Δευτέρα 23 Μαρτίου 2020

Κρεμμύδια θαυματουργά κατά των ιώσεων...!!!!

1919, όταν η γρίπη σκότωσε 40 εκατομμύρια ανθρώπους υπήρχε ένας γιατρός που επισκεπτόταν τους αγρότες για να δει αν θα μπορούσε να τους βοηθήσει να καταπολεμήσουν την γρίπη. Πολλοί αγρότες με τις οικογένειές τους είχαν πεθάνει από αυτή τη γρίπη. Κάποια μέρα που ο γιατρός επισκέφτηκε το σπίτι ενός αγρότη είδε προς μεγάλη του έκπληξη, πως όλοι ήταν πολύ υγιείς. 

Όταν ο γιατρός τους ρώτησε τι διαφορετικό χρησιμοποιούσαν από τους υπόλοιπους και η γυναίκα απάντησε ότι είχε τοποθετηθεί ένα ακαθάριστο κρεμμύδι σε ένα πιάτο σε κάθε δωμάτιο του σπιτιού, ο γιατρός δεν μπορούσε να το πιστέψει και ρώτησε αν θα μπορούσε να πάρει ένα από αυτά τα κρεμμύδια να το εξετάσει στο μικροσκόπιο του. 

Εκείνη του έδωσε ένα και όταν το εξέτασε στο μικροσκόπιο ανακάλυψε τον ιό της γρίπης στο κρεμμύδι. Δηλαδή το κρεμμύδι είχε απορροφήσει τα βακτήρια της γρίπης και επομένως η οικογένεια ήταν υγιείς.

Η δεύτερη ιστορία μιλάει για μία κομμώτρια η οποία παρατήρησε μια χρονιά ότι πολλοί από τους υπαλλήλους της ήταν μονίμως άρρωστοι με γρίπη καθώς πολλοί άρρωστοι πελάτες πηγαίνανε εκεί. 

Την επόμενη χρονιά έβαλε διάφορα κύπελλα με κρεμμύδια γύρω από το κατάστημά της. Προς έκπληξή της, κανένας από το προσωπικό της δεν αρρώστησε.

Μια Τρίτη ιστορία αφηγείται κάποιος που αρρώστησε με πνευμονία βαριάς μορφής όταν έπεσε στα χέρια του ένα άρθρο που έλεγε “κόβουμε τις δύο άκρες από ένα κρεμμύδι, το βάζουμε σε ένα άδειο βάζο τοποθετώντας το βάζο δίπλα στο άρρωστο ασθενή τη νύχτα. 

Το πρωί το κρεμμύδι θα είναι μαύρο από τα μικρόβια ....” Το δοκίμασε και συνέβη έτσι απλά .... Το κρεμμύδι ήταν χάλια, και ο ασθενής άρχισε να αισθάνεται καλύτερα. Κάτι άλλο που έγραφε το άρθρο, ήταν ότι τα κρεμμύδια και τα σκόρδα τα τοποθετούσαν γύρω από τα δωμάτια και έτσι σώθηκαν πολλοί από τη πανούκλα. 

Έχουν ισχυρές αντιβακτηριδιακές, αντισηπτικές ιδιότητες. Επίσης πολλές φορές, όταν έχουμε προβλήματα με το στομάχι και δεν ξέρουμε τι φταίει… Ίσως είναι τα κρεμμύδια που ευθύνονται. 

Τα κρεμμύδια απορροφούν βακτήρια γι’ αυτό και δεν πρέπει να τρώμε ένα κρεμμύδι που έχει κοπεί και έχει μείνει για αρκετή ώρα ανοιχτό! 

ΜΕ ΤΕΤΟΙΑ ΧΡΗΣΗ ΤΑ ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΔΗΛΗΤΗΡΙΩΔΗ!!!

Τέλος μιλάει κάποιος χημικός που εργάζεται σε εταιρεία που φτιάχνει μαγιονέζες και τέτοιου τύπου σάλτσες. Αυτός λοιπόν λέει ότι κατά τη διάρκεια μιας περιοδείας του, κάποιος τον ρώτησε αν υπάρχει λόγος ανησυχίας για την μαγιονέζα. 

Οι άνθρωποι πάντα ανησυχούν ότι θα χαλάσει η μαγιονέζα. Η απάντηση θα σας εκπλήξει. Είπε ότι όλες οι εμπορικές μαγιονέζες είναι απολύτως ασφαλείς. "Δεν χρειάζεται καν να είναι στο ψυγείο.." 

Εξήγησε ότι το PH στη μαγιονέζα έχει οριστεί σε ένα σημείο ώστε τα βακτήρια δεν μπορούσαν να επιβιώσουν στο περιβάλλον αυτό. Στη συνέχεια μίλησε για την πατατοσαλάτα που κάθεται στο τραπέζι και το πώς ο καθένας κατηγορεί τη μαγιονέζα, όταν κάποιος αρρωσταίνει. 

Είπε λοιπόν ότι όταν αναφερθεί τροφική δηλητηρίαση, το πρώτο πράγμα που εξετάζουν είναι αν το «θύμα» έφαγε πολλά κρεμμύδια από την πατατοσαλάτα. 

Γιατί όπως εξηγεί τα κρεμμύδια είναι ένας τεράστιος μαγνήτης για τα βακτηρίδια, ειδικά όταν είναι άψητα.Ποτέ δεν πρέπει να φυλάγετε κομμένο τμήμα κρεμμυδιού ακόμη και αν είναι να φυλαχτεί σε σακούλες που κλείνουν αεροστεγώς (συγκεκριμένα το γράφει zip-lock τσάντα ).. 

Λέει ότι δεν είναι ασφαλές ακόμη και αν το βάλουμε στο ψυγείο. Μεγάλη προσοχή στα κρεμμύδια που βάζουν στα χοτ ντογκ (και στα σουβλάκια προσθέτω εγώ) που αγοράζουμε έτοιμα απ’ έξω! ). Επίσης, τα σκυλιά δεν πρέπει ποτέ να τρώνε κρεμμύδια. Το στομάχι τους δεν μπορεί να μεταβολίσει τα κρεμμύδια.

Να θυμάστε λοιπόν ότι είναι επικίνδυνο να κοπεί ένα κρεμμύδι και να χρησιμοποιηθεί την επόμενη μέρα, γίνεται εξαιρετικά δηλητηριώδες σε μία και μόνο νύχτα και δημιουργεί τοξικά βακτήρια που μπορεί να προκαλέσει ανεπιθύμητες λοιμώξεις του στομάχου λόγω της υπερβολικής έκκρισης της χολής, ακόμη και τροφική δηλητηρίαση

(...τηρώντας όλες τις άλλες προφυλάξεις φυσικά,σκέφτομαι όντως να τοποθετήσω από ένα κρεμμύδι σε κάθε δωμάτιο και να τ αλλάζω κάθε δεύτερη μέρα...) 




Ανάρτηση φίλης από facebook 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου