Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2019

Το «δώρο» της μοναξιάς...!!!!

Έχετε αναρωτηθεί πόσες φορές έχετε βρεθεί σε μια παρέα και νιώθετε μόνοι και βυθισμένοι στις σκέψεις σας; ‘

Έχετε αναρωτηθεί πόσες φορές σας μιλά κάποιος περιμένοντας την απάντησή σας και εσείς απαντάτε μονολεκτικά απλά και μόνο, γιατί θέλετε να μείνετε μόνοι και βαριέστε να μπείτε στην διαδικασία να σκεφτείτε; 

Έχετε αναρωτηθεί πόσες φορές είστε μόνοι με τον άνθρωπό σας και απλά το πνεύμα σας ταξιδεύει; 

Η δυνατότητα της επιλεκτικής αποστασιοποίησης και κατ’ επέκταση μοναξιάς μόνο καλά αποτελέσματα μπορεί να φέρει στον ψυχισμό ενός ανθρώπου που σέβεται, εκτιμά και αγαπά τον εαυτό του και τις επιλογές του. 

Η κοινωνία μας επιβάλλει «ταμπέλες» με αρνητικό πρόσιμο… 

Η λέξη «μοναξιά» ή είναι πάντα «μόνος/η» καθημερινά ακούσματα… Και όπως αναφέρει ο Τσαρλς Μπουκόφσκι «Η πραγματική μοναξιά δεν περιορίζεται απαραίτητα στο να είσαι μόνος…» Μένοντας μόνοι ανακαλύπτουμε στοιχεία του εαυτού μας. 

Αποδεχόμαστε τον εαυτό μας, ερχόμαστε σε άμεση επαφή με τις ανάγκες μας, τα θέλω μας, τις αξίες της ζωής μας στοιχεία που θα μας οδηγήσουν σε μια ζωή με πληρότητα και ουσία. 

Ας πάψουμε να εθελοτυφλούμε και να συμβιβαζόμαστε και ας ψάξουμε ο καθένας μόνος του τη δική του ουσία, το δικό του νόημα, το δικό του όνειρο, ώστε να αποτελέσουν την πυξίδα για την προσωπική του διαδρομή. 

Η ζωή είναι σαν ένα ποτάμι που κυλά συνεχώς… Το ίδιο νερό δεν περνά παρά μόνο μία φορά από συγκεκριμένο σημείο. Ας πάψουμε να αγνοούμε και να σπαταλούμε το δώρο που μας χαρίστηκε και ακούει στη λέξη «Ζωή». 

Η ειλικρίνεια απέναντι στον εαυτό μας είναι ο μόνος τρόπος να ζήσουμε με εσωτερική γαλήνη, αρμονία, χαρά και αγάπη. Ας αναρωτηθούμε λοιπόν τι αγαπάμε περισσότερο στον εαυτό μας; Τι μας γεμίζει ενέργεια; Τι μας προσφέρει χαρά; 

Η ζωή είναι ένα παιχνίδι… Τους παίκτες και ταυτόχρονα συνοδοιπόρους σου τους ορίζεις εσύ! Για να ζήσεις μια γεμάτη ζωή, πρέπει να νιώθεις γεμάτος! 



Πέγκυ Μουζάκη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου