Δευτέρα 20 Νοεμβρίου 2017

Μην υποτάσσεσαι στα λιγοστά, διεκδίκησε τη ζωή σου και μη παρακαλάς κανέναν...!!!!

Μην υποτάσσεσαι στα λιγοστά, διεκδίκησε τη ζωή σου και επιζήτα τα πολλά, όλα εκείνα που θεωρείς πως σου αξίζουν. Όλα εκείνα που θα σε κάνουν ευτυχισμένο και δεν αναφέρομαι μόνο στα υλικά αγαθά, μα σε εκείνα που θα μεταμορφώσουν τη ζωή σου, την ύπαρξή σου όλη. 

Αυτά τα οποία ονειρεύτηκες κάποτε για σένα τον ίδιο. Αυτά που χάραξες στο είναι σου και ζωγράφισες βαθιά μέσα στη ψυχή σου. Εκείνα τα όνειρα που σκεπάστηκες τα βράδια σαν ήσουν μικρό παιδί και σε ακολούθησαν στον ξύπνιο σου, μέχρι τώρα.

Να μην συμβιβάζεσαι στα λιγοστά, διεκδίκησε τη ζωή σου και μη παρακαλάς κανέναν. Μην υποτάσσεσαι στα μικρά, τα ασήμαντα και τα φθηνά που σου πλασάρουν οι άλλοι. Τα λίγα που σου πουλούν οι εγωιστές και παρτάκηδες, για ακριβά και τα φτωχά που σου προσφέρουν σαν να είναι δήθεν χρυσά. 

Μη σκύβεις το κεφάλι σαν να μην αξίζεις τα πολλά της ζωής σου και μην τους παρακαλάς για τα ψίχουλα που έχουν να σου δωρίσουν. Προπάντων, μη ζητάς την ελεημοσύνη τους και μην αρκείσαι στα ψεύτικά τους λόγια. Διεκδίκησε αυτό που σου αξίζει, δίχως εκπτώσεις και αναστολές.

Διεκδίκησε όλα εκείνα που θα αγαλιάσουν την ψυχή σου και θα ζεστάνουν την καρδιά σου, εκείνα που θα γιατρέψουν τις πληγές σου και θα τις επουλώσουν. Θα ομορφύνουν την κάθε σου στιγμή και θα γκρεμίσουν τους φόβους και τις ανασφάλειές σου. Θα φέρουν την άνοιξη μέσα στο καταχείμωνό σου και το φως μέσα στα σκοτεινά σου σημάδια.

Επαναστάτησε, διεκδίκησε πολέμησε και πάλεψε για σένα, γιατί η ζωή σου δε κερδίζεται δίχως να δώσεις καμία μάχη. Τίποτα δε σου προσφέρεται απλόχερα δίχως κόπο .Μην το αναβάλλεις και μη φοβάσαι γιατί η δύναμη που κρύβεις μέσα σου είναι ολόκληρη η ύπαρξή σου.




Γράφει η ψυχολόγος Άρτεμις Βαμβουνάκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου