Παρασκευή 17 Νοεμβρίου 2017

3 πράγματα που μπορείς να κάνεις εκείνη την στιγμή που θα νιώσεις πως αγχώνεσαι...!!!!

Δώσε μας λίγη από την προσοχή σου
Δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο από το να ανησυχείς για το γεγονός ότι έχεις άγχος. Όταν συνειδητοποιείς πως αρχίζεις και αγχώνεσαι νιώθεις περίεργα, ιδρώνεις και τελικά το μόνο που καταφέρνεις είναι να κάνεις κακό στον εαυτό σου και την ψυχολογία σου. 

Αντί να αφήνεις το άγχος λοιπόν, να κατακλύζει το μυαλό και το σώμα σου, ο Trish Barillas, συγγραφέας του Face of Anxiety, συνιστά να εξοπλίσεις τον εαυτό σου με στρατηγικές για την αντιμετώπιση του άγχους.

1. Φτιάξε μια λίστα αναπαραγωγής με τραγούδια που συνηθίζεις να ακούς όταν θες να χαλαρώσεις και να ηρεμήσεις. Η μουσική μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως άγκυρα επειδή ακούγοντας κάτι οικείο το μυαλό σου μπαίνει σε μια πιο ήρεμη κατάσταση.

2. Βγες για τρέξιμο. Εάν μπορείς να αυξήσεις τον ρυθμό της καρδιάς σου και να απελευθερώσεις λίγη σεροτονίνη, το τρέξιμο θα βοηθήσει να σπάσει τον κύκλο των ανήσυχων σκέψεων σου.

3. Εάν πιάσεις τον εαυτό σου πως αρχίζει να σκέφτεται τι θα γινόταν εάν έκανες διαφορετικά τα πράγματα στη ζωή σου, σταμάτα το αμέσως. Δώσε βάση στα γεγονότα που διαδραματίζονται στο παρόν, ούτε στο παρελθόν, ούτε σε αυτά στο μέλλον που μπορεί να σου προκαλέσουν άγχος.

Κάντε μια λίστα με αυτά που αισθάνεσαι και με αυτά που συμβαίνουν, έτσι ώστε να μπορέσεις να αποκρυπτογραφήσεις τη διαφορά.

Μπορείς επίσης να προσθέσεις τις βαθιές αναπνοές και τη συζήτηση με ένα αγαπημένο σου πρόσωπο, προκειμένου να νιώσεις καλύτερα. 




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου