Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2018

Σταματείστε να Καρκινώνεστε...!!!!

ΚΙ ΑΝΑΡΩΤΙΟΜΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ ΓΙΑΤΙ ΕΧΕΙ ΑΥΞΗΘΕΙ Ο ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΗΛΙΚΙΕΣ ΑΚΟΜΗ ΚΙ ΕΓΚΥΟΥΣ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΗ ΧΡΗΣΗ ΤΩΝ ΚΙΝΗΤΩΝ ?? 

ΟΛΟΙ ΜΕ ΕΝΑ ΚΙΝΗΤΟ ΣΤΟ ΧΕΡΙ ,ΜΙΚΡΟΙ ,ΜΕΓΑΛΟΙ... Η ΣΤΟ ΑΥΤΙ...ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΣΕ ΛΙΓΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΣΟΥΣ ΚΑΡΚΙΝΟΥΣ ΜΕ ΟΓΚΟΥΣ ΣΤΟΝ ΕΓΚΕΦΑΛΟ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ..ΕΧΕΤΕ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΟΤΙ ΤΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΜΑΣ ΤΗ ΔΙΝΟΥΝ ΓΙΑ ΚΑΛΟ ΣΚΟΠΟ ..ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΕΥΚΟΛΟΤΕΡΗ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ ?? 

ΟΧΙ..ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΣΥΝΕΧΩΣ ΚΑΙ ΜΑΣ ΑΡΡΩΣΤΑΙΝΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΑ ΜΕΣΩ ΚΙΝΗΤΩΝ ,ΚΕΡΑΙΩΝ..ΡΟΥΤΕΡ..ΚΤΛ....ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ ΣΤΟ ΑΡΘΡΟ..: ΣΚΑΝΔΑΛΟ “PHONEGATE” 
Στοιχεία της γαλλικής κυβέρνησης αναφέρουν ότι τα κινητά τηλέφωνα εκθέτουν τους καταναλωτές σε επίπεδα ακτινοβολίας υψηλότερα από αυτά που ισχυρίζονται οι κατασκευαστές.

(Το σκάνδαλο αυτό αποσιωπήθηκε στην «δημοκρατική» Ελλάδα)

Ιανουάριος 2018: Μετά από δικαστική εντολή το Γαλλικό Συμβούλιο Εθνικών Συχνοτήτων απεκάλυψε ότι 9 από τα 10 κινητά τηλέφωνα ξεπερνούν τα όρια ασφαλείας όταν ελέγχθηκαν σύμφωνα με τον πραγματικό τρόπο που χρησιμοποιούνται, δηλαδή δίπλα στο σώμα.

Όπως ανέφερε το Περιβαλλοντικό Συνδικάτο Υγείας, Γάλλοι ακτιβιστές ονομάτισαν το σκάνδαλο ως “PhoneGate” εξαιτίας παραλληλισμού με το σκάνδαλο εκπομπών της Volkswagen (το οποίο αναφέρεται ανεπίσημα ως #Dieselgate) στο οποίο αυτοκίνητα της Volkswagen πέρασαν δοκιμές εκπομπών στο εργαστήριο, αλλά όταν τα οδηγούσες σε πραγματικό δρόμο οι εκπομπές ήταν μεγαλύτερες. 

Με τον ίδιο τρόπο τα κινητά τηλέφωνα πέρασαν εργαστηριακές δοκιμές για ακτινοβολία όταν το ειδικό ποσοστό απορρόφησης ακτινοβολίας που δείχνει πόση ακτινοβολία απορροφά το σώμα μετρήθηκε σε απόσταση 15 χιλιοστών από το σώμα. 

Όμως ο τρόπος με τον οποίο οι άνθρωποι μεταφέρουν και χρησιμοποιούν τα κινητά τους (για παράδειγμα, στις τσέπες ή στο σουτιέν, ή σε επαφή με το αυτί) έχει σαν αποτέλεσμα μεγαλύτερη απορρόφηση ακτινοβολίας από αυτήν που βρέθηκε στα εργαστήρια.

Δημοφιλής εμπορικοί κολοσσοί όπως η Apple, η Motorola, η Samsung και η Nokia ήταν μεταξύ των κατασκευαστριών των μοντέλων κινητών τηλεφώνων που ελέγχθηκαν.

Τα γαλλικά δεδομένα ενισχύθηκαν από μια ανεξάρτητη έρευνα που διενεργήθηκε το 2017 από το CBC η οποία βρήκε ότι η απορρόφηση ακτινοβολίας ξεπερνούσε τις επιτρεπόμενες τιμές στον Καναδά και τις ΗΠΑ όταν η δοκιμή ελάμβανε χώρα σε επαφή με το σώμα. 

Στα ευρήματα αυτά συνηγόρησε και η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Επικοινωνιών των ΗΠΑ που συμπέρανε ότι ταεπίπεδα ακτινοβολίας ανέρχονται σε 300% υψηλότερα επίπεδα από ότι ισχυρίζονται οι κατασκευαστές.

Γιατί να ανησυχούμε;
Μελέτη του 2017 στο American Journal of Epidemiology και πολλαπλές άλλες μελέτες έχουν συνδέσει τη μακροχρόνια έκθεση στην ακτινοβολία των κινητών τηλεφώνων με τον κίνδυνο μορφών καρκίνου του εγκεφάλου, βλαβών στο DNA και άλλους κινδύνους για την υγεία.

Η βιομηχανία των ασυρμάτων τηλεπικοινωνιών ισχυρίζεται ότι συμμορφώνεται και αντιτίθεται στην υποχρέωση να αναγράφει ότι το τηλέφωνο πρέπει να κρατείται σε απόσταση ασφαλείας. 

Όπως επίσης αντιτίθεται στην αναβάθμιση των μεθόδων δοκιμών έτσι ώστε να ανταποκρίνονται σε μορφές πραγματικής χρήσης. Τα μέσα μαζικής επικοινωνίας δεν έχουν καλύψει αυτά τα θέματα και το κοινό έχει άγνοια των κινδύνων και της σημασίας του να βρίσκεται αυτή η τεχνολογία σε απόσταση ασφαλείας από το σώμα. 




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου