Πέμπτη 7 Μαΐου 2020

Για φαντάσου…!!!!

Για φαντάσου, όπως αυτός ο ιός, ταξίδεψε όλο τον κόσμο και κατέκτησε όλον τον πλανήτη κι αυτήν την στιγμή είναι το επίκεντρο στη σκέψη όλων των ανθρώπων, για φαντάσου να γινόταν το ίδιο και με την Αγάπη. 

Να μπορούσε μέσα σε λίγες μέρες, να ταξίδευε και αυτή σε όλο τον πλανήτη, να ήταν αυτή το επίκεντρο στη σκέψη και στη ζωή των ανθρώπων και με βάση αυτή, να πορευόμασταν. Να ήμασταν ο ένας για τον άλλον και όχι εναντίον των άλλων. 

Να νοιαζόμασταν για τους άλλους και όχι μόνο για τους δικούς μας ανθρώπους. Όπως ο νεαρός, ο οποίος προσφέρθηκε να πάει για ψώνια σε όσους δεν μπορούν. Όπως η κοπέλα που προσέφερε το σπίτι της στο κέντρο στους νοσηλευτές και στους γιατρούς για να γλυτώσουν τα δρομολόγια. 

Για φαντάσου, αν όλοι μας, σ’ αυτή τη δύσκολη στιγμή, κάναμε κάτι και για τον διπλανό μας. Πόση δύναμη θα είχε αυτή η αλυσίδα καλοσύνης. Αυτό που περνάμε τώρα και θα περάσουμε και στη συνέχεια, γιατί δυστυχώς θα αφήσει πολλά πίσω του, χρειάζεται να μας βρει ενωμένους. 

Βλέπω παντού, γύρω μου ένταση και το κατανοώ απόλυτα. Ο φόβος φέρνει πανικό και ο πανικός μας απομακρύνει από το κέντρο μας. Ας δοκιμάσουμε όμως, να στρέψουμε το βλέμμα μας στην καρδιά, να την ακούσουμε και να κινηθούμε με βάση αυτήν. Αφού δεν μπορούμε να αλλάξουμε την κατάσταση ας δοκιμάσουμε να μην την επιδεινώσουμε. 

Ας πάρουμε απ’ όλο αυτό το δύσκολο που μας συμβαίνει, ότι θετικό μπορούμε να βρούμε. Ας ψάξουμε για την αγάπη που όλοι έχουμε μέσα μας. Η αγάπη που θα νικήσει τον φόνο… Για φαντάσου… 




Δήμητρας Κοκκίνου Σχετικά με το συντάκτη Πρόσφατα Άρθρα Δήμητρα Κοκκίνου Τα τελευταία χρόνια με παρέσυρε ο κόσμος της ψυχολογίας σε ένα μακρινό ταξίδι. Σε ένα υπέροχο ταξίδι αυτοεξέλιξης. Μέσα από διάφορες σπουδές όπως σύμβουλος ψυχικής υγείας, εκφραστική θεραπεύτρια μέσω τέχνης, θεραπεία εσωτερικού παιδιού, συντονίστρια σε ομάδες παιδιών, εφήβων και γονέων, επαγγελματικού προσανατολισμού, ως συνθετική επόπτρια και ως συντονίστρια σε ομάδες mindfulness. Δείτε τα πλήρη στοιχεία της Δήμητρας Κοκκίνου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου