Πέμπτη 23 Μαΐου 2013

Η σημασία της δύναμης της Θέλησης.......!!!!

Συγγραφέας πολυάριθμων βιβλίων με θέμα την επιτυχία, ο Ερλ Ναϊτινγκέιλ ήταν ακόλουθος των ιδεών του Ναπολέων Χιλ, τον οποίο συχνά αναφέρει ως δάσκαλό του. 

Παρουσιάζει εκ νέου τη δύναμη του νου, μα παρουσιάζει αυτή τη διανοητική δύναμη ως στερημένη συμπαντικών ή μυστικιστικών προεκτάσεων αντίθετα, η ουσία της βρίσκεται στην ικανότητα του ατόμου να ελέγχει τη δύναμη του νου του. 

Ο Ναϊτινγκέιλ, με τη διατύπωση μιας τεχνικής βασισμένης στη δύναμη της θέλησης και στη συγκέντρωση, θεωρείται ο ιδρυτής του κινήματος του « κινήτρου ».
Το μόνο χρειάζεται να ξέρετε είναι το που θέλετε να φτάσετε… οι λύσεις θα εμφανιστούν από μόνες τους.
Ερλ Ναϊτινγκέιλ

Ο Ναϊτινγκέιλ , ″εμπνεύστηκε’’ από το βιβλίο The Science 
of Getting Rich. Ο Ναϊτινγκέιλ εξήγησε πως ανακάλυψε 
το βιβλίο του Γουάλας Γουάτλες στη δημόσια βιβλιοθήκη 
του Λονγκ Μπιτς ενώ αναζητούσε απάντηση στο ακόλουθο ερώτημα : 

Πώς είναι δυνατόν να επιτύχει ένας συνηθισμένος άνθρωπος, ο οποίος δεν διαθέτει καμία ιδιαίτερη ικανότητα και ξεκινά από το μηδέν, οτιδήποτε θεωρεί σημαντικό και με τον τρόπο αυτό να βοηθήσει με καλή θέληση και τους άλλους ;

Ο Ναϊτινγκέιλ, εμπνευσμένος από τα κείμενα του Γουάτλες, βρήκε την απάντηση, ή τουλάχιστον έναν δρόμο προς αυτήν. Η ανακάλυψή του έλαβε χώρα το έτος 1957 και την ίδια χρονιά εξέδωσε το βιβλίο του The Strangest Secret (Το πιο Παράξενο Μυστικό), ένας τίτλος που σχετίζεται με αυτόν της Αυστραλέζας συγγραφέως Μπερν. 
Σύμφωνα με το όραμα του Ναϊτινγκέιλ, το κλειδί της επιτυχίας είναι ο καθορισμός και σχεδιασμός ενός στόχου που ακολουθείται από προσπάθειες προς την επίτευξή του.

Δεν είναι απαραιτήτως ανάγκη να είναι ο στόχος αυτός μια αξιοζήλευτη θέση, η απόκτηση φήμης ή η κοινωνική επιτυχία. Κυρίως κατευθύνεται προς το εσωτερικό, προς την απόλαυση της ζωής σε κάθε της στιγμή :

Προκειμένου να κατακτήσουμε την ευτυχία, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι δεν πρέπει ποτέ να μας λείπει ένας στόχος που είναι σημαντικός για εμάς. 

Πρέπει να καθορίζουμε έναν στόχο ο οποίος μας ενδιαφέρει βαθύτατα και προσωπικά κάτι που μπορεί να μας αρέσει να κάνουμε για δώδεκα ή δεκαπέντε ώρες τη μέρα, αφήνοντας τον υπόλοιπο χρόνο για να το σκεφτόμαστε. 

Ό,τι επιβάλλουμε στο υποσυνείδητο μας και το τρέφουμε με την επανάληψη και το συναίσθημα μας θα γίνει κάποια μέρα πραγματικότητα.

Ο Ναϊτινγκέιλ θεωρεί την έννοια της επιτυχίας ως τη σταδιακή επίτευξη ενός αξιοπρεπούς και μεγαλεπήβολου στόχου, οποιουδήποτε τύπου κι αν είναι αυτός. 

Πρέπει να θέτουμε κάποιους δύσκολους και φιλόδοξους στόχους ούτως ώστε να αντιμετωπίζουμε μια αυθεντική προσωπική πρόκληση, αλλά ταυτόχρονα οι στόχοι αυτοί θα πρέπει είναι στο εύρος των δυνατοτήτων μας και των εξωτερικών περιστάσεων που μας περιβάλλουν. 

Μόλις θέσουμε έναν τέτοιο στόχο, βρισκόμαστε στο μονοπάτι της επιτυχίας, επειδή γνωρίζουμε καλά ποια κατεύθυνση έχουμε πάρει, καθώς και το πού στοχεύουμε.

Ο συγγραφέας υποστηρίζει επίσης με σθένος την υιοθέτηση μιας θετικής αντιμετώπισης της ζωής, η οποία θα μας κάνει να συνειδητοποιήσουμε πως έχουμε έναν προσωπικό στόχο. Η οπτική αυτή μας προσφέρει μια πλούσια και γενναιόδωρη ζωτικότητα, ένα ανώτερο είδος αντίληψης του εαυτού μας και του κόσμου που μας περιβάλλει.

Μάθετε να απολαμβάνετε κάθε στιγμή της ζωής σας. Να είστε ευτυχείς από εδώ και στο εξής. Μην περιμένετε κάτι έξω από τον εαυτό σας για να σας κάνει ευτυχισμένους. 

Αναλογιστείτε την αξία του χρόνου που έχετε στη διάθεση σας, τόσο στη δουλειά όσο και με την οικογένεια σας. Θα πρέπει να απολαμβάνετε και να εκτιμάτε την κάθε στιγμή.

7 Ομόκεντροι Κύκλοι Αυτογνωσίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου