπρεπε να είναι η ενεργοποίηση της θέλησης του ασθενή και ενεργοποιώντας το θύμο αδένα του θα μπορούσαμε να επιτύχουμε το σκοπό μας ευκολότερα. 

Όταν κατορθώνουμε να ενεργοποιήσουμε το θύμο αδένα ενός ασθενή μπορούν να επιτευχθούν βελτιώσεις πραγματικά εντυπωσιακές. 

Πρέπει πάντα αφετηρία μας να είναι ότι, η αληθινή ιατρική είναι η δύναμη της ζωτικής ενέργειας μέσα μας, με άλλα λόγια η θέλησή να είμαστε υγιείς και θεραπευμένοι. 

«Κατά τη διάρκεια της κλινικής μου εμπειρίας έχω δει πολλές φορές πόση διαφορά μπορεί να επιφέρει η παρουσία ή απουσία αυτής της θέλησης». 

Πώς να βοηθήσουμε τη διαδικασία της θεραπείας 

Το πρώτο πράγμα που θα πρέπει να προσπαθήσουμε να προσεγγίσουμε είναι να αναγνωρίσουμε τη συγκεκριμένη συναισθηματική κατάσταση που μας κλέβει ζωτική ενέργεια και κατεβάζει το επίπεδο λειτουργίας του θύμου αδένα. 

Πρέπει επίσης να αναγνωρίσουμε ότι μία χαμηλή λειτουργικότητα του θύμου αδένα καθιστά δύσκολη τη λύση προβλημάτων καθόσον μπορεί να επηρεάσει αρνητικά τη ροή του Τσι στους Μεσημβρινούς, καθιστώντας πιο δύσκολη τη λειτουργία και την ίαση των εσωτερικών οργάνων. 

Αν διορθώσουμε αυτές τις συναισθηματικές συνθήκες στη γέννησή τους, θα παραμείνουμε υγιείς. Αν δεν τις φροντίσουμε, θα μπούμε σε μία κατάσταση, που μπορεί να θεωρηθεί φυσιολογική, αλλά στην πραγματικότητα απέχει πολύ από το να είναι. 

Μία συνθήκη που θα μας οδηγήσει από ασθένεια σε ασθένεια, μία σύντομη ζωή, που δεν θα είναι παραγωγική, δημιουργική γιατί θα δοκιμάζεται από ασθένειες. 

Κληρονομιά μας είναι μία ζωή μακριά, υγιής, ευτυχισμένη, παραγωγική και δημιουργική. 

Διαλογισμός: δουλεύοντας με το θύμο αδένα Υπάρχει ένας σπουδαίος διαλογισμός που ο Γιόγκι Μπάτζαν δίδαξε σχετικά με το θύμο αδένα και τη ροή της ενέργειας. 

Ο Guru Dev, ο Δάσκαλος του Sat Nam Rasayan, είπε ότι ο διαλογισμός αυτός δουλεύει προστατεύοντας τη ψυχή : 
«Η ψυχή είναι το δεκτικό κομμάτι του νου και δεν μπορείτε να πάτε βαθύτερα (στο διαλογισμό) αν δεν είναι προστατευμένο. Αν ο αρνητικός νους δεν αισθάνεται προστατευμένος δεν μπορείτε να προχωρήσετε μπροστά». 

Είναι ένας διαλογισμός πρόκληση, αλλά ιδιαίτερα αποτελεσματικός ! Δεξί χέρι τεντωμένο στο πλάι, με την παλάμη στραμμένη προς τα επάνω. Ελαφρά ανασηκώστε το προς τα επάνω. 

Αριστερό με την παλάμη προς τα κάτω, μπροστά από το στέρνο. Τα δάκτυλα δείχνουν προς τα δεξιά. 

Φέρε το πηγούνι προς τα μέσα. Κοίταζε τα ακροδάχτυλα του αριστερού χεριού. Τραγούδησε το μάντρα Wahe Guru Wahe Jio για 22 λεπτά. 

Κλείσε τα μάτια, φέρε το δεξί χέρι πάνω από το αριστερό πάνω στο κέντρο της καρδιάς και σφίξε όλο το σώμα, συνεχίζοντας να τραγουδάς για 3 λεπτά. Ίδια στάση και συνέχισε ψιθυρίζοντας για 2-3 λεπτά.

Ίδια στάση συνέχισε να επαναλαμβάνεις νοητικά το μάντρα για 1 λεπτό. Για να ολοκληρώσεις: εισπνέεις, κρατάς τον αέρα μέσα και εκπνέεις 3 φορές. 
Παρακάτω μπορείτε να βρείτε κάποιες κρίγιες αποτελεσματικές για το θύμο αδένα: 
Κρίγια για το λεμφικό σύστημα 
http://www.pinklotus.org/-
%20KY%20Kriya%20for%20the%20lymph%20system.htm Κρίγια για το μαγνητικό πεδίο & το κέντρο της καρδιάς https://www.3ho.org/articles/kundalini-yoga-magnetic-field-and-heart-center Κρίγια για το ανοσοποιητικό σύστημα Ι http://www.pinklotus.org/-%20KY%20Kriya%20for%20Strengthening%20the%20Immune%20System%201.htm Κρίγια για το ανοσοποιητικό σύστημα ΙΙ http://www.pinklotus.org/-%20KY%20Kriya%20for%20Strengthening%20the%20Immune%20System%202.htm 

Μετάφραση: Basantpal K 
Kundalini Yoga Αthens

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου