Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου 2017

Οι συνήθειες που πρέπει να εγκαταλείψεις πριν το τέλος της χρονιάς...!!!!

Αντί να παρατείνεις κακές συνήθειες και να «φορτώσεις» τη νέα χρονιά με υπέρμετρες φιλοδοξίες, κάνε ένα «δώρο» στον εαυτό σου και άρχισε να αλλάζεις ότι δεν σε κάνει χαρούμενη από σήμερα κιόλας - ξεκινώντας από τις τρεις παρακάτω συμπεριφορές. 

Αθλείσαι για να διορθώσεις το σώμα σου 
Όλες έχουμε σκεφτεί κατά καιρούς τι θα αλλάζαμε στο σώμα μας αν μπορούσαμε να το δημιουργήσουμε από την αρχή. Ωστόσο, το να αθλείσαι με σκοπό να «τιμωρήσεις» και να διορθώσεις κάποιο σημείο του σώματός σου, μπορεί να σε φορτίζει με περισσότερο αρνητικά παρά θετικά συναισθήματα. Αποδέξου τον εαυτό σου όπως είναι και αθλήσου για να πάρεις ενέργεια και αυτοπεποίθηση. 

Κάνεις μια γυμναστική (ή δίαιτα) που δεν σου αρέσει 
Σίγουρα αξίζει να κάνεις θυσίες για όσα θέλεις να πετύχεις. Ωστόσο, αν οι «θυσίες» μεταφράζονται σε μια ρουτίνα που σε καταπιέζει και επιβαρύνει την κάθε μέρα σου, μάλλον πρέπει να αναθεωρήσεις. Το «κλειδί» είναι να καταφέρνεις να παίρνεις ικανοποίηση από τις επιλογές σου, οπότε συνέχισε να αναζητάς εκείνες που σε εκφράζουν περισσότερο. 

Μιλάς αρνητικά για τον εαυτό σου 
Το deadline που δεν πρόλαβες, το ραντεβού που ανέβαλες, το τηλεφώνημα που ξέχασες να κάνεις- είναι όλα μέσα στο παιχνίδι. Μην είσαι σκληρή με τον εαυτό σου, ελάττωσε τις απαιτήσεις σου. Αναγνώρισε τις ευθύνες σου και υποσχέσου στον εαυτό σου να τα πας καλύτερα την επόμενη φορά, χωρίς να υποτιμάς την πορεία σου και όσα έχεις καταφέρει. 




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου