Παρασκευή 31 Μαΐου 2013

Πως να λειτουργήσετε χωρίς δικαιολογίες στην ζωή σας.....!!!


Κάθε αιτία έχει και ένα αποτέλεσμα στην ζωή. Μπορείτε να είστε είτε στην πλευρά της αιτίας είτε στην πλευρά του αποτελέσματος κάθε φορά. 

Το άτομο που βρίσκεται στην πλευρά της αιτίας δεν έχει δικαιολογίες και λέει στον εαυτό του : "Δημιουργώ τις συνθήκες στην ζωή μου". 

Αυτός ακριβώς ο άνθρωπος είναι και ο πιο δυνατός στην ζωή. Η Oprah Wnifrey (τηλεοπτική αστέρας) ως ένα άτομο που ανήκει σε αυτήν την κατηγορία λέει : " Αναλαμβάνω την πλήρη ευθύνη για τις επιτυχίες ή αποτυχίες από το τι συμβαίνει στην τηλεοπτική μου εκπομπή μέχρι στο εάν χάσω τις αποσκευές μου σε ένα ταξίδι ".

Πιστεύω ότι εγώ είμαι η αιτία για ότι μου συμβαίνει στην ζωή μέσω των πραγμάτων που κάνω ή των πραγμάτων που δεν κάνω. Και όταν επιλέγω αυτήν την πεποίθηση γνωρίζω πόσο σημαντική είναι αυτή. 


Οι πεποιθήσεις μας καθορίζουν τις πράξεις μας και με αυτό τον τρόπο καθορίζουν και τα αποτελέσματα. Οταν επιλέγετε να πιστεύετε ότι είστε υπέυθυνος για τα πάντα στην ζωή σας είτε μέσω των πράξεων που κάνετε ή δεν κάνετε έχετε την μέγιστη δύναμη να αλλάξετε και τις συμπεριφορές σας και να παράγετε δυναμικά αποτελέσματα.

Από την άλλη πλευρά οι άνθρωποι που επιλέγουν να ζουν στην πλευρά του αποτελέσματος έχουν πλήθος δικαιολογίες γιατί δεν μπορούν να έχουν τα αποτελέσματα που επιθυμούν.

"Δεν μπορώ να πετύχω γιατί..." θα έλεγε κάποιος με αυτήν την πεποίθηση του θύματος δικαιολογώντας κάθε του πράξη ή αποτυχία στην ύπαρξη κάποιου λόγου ως υπεύθυνου για αυτό. 


Για παράδειγμα στην σημερινή εποχή " Ηοικονομική κρίση φταίει που δεν μπορώ να πετύχω" θα μπορούσε κάποιος να πει. Αλλά δεν είναι όλοι οι άνθρωποι το ίδιο στην ίδια οικονομία και στηνπερίοδο κρίσης. Η αλήθεια είναι ότι υπάρχουν πολλοί πετυχημένοι άνθρωποι ανεξαρτήτως οικονομίας.
Η αλλαγή των οικονομικών συνθηκών είναι σαν την παλίρροια που ανεβαίνει και κατεβαίνει. Ο οποιοσδήποτε μπορεί να 
κάνει λεφτά όταν η παλίρροια είναι επάνω αλλά δεν πρέπει 
να βρίσκει δικαιολογίες όταν έρχονται οι δύσκολες στιγμές  και η κρίση. 

Γιατί μια οικονομική αγορά πάντα είναι έτσι. Γιατί έτσι ακριβώς είναι η παλλίροια, πάει και έρχεται.
Οπως λέει ο Warren Buffet ένας από τους πιο πετυχημένους και πλούσιους άνθρώπους στον κόσμο :

"Μόνο όταν η παλλίροια κατεβαίνει μπορείς να δείς ποιός πραγματικά κολυμπάει γυμνός"

Σωτήρης Ζαφείρης
EN-GR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου