Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου 2017

Μην ξεχάσω να αναρτήσω το στολισμένο δέντρο και τα μελομακάρονα μαζί με όλο το σαλόνι μου - Ποιοι θα...κοπιάσουν όμως...!!!!

Κοντοζυγώνουν και πάλι οι γιορτές. Κάποιοι θα στολίσουν και φέτος. Δόξα τω Θεώ να λένε. Ήδη βλέπουμε τις πρώτες φωτογραφίες στολισμένων σπιτιών. Όπου να 'ναι λογικά θα δούμε κοινοποιημένα και τα πρώτα μελομακάρονα και κουραμπιέδες με το κλασικό "κοπιάστε". Μετά θα ακολουθήσουν τα γιορτινά τραπέζα πριν, κατά τη διάρκεια και μετά το φαγητό.

Το ερώτημα του ποιοι μπορεί να κοπιάσουν όμως δεν τους απασχολεί. Είναι εντυπωσιακή η διείσδυση των κοινωνικών μέσων στις ζωές των Ελλήνων. Κάνουν προέλαση δίχως να συναντούν την παραμικρή άμυνα.

Κοινοποιούν παρουσίες, σα να λένε πχ ότι τώρα ΔΕΝ είμαι σπίτι.

Εκθέτουν τα παιδιά τους, τάχα νομίζοντας μόνο στους φίλους τους.

Ανοίγουν το σπίτι τους, στην κυριολεξία στον καθένα.

Τι έφαγαν, τι ήπιαν, αν κρύωσαν, μόλις γύρισαν από τη δουλειά, τους γέροντες γονείς τους, τα μωρά τους μόλις γεννήθηκαν, τον εαυτό τους μόλις βγήκε από το χειρουργείο κ.ο.κ.

Εκτίθενται σε κινδύνους που δε γνωρίζουν.

Έχει γίνει εξάρτηση αυτό το πράγμα. Κανείς δε βλέπει όμως τι πραγματικά κρύβεται από πίσω. Μια πρόβα τζενεράλε του ηλεκτρονικού φακελώματος. 

Τι σας πειράζει πχ η ηλεκτρονική κάρτα στο Μετρό που θα καταγράφει που πηγαίνετε, όταν η ζωή σας είναι ήδη ανοικτό βιβλίο με δική σας επιθυμία; Και κάπως έτσι θα οδηγηθούμε στο καθεστώς της πλήρους ανελευθερίας, που θα καταλήξει κάποια στιγμή στο χάραγμα που αναμένουμε οι Χριστιανοί. 

Αλλά ανεξαρτήτου θρησκευτικής πεποίθησης, όλοι οι υποψιασμένοι θα συμφωνήσουν ότι το φόρα-παρτίδα η ζωή του καθενός και η συνήθεια σε αυτό, όχι μόνο δεν είναι καλό αλλά εγκυμονεί κινδύνους.




PΗΟΤΟ : jill111 - pixabay
Του Στρατή Μαζίδη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου