Δευτέρα 8 Ιουλίου 2019

Ασκήσεις αναπνοής για την ψυχή...!!!!

Άσκηση 42 

Εισέπνευσε, Εξέπνευσε 
Αν ενδιαφέρεσαι να επιβιώσεις και να ακμάσεις, πρέπει να σταματάς και να δίνεις χρόνο στο να αναπνεύσεις. Κάτι τόσο απλό όσο η σωστή αναπνοή μπορεί να κάνει όλη τη διαφορά στη ζωή σου. Μπορεί να σε βοηθήσει να νιώθεις αναζωογονημένος και γεμάτος έμπνευση. 

Για την άσκηση αυτή, πάρε χαλαρά, βαθιές αναπνοές. Απόκτησε επίγνωση της κίνησης του αέρα μέσα και έξω από τα ρουθούνια σου και της κίνησης του στέρνου σου και της κοιλιάς. Απόκτησε επίγνωση της ανάγκης του σώματος σου για οξυγόνωση. 

Επικεντρώνοντας στο σώμα σου και τον αέρα που δίνει ζωή τον οποίο αναπνέεις, θα βοηθήσεις την ζωή σου να γιατρευτεί σαν αποτέλεσμα. 

Όταν ανησυχείς ή αναστατώνεσαι, η αναπνοή σου αλλάζει. Μπορεί να παίρνεις κοντές ανάσες ή να παίρνεις περισσότερο από το κανονικό αέρα. Αυτό μπορεί να προκαλέσει άλλα συμπτώματα και να οδηγήσει σε σωματικά προβλήματα εξ αιτίας των αλλαγών που δημιουργεί στην χημεία του σώματος σου. 

Φρόντισε να παρατηρήσεις πότε ανησυχείς ή φοβάσαι, και τις στιγμές εκείνες, πάρε χαλαρές, ήρεμες αναπνοές. Δώσε συνειδητή προσοχή στην αναπνοή σου και την ροή του αέρα που κινείται μέσα και έξω από τα ρουθούνια σου, την κίνηση του στέρνου σου, και εισέπνευσε ειρήνη και φως, και εξέπνευσε φόβο και σκοτάδι. 

Παρατήρησε τι αλλαγές συμβαίνουν όταν το κάνεις αυτό, πώς η ένταση σε όλο το σώμα και το νου σου ανακουφίζεται. Άφησε τον εαυτό σου να εμπνευστεί μέσω της βαθιάς χαλάρωσης που συμβαίνει. 

Αυτό που σε εμπνέει θα σε οδηγήσει να το εισπνεύσεις. Οι δραστηριότητες που ενισχύουν τη ζωή ενισχύουν την ικανότητα μας να εισπνέουμε την ζωή που ζούμε. 

(Απόσπασμα από το βιβλίο του Dr. Bernie S. Siegel, “101 EXERCISES for the SOUL”




Kate Minogianni‎ to 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου