Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου 2017

5 Λόγοι για τους οποίους οι άνθρωποι με σθένος αφήνουν το Κάρμα να κάνει τη «Βρώμικη Δουλειά» γι’ αυτούς...!!!!

«Προσπαθήστε να δείτε ποια είναι τα καλά σας στοιχεία, ποιο είναι το δυνατό σας σημείο και ξεκινήστε να βοηθάτε τους άλλους ανθρώπους χρησιμοποιώντας αυτή την ικανότητα, χαρίστε την στους άλλους. Ανταποδώστε την. Το Karma λειτουργεί επειδή οι άνθρωποι είναι πολύ συνεπείς. Κάποια στιγμή, θα κατορθώσετε αυτό που επιθυμείτε» – Naval Ravikant 

Εάν είστε σαν τους περισσότερους ανθρώπους, πιθανότατα κάποια στιγμή στη ζωή σας να βιώσατε αδικημένοι και πληγωμένοι. Ένας φίλος σας φέρθηκε άσχημα, ένας πρώην εραστής σας έκανε να κλάψετε. Οι περισσότεροι άνθρωποι αισθάνονται την ανάγκη να εκδικηθούν το άτομο που τους έβλαψε ή τους φέρθηκε άσχημα με κάποιον τρόπο. 

Αλλά υπάρχει και μια καλύτερη επιλογή, κι αυτή είναι να αφήσετε το κάρμα να λειτουργήσει για χάρη σας. Το Κάρμα είναι μια έντονη δύναμη στο σύμπαν και οι ισχυροί άνθρωποι αφήνουν το κάρμα να πάρει τον νόμο στα χέρια του. Επειδή οι άνθρωποι που έπραξαν άδικα, θα λάβουν την καρμική τους τιμωρία. Αλλά γιατί κάποιος τόσο δυνατός δεν μπαίνει στη διαδικασία να κάνει κάτι; 

Ας δούμε τους 5 λόγους που οι δυνατοί άνθρωποι αφήνουν το κάρμα να λειτουργήσει για αυτούς ! 

1. Η εκδίκηση αφήνει μια δυσάρεστη αίσθηση. 
Μπορεί για μια στιγμή να μας κάνει να αισθανθούμε καλά, ή λίγο πριν… αλλά η αίσθηση που αφήνει η εκδίκηση είναι δυσάρεστη. Ο Μαχάτμα Γκάντι είπε κάποτε: «Το οφθαλμόν αντί οφθαλμού καταλήγει να κάνει όλο τον κόσμο τυφλό». Και είναι αλήθεια. 

Σύμφωνα με τον συγγραφέα και διευθυντή / ιδιοκτήτη του Κέντρου Θεραπείας Διαλεκτικής Συμπεριφοράς Karyn Hall, Ph.D., «οι ερευνητές και οι θεωρητικοί επιστήμονες πιστεύουν ότι η εκδίκηση είναι μια μορφή εδραίωσης της δικαιοσύνης και ότι η απειλή της εκδίκησης μπορεί να χρησιμεύσει ως μορφή προστασίας, ένα είδος επιβολής της κοινωνικής συνεργασίας». 

Για μια σύντομη στιγμή θα αισθανθούμε καλύτερα, αλλά αυτό δεν διαγράφει το τραύμα που έχουμε υποστεί. Στην πραγματικότητα, οι ισχυροί άνθρωποι συχνά αισθάνονται βαθύτερα συναισθήματα από τους άλλους. 

Και η εκδίκηση μπορεί μόνο να αντισταθμίσει την συμπάθεια ή την ενσυναίσθηση ενός ισχυρού ατόμου για το πρόσωπο στο οποίο στρέφεται η εκδίκηση. Και αυτό μόνο θα τους κάνει να αισθάνονται χειρότερα. Έτσι, στο τέλος, η αναζήτηση εκδίκησης ενάντια σε κάποιον δεν αξίζει τον κόπο. Εντούτοις, αξίζει τον κόπο να αφήσουμε το κάρμα να δουλέψει με τον δικό του χρόνο! 

2. Σας απαλλάσσει από μπελάδες ! 
Εάν ο σύντροφός σας απάτησε, ίσως το πρώτο πράγμα που σας έρχεται στο μυαλό είναι να του σπάσετε το παρμπριζ του αυτοκινήτου! Ωστόσο, δεν υπάρχει λόγος να λερώσετε τα χέρια σας. Το Κάρμα θα φροντίσει το αυτοκίνητο του πρώην συντρόφου σας να πάθει λάστιχο την ώρα που πηγαίνει σε μια πολύ σημαντική συνέντευξη για δουλειά, ή σε κάποια συνάντηση. Μην εμπλακείτε στο πρόβλημα και αφήστε το κάρμα να κάνει ό,τι χρειάζεται. 

3. Δεν μπορούμε να τους αντιμετωπίσουμε όλους ! 
Εάν προσπαθούσαμε να εκδικηθούμε όλους όσοι μας αδίκησαν στη ζωή μας, θα ξοδεύαμε περισσότερο χρόνο για αυτό, παρά για την ίδια μας τη ζωή! Και αυτό δεν είναι καλό. «Η εκδίκηση είναι η επιθυμία να ανταποδώσουμε το κακό που μας έκανε κάποιος. Είναι φυσικό να αισθανόμαστε θυμωμένοι … 

Ωστόσο, η εκδίκηση μας μειώνει, μας καταποντίζει στο χειρότερο σημείο του εαυτού μας, μας τοποθετεί στο ίδιο επίπεδο με εκείνους τους καταστροφικούς ανθρώπους, με τους οποίους εμείς δεν θέλουμε να έχουμε καμμία σχέση», λέει η Judith Orloff, MD. 

Ένα ισχυρό πρόσωπο ξέρει πότε να φύγει, ακόμα και αν αισθάνεται απογοήτευση στην αρχή. Αλλά ένας ισχυρός άνθρωπος γνωρίζει επίσης ότι το κάρμα θα τιμωρήσει αυτόν που έχει αδικήσει. Η καλύτερη επιλογή είναι να προχωρήσουμε, να επουλώσουμε το τραύμα μας και όχι να μπούμε σε μια διαδικασία αντεκδίκησης. 

Άλλωστε, το κάρμα έχει τον δικό του χρόνο και αυτός είναι συμπαντικός, άπειρος. Το Κάρμα θα μπορέσει να διαβάσει προσεκτικά ολόκληρο τον κατάλογο των ανθρώπων που σας αδίκησαν – ένας προς έναν! 

4. Το κάρμα επιστρέφει για μας κάποια στιγμή ! 
Ίσως δεν θέλετε να πάρετε εκδίκηση ενάντια σε κάποιον που σας έβλαψε επειδή το κάρμα … θα επιστρέψει και θα σας τιμωρήσει! Οι ισχυροί άνθρωποι το γνωρίζουν αυτό. Ξέρουν ότι ακόμα κι αν το άλλο πρόσωπο αξίζει την εκδίκηση, δεν αξίζει το κάρμα να επιστρέψει σ’ εμάς! 

Ακόμα κι αν μπαίνουμε στον πειρασμό να επιδιώξουμε εκδίκηση, δεν αξίζει να προσθέσουμε κακή ενέργεια στο σύμπαν. Αυτή η ενέργεια στο σύμπαν είναι απίστευτα ισχυρή. Δεν υπάρχει λόγος να δεχτείτε την κακή πλευρά του κάρμα. Απλά κρατήστε το κεφάλι ψηλά και περπατήστε. 
Ας μην ξεχνάμε ότι ο τροχός γυρίζει! 

5. Το καλύτερο κάρμα είναι η επιτυχία ! 
Τίποτα δεν είναι πιο στενόχωρο για κάποιον που έχει φθόνο όσο η επιτυχία του άλλου, ειδικά εάν αυτός έκανε ό, τι μπορούσε για να αποτρέψει την επιτυχία μας. Ένας δυνατός άνθρωπος ξέρει ότι το καλύτερο κάρμα στον κόσμο είναι απλά να μαζέψει τα κομμάτια του και να προχωρήσει στη ζωή του. Η θεραπεία, η επιτυχία και η επίτευξη όλων των στόχων σας θα είναι το πιο εκπληκτικό κάρμα. 

Το Κάρμα δεν είναι μόνο για τους κακούς. Ενώ το πρόσωπο που σας έβλαψε θα παραμείνει στάσιμο εκεί που βρίσκεται, το κάρμα σας έχει δώσει αυτή την πρόσθετη ώθηση που πρέπει για να πετύχετε. 

Ας ανακεφαλαιώσουμε! 
Μερικοί άνθρωποι δεν πιστεύουν πολύ στο κάρμα. Ακόμα κι αν δεν πιστεύετε ότι το κάρμα μπορεί να τιμωρήσει τους ανθρώπους που σας έβλαψαν, εξακολουθεί να είναι μια καλή πρακτική για να κρατάτε ψηλά το κεφάλι σας και να εστιάζετε στην επιτυχία αντί να προσπαθείτε να κάνετε εκδίκηση. 

Δεν μπορείτε να ελέγξετε τις πράξεις του άλλου, αλλά πάντα θα μπορείτε να ελέγχετε τις δικές σας πράξεις, τον εαυτό σας. Δεν υπάρχει καλύτερη εκδίκηση από την επιτυχία απέναντι σε ανθρώπους που ήθελαν να σας δουν να αποτύχετε! 




share24.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου