Πέμπτη 16 Νοεμβρίου 2017

Η Αγάπη φωνάζει....!!!!!

Από ένα χαμόγελο γλυκό, ζωγραφισμένο στα μάτια, που σου πετάγεται μπροστά, εκεί που ο πανικός σαν ανεμοστρόβιλος τρελός τα παρασύρει όλα.

Από ένα σφίξιμο στο χέρι, απαλό και σταθερό, να νιώθεις διαπεραστική τη ζεστασιά , να σε διαπερνούν αγάπη και δύναμη, φωνάζοντας σου - είμαι εδώ! Χωρίς καμία λέξη. Χωρίς καν ίχνος βλέμματος. - Είμαι εδώ!

Σφίξιμο που κάνει πέρα κάθε φόβο, που νικάει κάθε αμφιβολία, δείχνοντας πως οι άνθρωποι είναι πλασμένοι για να έρχονται κοντά.

Από έναν καφέ το πρωί, που σε βρήκε δίπλα στο κρεβάτι σου μαζί με ένα χαζό σημειωματάκι με δυο λέξεις για καλημέρα, που φώτισε με μιας τη νέα μέρα και σου θύμισε πως μετά τον εφιάλτη η ζωή στέκεται πιο δυνατή. –Καλημέρα όλη μέρα!

Από τον χρόνο που αφιέρωσαν για σένα, γιατί ένιωσαν τη λύπη σου και το να είσαι καλά ήταν για κάποιους προτεραιότητα. Άσχετα από τις χιλιάδες υποχρεώσεις που έτρεχαν.  -Είμαι δίπλα σου!

Από ένα γλυκό φιλί, από εκείνα που τα δίνεις είτε στα χείλη με κλειστά τα μάτια, είτε από εκείνα τα απαλά στο μάγουλο, που προσπαθείς να πεις στον άλλο. - Είσαι σημαντικός για εμένα!

Από ένα μήνυμα στο κινητό, είμαι από κάτω σου. –Ήρθα να σε δω! Να κατεβαίνεις δυο δυο τα σκαλιά και να νιώθεις να σταματάει ο χρόνος ελαφραίνοντας το βάρος σου. Η όψη του άλλου να σε κάνει να χαμογελάς.

Από μια βόλτα με το αμάξι, – Πάμε όπου θέλεις! Και νιώθεις να ανοίγονται οι δρόμοι, νιώθεις σα μικρό παιδί που το πάνε βόλτα και χαίρεσαι που για λίγες στιγμές δεν είσαι αυτός που παίρνει τις αποφάσεις.

Από ένα όμορφα μαγειρεμένο φαγητό – Κάθισε, μαγείρεψα για εσένα!

Από μια αγκαλιά, τόσο τρυφερή που σε κάνει κομμάτια. Που το χάιδεμα στην πλάτη σε φορτώνει με άπειρα θετικά φορτία δύναμης.- Δεν είσαι μόνος!

Από τη νύχτα που έμοιαζε αξημέρωτη από τα χιλιάδες αστεία και πειράγματα.- Είχες ανάγκη να γελάσεις! (το παρατήρησε και άλλος λοιπόν..)
Αγαπάμε και νιώθουμε πιο δυνατή την αγάπη μας, όταν προσφέροντας κάνουμε πιο όμορφη την καθημερινότητα του άλλου. Γιατί η αγάπη φωνάζει μέσα από τις πιο μικρές στιγμές. Αγαπάμε μέσα από τα μάτια του άλλου και αυτό μας αναγεννάει.

Να αγαπάτε τους ανθρώπους δίπλα σας και να ομορφαίνετε τις στιγμές τους δείχνοντας με κάθε τρόπο όσα νιώθετε.

Η αγάπη - όταν υπάρχει - πρέπει να φωνάζει!




γράφει η Ντίνα Γιαννουπλάκη ιστορικός-φιλόλογος 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου