Παρασκευή 12 Ιουλίου 2019

Τα φυτά που πρέπει να βάλεις στο σπίτι σου - Σώζουν ζωές & ομορφαίνουν το χώρο σας...!!!!

Τα φυτά εσωτερικού χώρου, σώζουν ζωές και διακοσμούν όμορφα το σπίτι. Μια βόλτα στο δάσος, στα αγγλικά το λένε «forest bathing» βασίζεται στην αρχαία ιαπωνική πρακτική «shinrin-yoku». Δηλαδή, αφορά στην απορρόφηση της ενέργειας του φυσικού περιβάλλοντος ολόγυρα μας. 

Είναι μια φιλοσοφία βασισμένη στην πεποίθηση ότι είναι στη φύση μας να αποζητάμε τη συντροφιά των δέντρων. Αυτό το διαφορετικό μπάνιο των αισθήσεων μας στο πράσινο βρίσκεται στον πυρήνα του Βουδισμού, του Βουδισμού Ζεν και του Σιντοϊσμού. Πιστεύεται ότι βοηθά στη βελτίωση της συνολικής ποιότητας της ζωής. 

Ο Qing Li, M.D., ειδικός στην θεραπεία του δάσος εξηγεί το φαινόμενο αυτό στο βιβλίο του «Forest Bathing: How Trees Can Help You Find Health And Happiness». 

Ο Ιάπωνας ειδικός ανακάλυψε ότι η θεραπεία του δάσους μειώνει την πίεση του αίματος, ελαττώνει το στρες. Παράλληλα, μεταξύ πολλών άλλων βοηθά στη συγκέντρωση και τη μνήμη. Το καλύτερο όλων είναι ότι δεν χρειάζεται να ζούμε δίπλα στο δάσος για να γίνουμε αποδέκτες των οφελών της πράσινης θεραπείας.

Η ενσωμάτωση οργανικών στοιχείων στο σπίτι μας βοηθά να έχουμε μια σταθερή, ευεργετική σχέση με τη φύση. Τα περιοδικό Real Simple συγκέντρωσε μια σειρά από προϊόντα και συμβουλές, που θα μας βοηθήσουν να φέρουμε το δάσος κυριολεκτικά μέσα στο σπίτι μας. 

Πώς να ενσωματώσετε τα φυτά εσωτερικού χώρου 
Δημιουργήστε χώρο εσωτερικά για τα φυτά που μεγαλώνουν
Σκεφτείτε να βάλετε στον χώρο σας έναν πράσινο τοίχο ή κρεμαστές γλάστρες, που θα του δώσουν εκτός από χρώμα και ζωή. Μπορείτε επίσης να προσθέσετε φυτά σε ανοιχτά ράφια ή στα πρεβάζια των παραθύρων σας. 

Ενσωματώστε φυτά που λειτουργούν σαν καθαριστές αέρα
«Τα φυτά λειτουργούν σαν σφουγγάρια, απορροφώντας τις τοξικές χημικές ουσίες που υπάρχουν στα χρώματα, τα υφάσματα, τα τσιγάρα και τα προϊόντα καθαρισμού», λέει ο δρ. Li. 

«Τα δέκα καλύτερα φυτά για τον καθαρισμό του αέρα είναι το σπαθίφυλλο ή κρίνος της ειρήνης, ο χρυσός πόθος, ο αγγλικός κισσός, το χρυσάνθεμο, η ζέρμπερα, η σανσεβιέρια, ο φοίνικας αρέκα, η αζαλέα, η δράκαινα και το χλωρόφυτο», προσθέτει ο ίδιος. 

Προσθέστε πράσινο σε μέρη που δεν περιμένει κανείς
Τα χαλάκια μπάνιου από βρύα είναι ένας έξυπνος τρόπος να συνδεθείτε με την ενέργεια της γης, που θα σας κάνει να αισθάνεστε κοντά στο έδαφος της περισσότερο από ποτέ ακόμα κι αν μένετε σε ουρανοξύστη! 

Χωρίς παράθυρο; Κρεμάστε πίνακες με φυσικά τοπία
Έχετε φωτογραφίες από τη φύση στην προστασία οθόνης του υπολογιστή σας ή ως εναρκτήρια εικόνα στο κινητό σας. Μπορείτε επίσης να τοποθετήσετε πίνακες με φυσικά τοπία στους τοίχους του γραφείου σας. Ακόμη, ένα ελαφρύ πράσινο χρώμα στα δωμάτια του σπιτιού σας θα γαληνέψει την ψυχή σας και θα ωφελήσει την υγεία σας. 

Πλημμυρίστε το σπίτι σας με ξυλώδεις μυρωδιές
Μια εναλλακτική, ιδιαίτερα όταν δεν μπορείτε να βάλετε φυτά στον χώρο σας, είναι τα διάφορα αρωματικά. Μπορείτε να επιλέξετε μυρωδιές όπως το κυπαρίσσι, το ξύλο, το δεντρολίβανο, ο κέδρος, ο ευκάλυπτος και το πεύκο για ένα πραγματικό μπάνιο στο πράσινο! 

Φάτε φρέσκα μυρωδικά
Όταν μεγαλώνετε μυρωδικά στο σπίτι σας, αφενός έχετε μια νότα πολύτιμου πρασίνου στο χώρο σας, αφετέρου μπορείτε να τα καταναλώσετε οι ίδιοι και η οικογένεια σας αποκομίζοντας σημαντικά οφέλη για την υγεία σας. 




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου