Δευτέρα 8 Ιουλίου 2019

Διατροφολόγος αποκαλύπτει γιατί πρέπει να σταματήσετε να πίνετε αγελαδινό γάλα...!!!!

Πρόκειται για μια διαμάχη που βρίσκεται σε ένταση εδώ και αρκετό καιρό. Από την μια, είναι αυτοί που υποδεικνύουν το αγελαδινό γάλα ως πηγή ασβεστίου, ωστόσο ο επιστήμονας Bodo Melnik πιστεύει ότι οι κίνδυνοι ξεπερνούν τα οφέλη. 

Ως βρέφη, η φυσική πηγή τροφής που μας παρέχεται δημιουργείται από την μητέρα μας όπως και σε όλα τα θηλαστικά. Διαμορφώνεται κατάλληλα ώστε να έχουμε τις απαραίτητες βιταμίνες και μέταλλα για να αναπτυχθούμε. 

Ωστόσο, υπάρχει κάτι που διαφοροποιεί τον ανθρώπινο πληθυσμό- είμαστε το μόνο θηλαστικό που όχι μόνο συνεχίζουμε να περιλαμβάνουμε το γάλα στην διατροφή μας αλλά πίνουμε το γάλα ενός άλλου ζώου. 

Από μικρή ηλικία μας λένε πως αν θέλουμε να έχουμε γερά κόκκαλα πρέπει να πίνουμε καθημερινά γάλα. Εν τω μεταξύ οι περισσότεροι διατροφολόγοι συμφωνούν πως το γάλα δεν είναι πραγματικά απαραίτητο για να καλύψει όλες τις διατροφικές μας ανάγκες. 

Στη πραγματικότητα, εκτιμάται ότι το 65% του πληθυσμού έχει κάποια δυσκολία στην πέψη της λακτόζης μετά την βρεφική ηλικία. Παρόλο που η δυσανεξία στην λακτόζη δεν αποτελεί σοβαρό πρόβλημα, στις περισσότερες περιπτώσεις μπορεί να επιδράσει στην συνολική υγεία και ευτυχία. Τα συμπτώματα περιλαμβάνουν φουσκώματα, κράμπες, αέρια, ναυτία και διάρροια. 

Ωστόσο νέες μελέτες δείχνουν ότι το γάλα μπορεί να έχει ακόμα σημαντικότερη επίδραση στην υγεία μας. Μια μεγάλη μελέτη στην Σουηδία έδειξε ότι οι γυναίκες που έπιναν περισσότερα από 3 ποτήρια γάλα την ημέρα είχαν σχεδόν διπλάσιες πιθανότητες θνησιμότητας σε ένα διάστημα 20 ετών από αυτές που έπιναν ένα ποτήρι την ημέρα. Αυτό έρχεται εντελώς σε σύγκρουση με τα όσα ξέραμε μέχρι τώρα. 

Επιπλέον, οι επιστήμονες προειδοποιούν ότι το γάλα σχετίζεται με τον αυξημένο κίνδυνο καρκίνου των ωοθηκών, τον αυξημένο κίνδυνο σκλήρυνσης κατά πλάκας, τα υψηλότερα επίπεδα χοληστερόλης, τις συχνότερες μολύνσεις στα αυτιά και με την αύξηση της ακμής

Αν αυτά δεν είναι αρκετά, νέα στοιχεία του Bodo Melnik τονίζουν το πόσο ανησυχητική είναι η κατανάλωση γάλακτος. 

Ο καθηγητής του Nutritional Science at the University of Osnabruck, Bodo Melnik αφιέρωσε πολύ χρόνο, ενέργεια και χρηματοδότηση για να κατανοήσουμε καλύτερα την επίδραση που έχει το αγελαδινό γάλα στο σώμα μας. 

Ανακάλυψε, πως όταν πίνουμε γάλα στέλνουμε μήνυμα στον εγκέφαλό μας ώστε να πει στο σώμα να αναπτυχθεί όπως θα έκανε και όταν ήμασταν βρέφη. Ωστόσο, όταν αυτό συμβαίνει σε έναν ενήλικα μπορεί να ενεργοποιήσει την ανάπτυξη κυττάρων που οδηγούν σε όγκους. 

Ακόμα πιο ανησυχητικό είναι ότι η διάσπαση του αγελαδινού γάλακτος αποκαλύπτει ότι περιέχει γενετικά σωματίδια που μπορούν πραγματικά να αλλάξουν την γενετική μας διαμόρφωση. 

Παρόλο που απαιτείται περισσότερη έρευνα για να επιβεβαιώσουμε και να κατανοήσουμε καλύτερα τα ευρήματα του Melnik, ο ίδιος προειδοποιεί ότι το συμφέρον όλων είναι να σταματήσει αμέσως η κατανάλωση αγελαδινού γάλακτος, τουλάχιστον έως ότου να κατανοηθεί καλύτερα η επίδραση του. 




Μετάφραση – επιμέλεια: L.C. για το awakengr.com
Οι πληροφορίες που περιέχονται στο άρθρο έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας ή την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου