Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2019

Φθινοπωρινή Ισημερία - Η Ενεργειακή Σημασία...!!!!

Στην Φθινοπωρινή Ισημερία στις 23 Σεπτεμβρίου, ο Ήλιος κινείται στον αστερισμό του Ζυγού και βιώνουμε ίσες ώρες ημέρας και νύχτας. Η Φθινοπωρινή Ισημερία πραγματοποιείται στα μέσα του αστρολογικού έτους. 

Αποτελεί, επίσης, το σήμα κατατεθέν ότι το ημερολογιακό έτος φτάνει σιγά-σιγά στο τέλος του. Είναι εκπληκτικό ότι έχουν απομείνει μόνο τρεις μήνες από το 2019. Πώς θα τους αξιοποιήσετε; Πώς θέλετε να τελειώσει το έτος για εσάς; 

Για μερικούς από εμάς, ίσως να είναι το κάλεσμα να ανασηκώσουμε τα μανίκια μας και να εργαστούμε για τους στόχους μας. Για κάποιους άλλους από εμάς, ίσως να είναι το κάλεσμα να χαλαρώσουμε και να επικεντρωθούμε στην υγεία και την ευημερία μας. 

Η Φθινοπωρινή Ισημερία φέρνει επίσης την αλλαγή των εποχών. Αυτή η αλλαγή στις εποχές μετατοπίζει την κατεύθυνση και τη ροή της ενέργειας με την οποία εργαζόμαστε. Στις 23 Σεπτεμβρίου κινούμαστε από το Καλοκαίρι στο Φθινόπωρο. 

Η ενέργεια αρχίζει να προετοιμάζεται να μετακινηθεί από μια εξωτερική, αρσενική κατάσταση σε μια εσωτερική, θηλυκή κατάσταση. 

Το καλοκαίρι είναι μια εποχή αρσενικής έκφρασης. Είναι η εποχή για να βρεθούμε εκεί έξω, να κάνουμε πράγματα, να δράσουμε και να γιορτάσουμε το ταξίδι μας. 

Τώρα, καθώς τα φύλλα αρχίζουν να πέφτουν και ο καιρός γίνεται πιο δροσερός, η Μητέρα Φύση αρχίζει να προετοιμάζεται για ένα είδος θανάτου. Εμείς ίσως να αισθανόμαστε το κάλεσμα να επιτρέψουμε σε όσα δεν εξυπηρετούν πια το ανώτερο καλό μας να απελευθερωθούν. 

Ίσως να αισθανόμαστε την ανάγκη να «παγώσουμε τα πράγματα». Ίσως να να θέλουμε να απελευθερώσουμε την προσκόλλησή μας στη λήψη μέτρων και τη λήψη αποφάσεων ώστε να δούμε πως τα πράγματα ρέουν και από μόνα τους. 

Στην Φθινοπωρινή Ισημερία όλοι θα βιώσουμε την ισότητα και την ισορροπία των ενεργειών μεταξύ του φωτός και του σκότους. 

Η ζυγαριά θα είναι ισορροπημένη και θα μπορέσουμε να βιώσουμε τη συγχώνευση αυτών των δύο ενεργειών στο σημείο που μπορούμε να τις νιώσουμε ως μία. Εδώ σε αυτόν τον φυσικό κόσμο, η δυαδικότητα μας παρουσιάζεται και μπορούμε να χαρακτηρίσουμε τα πράγματα ως λάθος ή σωστά, μαύρα ή άσπρα, αρσενικά και θηλυκά. 

Σε μια ημέρα όπως η Φθινοπωρινή Ισημερία ωστόσο, όλα είναι σε ισορροπία. Δεν υπάρχει εσύ και εγώ, ή αυτό και εκείνο, αλλά υπάρχει μόνο ένα. Ένας πλανήτης, ένας κόσμος και μόνο μια ψυχή. 

Φανταστείτε για μια στιγμή ότι είμαστε όλοι μια γιγάντια ψυχή που χωρίζεται σε πολλαπλά σώματα, πολλαπλά ζώα και πολλαπλά φυτά για να ζήσουν τη ζωή με όλους τους πιθανούς τρόπους. 

Φανταστείτε ότι είμαστε όλοι ένα. Φανταστείτε ότι είστε μέσα σε όλα και ότι όλα είναι μέσα σε εσάς. Νιώστε αυτή την ιδέα ότι κάθε ζώο που βλέπετε, κάθε φυτό που αγγίζετε, κάθε άτομο που συναντάτε είναι απλά ένα διαφορετικό κομμάτι της ψυχής σας. Όλοι μοιραζόμαστε την ίδια ψυχή. 

Όλοι προερχόμαστε από τα αστέρια και όλοι θα επιστρέψουμε στα αστέρια. Είμαστε όλοι ένα, είμαστε όλοι Πηγή ενέργειας. 

Καθώς ο πλανήτης μας, το σπίτι μας ευθυγραμμίζεται σε αυτή την τέλεια αρμονία και ισορροπία στη Φθινοπωρινή Ισημερία, μπορούμε να νιώσουμε αυτήν την ιδέα. 

Μπορούμε να αναγνωρίσουμε ότι είμαστε τόσο το δέντρο όσο ότι και αυτό είναι εμείς. Είμαστε τόσο οι εχθροί μας, είμαστε τόσο οι άνθρωποι που θαυμάζουμε όσο και αυτοί είναι εμείς. 

Όλοι είμαστε μια ανεξάρτητη έκφραση της ίδιας ψυχής. Εκτός από την αίσθηση της έκφρασης της ενότητας, η Φθινοπωρινή Ισημερία επίσης θα φέρει κάποια ισορροπία στη ζωή μας και θα αναλάβει την ευθύνη της πορείας στην οποία κατευθυνόμαστε. 

Η Φθινοπωρινή Ισημερία για το 2019 είναι η περίοδος για να γιορτάσουμε την ισότητα και να αναγνωρίσουμε την ενότητα σε όλους μας. 

Είναι καιρός να επικεντρωθούμε στην επίτευξη της ισορροπίας στη ζωή μας και να αρχίσουμε να σκεφτόμαστε πώς επιθυμούμε να ολοκληρώσουμε το ημερολογιακό έτος. “Η Γη μετατοπίζεται αυτήν την ημέρα για να φέρει ισάριθμες ώρες φωτός και νύχτας. 

Αυτές οι ίσες ώρες θα χαθούν, αλλά στην καρδιά σας μπορείτε να κάνετε μια ευχή. Μια επιθυμία να δείτε ξανά τον Ήλιο, μια ευχή να δείτε τη Σελήνη. 

Μια επιθυμία να ανακαλύψετε τον εαυτό σας και να θυμηθείτε όλα όσα είναι σε άνθιση. Υπάρχουν πράγματα που πεθαίνουν, πράγματα που σας αφήνουν και πράγματα που σας θλίβουν. Αλλά μέσα μας όλα ένα προς ένα, έχουν τη δυνατότητα να αναδυθούν, έχουν την ευκαιρία να ανθίσουν. 

Έχουμε την ευκαιρία να φυτέψουμε ξανά τον εαυτό μας. Ακριβώς όπως η Μητέρα Γη αναγεννάται κατά τη διάρκεια αυτών των κύκλων, έτσι κι εσείς μπορείτε. Δεν είναι ποτέ αργά για να ξεκινήσετε ξανά, ποτέ δεν είναι αργά για να προκαλέστε τον τρόπο που γυρίζει ο τροχός σας. 

Γυρίστε τον πιο γρήγορα, γυρίστε τον πιο αργά, περιστρέψτε τον προς όποια κατεύθυνση εσείς επιθυμείτε. Έχετε πάντα τη δύναμη, απλά χρειάζεται να την ανακαλύψετε. 

Η Φθινοπωρινή Ισημερία είναι μια περίοδος που μπορούμε να αποκαταστήσουμε την ισορροπία του νου, του σώματος και της ψυχής μας. Κρατήστε ένα ποτήρι νερό μπροστά σας στις 10.51 στις 23 Σεπτεμβρίου. 

Κρατήστε το με τα δυο σας χέρια και ζητήστε να σας ενεργοποιήσει, να σας αποκαταστήσει και να σας επιστρέψει στη Ενότητα. Καθώς το πίνετε θα νιώσετε Ένα με όλα. 

Η ζωή θα συνεχιστεί καθ ‘όλη τη διάρκεια της ημέρας αλλά ένα μέρος σας θα αποκατασταθεί, ένα μέρος σας θα θεραπευτεί. Ένα μέρος από εσάς θα ανακαλύψει αυτόν τον εαυτό που πάντα ήταν και θα είναι αληθινός”. 

Εάν σας ενδιαφέρει το άρθρο, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για το : “Διαλογισμός – Φθινοπωρινή Ισημερία”. Πραγματοποιείται την Δευτέρα στις 23 Σεπτεμβρίου 2019 στην Κέρκυρα, από την Αγγελική Κρητικού. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ




Άντζελα Κρητικού 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου