Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2019

3 απλές συνήθειες για καθημερινή ενσυνειδητότητα...!!!!

«Μην μένετε κολλημένοι στο παρελθόν, μην ονειρεύεστε το μέλλον, συγκεντρώστε το νου σας στο παρόν». Buddha 

Ένας από τους λόγους που δυστυχούμε καθημερινά είναι ότι πολλές φορές δεν γνωρίζουμε που βρισκόμαστε. Το σώμα μας είναι εδώ, ωστόσο οι σκέψεις ταξιδεύουν. 

Μπορεί να επισκέπτονται το παρελθόν για να ξαναζήσουν μια επίπονη ανάμνηση. 

Μπορεί πάλι να θυμούνται μια διαμάχη που δεν είχε ευνοϊκή κατάληξη και να ξαναγράφουν το τέλος της. Εξίσου πιθανό είναι οι σκέψεις μας να προτρέχουν στο μέλλον. 

Να σκεφτόμαστε δηλαδή και να ανησυχούμε για το τι θα συμβεί στη δουλειά μας ή τη σχέση μας. 

Να προσπαθούμε να παίξουμε στο μυαλό μας όλα τα δυνατά σενάρια, ώστε να αποκτήσουμε έλεγχο πάνω σε όλα όσα πρόκειται να συμβούν. 

Όσο όμως γυρνάμε στο παρελθόν ή κοιτάμε το μέλλον, αγνοώντας το παρόν, γινόμαστε: 

Αναποτελεσματικοί Η λήψη αποφάσεων γίνεται εξαιρετικά δύσκολη, όταν αμφισβητείτε συνεχώς τον εαυτό σας ή παραλύετε από τη σκέψη όλων των πιθανών σεναρίων. Η πολύ σκέψη καταναλώνει την ενέργεια που απαιτεί η δράση. 

Χάνετε στιγμές ζωής Εάν συνέχεια το μυαλό σας ταξιδεύει είναι πολύ εύκολο να χάσετε σημαντικές στιγμές. Να μην απολαύσετε μια νίκη την ώρα που την πετυχαίνεται ή να μην δείτε ένα όμορφο ηλιοβασίλεμα. Σαφώς και η επίσκεψη στο παρελθόν προσφέρει μαθήματα. 

Ομοίως και η σκέψη για το μέλλον βοηθά το πρόγραμμα μας, την πορεία μας προς αυτά που θέλουμε να πετύχουμε. Ωστόσο το καλύτερο θα είναι αυτά τα «ταξίδια» να γίνονται χωρίς εμμονή. 

3 τρόποι για να είστε πάντα στο εδώ και το τώρα είναι οι εξής: 

Κατεβάστε την ένταση Ξεκινήστε την ημέρα σας όπως συνήθως, απλά κάντε τα όλα με πιο χαλαρούς ρυθμούς. Αυτό θα σας βοηθήσει να έχετε την προσοχή σας επικεντρωμένη σε αυτό που κάνετε εκείνη την συγκεκριμένη στιγμή και σε όσα έχετε προγραμματίσει για το υπόλοιπο της ημέρας σας. 

Μια τέτοια στάση εξάλλου βοηθά να κρατάτε το στρες, την ανησυχία και τη λύπη μακριά. Εξάλλου ο καλύτερος τρόπος να κάνετε κάτι σωστά είναι να το κάνετε ήρεμα. Πείτε: Τώρα είμαι… Συχνά λέω στον εαυτό μου, τώρα είμαι ο Χ. Και ο Χ πρέπει αυτή τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή να πλύνει τα δόντια του. Να καθαρίσει τον νεροχύτη. 

Να πάει μια βόλτα και να ακούσει μουσική. Υπενθυμίζοντας το παραπάνω στον εαυτό μου, βοηθά το μυαλό μου να σταματήσει να ταξιδεύει και το επαναφέρει στη δουλειά που βρίσκεται εκείνη την ώρα μπροστά του. 

Διακόψτε τις σκέψεις σας και επανασυνδεθείτε με το εδώ και τώρα Ένας από τους τρόπους για να παραμένετε στο παρόν και να μην χάνεστε με σκέψεις στο παρελθόν ή όνειρα για το μέλλον είναι να έχετε καθορίσει μια λέξη ή φράση που θα λέτε κάθε φορά που σας συμβαίνει αυτό. 

Μπορείτε για παράδειγμα, όταν συνειδητοποιείτε ότι ταξιδεύετε, να πείτε στον εαυτό σας: ΣΤΑΜΑΤΑ ή ΟΧΙ, ΟΧΙ, ΟΧΙ δεν ακολουθείς αυτόν το δρόμο ξανά. Αφού η επαναφορά στο παρόν έχει επιτυχή κατάληξη, συγκεντρωθείτε στο εδώ και το τώρα. Αυτό μπορείτε να το πετύχετε, είτε στρέφοντας την προσοχή σας στις εικόνες και τους ήχους στο περίγυρο σας, είτε με το να επικεντρωθείτε 100% στην αναπνοή σας. 




Συγγραφέας: Henrik Edberg Το όνομα μου είναι Henrik Edberg, είμαι 39 ετών και ζω στη Σουηδία μαζί με τη γυναίκα μου. Είμαι blogger πλήρους απασχόλησης και επιχειρηματίας, κάτοχος πτυχίου δημοσιογραφίας. Το 2006 ξεκίνησα να ασχολούμαι με την προσωπική ανάπτυξη και έκτοτε δεν σταμάτησα ποτέ. 
positivityblog.com 
Όμορφη Ζωή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου