Παρασκευή 31 Μαΐου 2013

Πως να αισθάνεστε πλούσιοι ακόμα και εάν χρωστάτε παντού......!!!


Οι άνθρωποι την σημερινή εποχή της κρίσης γκρινιάζουν και φοβούνται ότι όλα γύρω τους έχουν καταρρεύσει, έχουν ανασφάλειες και ανησυχίες, πολλοί λίγοι όμως συνειδητοποιούν ότι για να αλλάξεις την ζωή σου πρέπει να το θες και πρέπει να κάνεις τα βήματα προς αυτό. 

Η ζωή μας δεν εξαρτάται από τις εξωτερικές συνθήκες όσο 
και αν αυτό σας φαίνεται αφύσικο αλλά από τις συνθήκες που εμεις δημιουργούμε για να αλλάξουμε τα πράγματα. 

Και μία από τις πιο σημαντικές αυτές αλλαγές είναι το πως σκεφτόμαστε και πως νιώθουμε. Πως μπορούμε όμως να έχουμε διάθεση και αισιοδοξία και να νιώθουμε ότι έχουμε ήδη χρήματα ακόμα και όταν ο λογαριασμός της τράπεζας είναι μείον ή τα χαράτσια καταφθάνουν κάθε μέρα ; 
To κλειδί σε αυτήν την κατάσταση είναι να αισθανόμαστε την αφθονία σαν να την έχουμε ακόμα και όταν δεν την έχουμε.
Πως όμως γίνεται αυτό. Πως μπορούμε να αισθανόμαστε πλούσιοι και να έχουμε συνείδηση πλούτου. Αυτό μπορεί να συμβεί μόνο όταν βρίσκεσαι σε διάθεση ευγνωμοσύνης.

Ζώντας στην κατάσταση ευγνωμοσύνης για αυτά που έχεις στην ζωή σου και ανακαλώντας τα σε τακτικά διαστήματα καθημερινά μπορείς να αισθάνεσαιχαρούμενος και να είσαι σε αυτήν την κατάσταση χαράς. Και αυτό μπορείς να το κάνεις ξυπνώντας κάθε πρωί ή πριν κοιμηθείς. 

Μπορείς να αφιερώνεις 5 λεπτά στον εαυτό σου με σκοπό να βρεθείς σε αυτήν την κατάσταση. Ετσι όταν ξυπνάς μπορείς να κάνεις τις επόμενες ερωτήσεις στον εαυτό σου:
Για ποιό πράγμα στην ζωή μου είμαι ευγνώμων; Γιατί είμαι τόσο ευγνώμων για αυτό.

Αφέσου σε αυτήν την σκέψη κάθε φορά και αισθάνσου την αγαλλίαση και χαρά με αυτό για το οποίο είσαι ευγνώμων. Είσαι πραγματικά ιδιαίτερος και ευλογημένος για να έχεις αυτά να σου συμβαίνουν για τα οποία μπορείς να είσαι ευγνώμων. 

Με αυτό τον τρόπο σου δημιουργείται η κατάσταση της αφθονίας, γιατί ότι εκτιμούμε στην ζωή μας γυρνάει πίσω και σε οτι συγκεντρωνόμαστε αυτό διευρύνεται. Ενθυμούμενοι πραγματικά καταστάσεις του παρελθόντος μπορείτε να ανακαλύψετε ότι αυτό λειτούργησε όταν εσείς λειτουργήσατε χωρίς φόβο με αυτήν την λογική.

Ο Maharishi Mahesh Yogi ήθελε να ανοίξει στην Αμερική κάποτε ένα θεραπευτικό κέντρο κα ένας από τους ακολούθους του τον ρώτησε που θα βρεί τα λεφτά για το ανοίξει.Ο Maharishi του απάντησε ότι τα λεφτά θα έρθουν από εκεί που είναι εκείνη την στιγμή. Τα μεγάλα επιχειρηματικά μυαλά γνωρίζουν ότι για κάθε μεγάλη ιδέα που μπορεί να έχεις βρίσκεις τα αποθέματα να την υλοποιήσεις από εκεί που υπάρχουν.

Αλλά οι περισσότεροι άνθρωποι βρίσκονται σε κατάσταση περιορισμού και συγκεντρώνονται πάντα σε ότι δεν έχουν οπότε δεν ανοίγουν τα μάτια τους στους πόρους που υπάρχουν γύρω τους. 


Εάν ζείς στην κατάσταση της ευγνωμοσύνης για ότι έχεις εώς τώρα μπορείς να επιτρέψεις στην αφθονία και πλούτο που έχεις ήδη να διευρυνθεί καθώς καθορίζεις νέους στόχους και συνεχιζεις να δουλεύεις για την υλοποίηση τους. Από αυτήν την θέση μπορείς να ελκύεις τους στόχους σου σαν μαγνήτης φτάνει να το πιστέψεις ότι αυτό λειτουργεί. 

Εάν όμως αισθάνεσαι αφθονία και πλούτο μόνο με την επίτευξη των στόχων σου τότε δεν πρόκειται να πετύχεις το ακριβές συναίσθημα.

Ο μόνος τρόπος να αισθανθείς και να είσαι πλούσιος σε αφθονια τώρα είναι να ξυπνήσεις σε ότι ήδη έχεις. Να ξυπνήσεις στην ευγνωμοσύνη και χαρά στο τώρα.

Αλέξης Ζαπέρης
ΕΝ GR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου