Τρίτη 28 Μαΐου 2013

Οι 7 Μέγιστοι Αρχάγγελοι......!!!!

Οι 7 Μέγιστοι Αρχάγγελοι (κατά μια εκδοχή) :
Μιχαήλ - Το όνομά του σημαίνει «Που Μοιάζει του Θεού». Αρχάγγελος του Ελέους και της Μετάνοιας, Ηγέτης του Τάγματος των Αρχαγγέλων και Αγγέλων, συχνά εμφανίζεται ως Στρατηγός των Αγγελικών στρατιών ενάντια στο κακό. 

Ένας πολυαγαπημένος Αρχάγγελος, όχι μόνο από τους Εβραίους και Χριστιανούς, μα και από τους Μουσουλμάνους. Συχνά στις Γραφές αναφέρεται ότι είναι ένα Χερουβείμ, αλλού πάλι ότι είναι Ηγέτης των Μαλακείμ & Ταρσισείμ ή των Εξουσιαστών. 
Αν και ο τίτλος «Άγγελος του Θανάτου» δεν του ανήκει, είναι αυτός που μεταφέρει τις ψυχές των νεκρών μπροστά στον Θεό για να κριθούν. Επίσης αναφέρεται και ως ο Άγγελος της Εκδίκησης και της Καταστροφής στο όνομα του Θεού.

Γαβριήλ -Το όνομά του σημαίνει «Η Δύναμη του Θεού». Πασίγνωστος και πολυαγαπημένος Αρχάγγελος, όχι μόνο από την Εβραϊκή και Χριστιανική θρησκεία, μα και από την Μουσουλμανική. 

Ονομάζεται και Αγγελος της Αλήθειας και λέγεται πως θα είναι εκείνος που την Ημέρα της Κρίσης θα καλέσει τους ζωντανούς και πεθαμένους να αντιμετωπίσουν την τελική κρίση. 

Είναι επίσης αγγελιοφόρος του Θεού και εκείνος που ανακοίνωσε στην Μαρία την Θεϊκή σύλληψη, επίσης ο Κυβερνήτης των γυναικείων θεμάτων και του πλανήτη Σελήνη. Είναι επίσης εκείνος που επιλέγει ποιες φωτισμένες ψυχές που βρίσκονται στον Παράδεισο θα ξαναενσαρκωθούν στην γη με κάποια Θεία αποστολή και περνά μαζί τους 9 μήνες της κύησής για να τους προετοιμάσει για την αποστολή τους. 
Υπήρξε εκείνος που έκαψε τα Σόδομα και Γόμορρα.

Ουριήλ - Άγγελος του Κεραυνού, του Τρόμου και της Λύτρωσης, Κυβερνήτης του πλανήτη Ήλιου κατά μερικούς, του πλανήτη Ουρανού κατά άλλους, Προστάτης της Μουσικής και της Μαγείας. 

Το όνομά του σημαίνει «Η Φωτιά του Θεού» και ένα από τα υπόλοιπα ονόματα που του αποδίδονται είναι και Βερβόιλ. Αναφέρεται σαν Σεραφείμ ή Χερουβείμ, ως εκείνος που κυβερνά τα Τάρταρα, εκείνος που προειδοποίησε τον Νόε για τον Κατακλυσμό και εκείνος που τιμώρησε τον Μωυσή όταν απέτυχε να κάνει περιτομή στον γιό του.

Ραφαήλ – Κυβερνήτης του πλανήτη Ερμή, Προστάτης της Θεραπείας, των Επιστημών και της Γνώσης. Ηγέτης για τους Φύλακες- Αγγέλους, ένας από τους Ηγέτες των Μαλακείμ & Ταρσισείμ, μέλος των Σεραφείμ, Χερουβείμ και Χασμαλείμ. 

Αναφέρεται ως ένας πολύ εύθυμος Αρχάγγελος που χαίρεται να σπέρνει την χαρά και την υγεία απ’ όπου περνά. 

Αναφέρεται πως το αρχικό του όνομα ήταν Λαββιήλ, μα επειδή υπήρξε ο μόνος που δεν έφερε αντιρρήσεις στον Θεό για το πώς δημιουργεί την ανθρωπότητα, ο Θεός τον μετονόμασε σε Ραφαήλ που σημαίνει «Ίαση του Θεού».

Δίδαξε τον Νώε πώς να χτίσει την Κιβωτό και τον Σολομώντα πώς να δένει τους δαίμονες.

Αναήλ – Κυβερνήτης του πλανήτη Αφροδίτη, Προστάτης της Αγάπης, του Έρωτα και του Γάμου.

Σαμουήλ – Ο Αγγελιοφόρος του Θεού, Κυβερνήτης του πλανήτη Aρη, Πολεμιστής της Βίας και της Φωτιάς. 
Είναι εκείνος που συνήθως επικαλείται να προστατεύσει από κινδύνους, αλλά και για να δώσει θάρρος και κουράγιο. Συχνά αναφέρεται ως ο Αγγελος που μετέφερε τον Ενώχ στον Παράδεισο.
Σαχιήλ – Κυβερνήτης του πλανήτη Δία, του Πλούτου και της Δικαιοσύνης. Συχνά επικαλείται να προσφέρει στην οικογένεια οικονομική ευημερία και κοινωνική υπόληψη. Είναι Προστάτης του Νόμου και Τιμωρός του Άδικου.

Άλλοι Αρχάγγελοι που εμφανίζονται σε διάφορες Γραφές ,εκτός από τους 7 Μέγιστους Αρχάγγελους :
Αδαβιήλ - Κυβερνήτης των πλανητών Δία και Άρη. Πιθανότατα ένα ακόμα όνομα για τον Σαχιήλ.

Αζαριήλ - Κυβερνήτης του πλανήτη Ποσειδώνα και της Θάλασσας, Προστάτης της Προφητείας και των Απόκρυφων Γνώσεων σχετικά με την Ζωή. Πιθανότατα άλλο ένα όνομα για τον Ραζιήλ.

Ασραήλ - Κυβερνήτης του πλανήτη Πλούτωνα, Φύλακας των επίγειων θησαυρών και συχνά αναφέρεται ως Άγγελος του Θανάτου. Πιθανότητα άλλο ένα όνομα για τον Ουριήλ.

Ζαδκιήλ – Το όνομά του σημαίνει «Η Αρετή του Θεού». Άγγελος του Ελέους, κατά μερικούς υπήρξε εκείνος που κράτησε το χέρι του Αβραάμ για να μην θυσιάσει τον γιό του Ισαάκ. 

Αναφέρεται ότι μαζί με τον Ζοφιήλ, είναι οι 2 Αρχάγγελοι που στέκονται στο πλάι του Μιχαήλ σε μάχη του με τον Σατανά. 

Η κύρια περιγραφή του είναι ως ένας λαμπερός καλοσυνάτος άνδρας, με πανοπλία και κρατώντας στιλέτο.

Ζοφιήλ - Το όνομά του σημαίνει «Η Ομορφιά του Θεού». Είναι ο πρώτος Αρχάγγελος που εμφανίζεται στην Βίβλο, ως εκείνος που εξόρισε τον Αδάμ και την Εύα από τον Κήπο της Εδέμ επειδή έφαγαν τον απαγορευμένο καρπό. Αναφέρεται ως ένα επιβλητικό Χερουβείμ που κρατά σπαθί από φωτιά.

Καμουήλ – Το όνομά του σημαίνει «Αυτός που Βλέπει τον Θεό». Αναφέρεται ως Άγγελος της Καταστροφής αλλά και ως Άγγελος του Κήπου της Γεσθημανής μιας και ήταν εκείνος που παρουσιάστηκε στον Ιησού στον κήπο της Γεσθημανής και τον παρηγορούσε προτού τον συλλάβουν οι Ρωμαίοι. 

Συναντάται επίσης και ως Κεμουήλ. Σε μερικές Γραφές αναφέρεται και ως ένας από τους έκπτωτους Αγγέλους.

Κασσιήλ – Κυβερνήτης του πλανήτη Κρόνου, Άγγελος του Πεπρωμένου και Προστάτης των ηλικιωμένων.

Οριφιήλ - Αγγελος Κυβερνήτης του πλανήτη Κρόνου, για μερικούς ένας από τους Αρχάγγελους ενώ για άλλους ένας Οφανείμ. Αναφέρεται επίσης και ως ο Άγγελος της Αποκάλυψης.

Ουζιήλ – Ένας από τους Αρχαγγέλους που στέκονται δίπλα στον θρόνο του Θεού. Μερικές φορές αναφέρεται και ως ο προστάτης και οδηγητής της Αιγύπτου.

Ραγουήλ – Το όνομά του σημαίνει «Ο Φίλος του Θεού». Κυβερνήτης του Πάγου και του Χιονιού, υπεύθυνος για την συμπεριφορά των Θείων πλασμάτων. 

Αναφέρεται πως κατά την Ημέρα της Κρίσης, θα είναι εκείνος που θα καλέσει τους Αγγέλους να τιμωρήσουν τους αμαρτωλούς.

Ραζιήλ – Το όνομά του σημαίνει «Το Μυστικό του Θεού». Χερουβείμ Προστάτης των Θείων Μυστηρίων και της Απόκρυφης Γνώσης. Συχνά αναφέρεται ως εκείνος που καθοδηγεί τους θνητούς όταν γράφουν ιερά κείμενα και τους προσφέρει Θεϊκή έμπνευση.

Ραμιήλ – Το όνομά του σημαίνει «Το Έλεος του Θεού». Κυβερνήτης των Θεϊκών Οραμάτων και ο Οδηγητής των ενάρετων ψυχών στον Παράδεισο αφού πρώτα κριθούν. Λόγω αυτής της τελευταίας του υπευθυνότητας, συχνά αναφέρεται ως ένας από τους Κρατούντες.

Σαλαθιήλ – Αρχάγγελος του οποίου το όνομα σημαίνει «Ρώτησα τον Θεό».

Σαρακαήλ – Κατά το Βιβλίο του Ενώχ, Αρχάγγελος υπεύθυνος για τους θνητούς που αμαρτάνουν στον νου (αμαρτωλές σκέψεις). Συχνά ταυτίζεται με τον Αρχάγγελο Ουριήλ.

Σαριήλ – Το όνομά του σημαίνει «Η Εντολή του Θεού». Προστάτης της Γνώσης και ένας από τους Στρατηγούς των Αγγελικών Στρατιών σε μάχη. Είναι εκείνος που, μαζί με τον Ραγουήλ, αποφασίζει για την τύχη των θνητών αλλά και Θείων πλασμάτων που ξεφεύγουν από τον δρόμο του Θεού.

http://silia.wordpress.com/

12 σχόλια:

  1. ΑΡΙΣΤΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ!!!)))
    ΜΕ ΒΟΗΘΗΣΕ ΠΟΛΥ!
    ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κι εγώ σε ευχαριστώ.........αγάπη και φως στη ζωή σου τώρα και πάντα.....!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Που βρήκατε αυτά τα ονόματα; Αναφέρονται στην Αγία Γραφή;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Στο supernatural δεν εμφανίζονται κάπου, ενώ έχει γίνει η αποκάλυψη. Κάτι δεν πάει καλά! Κάποιος μας κοροϊδεύει! Ευχαριστώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Στο supernatural δεν εμφανίζονται κάπου, ενώ έχει γίνει η αποκάλυψη. Κάτι δεν πάει καλά! Κάποιος μας κοροϊδεύει! Ευχαριστώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Επισης ο Αρχαγγελος Γαβριηλ βοηθα κατα καποιο τροπο στη μετενσαρκωση;;;;;σε ποια Ορθοδοξη Αγια Γραφη εχετε διαβασει πως ισχυει κατι τετοιο;οι Ορθοδοξοι δεν πιστευουμε σε 1000 ζωες αλλα σε μια και στην ανασταση της

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Επισης ο Αρχαγγελος Γαβριηλ βοηθα κατα καποιο τροπο στη μετενσαρκωση;;;;;σε ποια Ορθοδοξη Αγια Γραφη εχετε διαβασει πως ισχυει κατι τετοιο;οι Ορθοδοξοι δεν πιστευουμε σε 1000 ζωες αλλα σε μια και στην ανασταση της

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Πολυ ωραιο ομως η μαγειες ειναι του Σατανα, πως γινεται λοιπον ο Αρχαγγελος Ουριηλ να ειναι προστατης της Μαγειας;, και τι εννοειτε με τη μετενσαρκωση αφου αυτα δεν ισχυουν στην ορθοδοξη χριστιανικη πιστη;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Το άρθρο είναι πολύ ενδιαφέρων,δεν ήξερα πόσοι αρχάγγελοι ηπάρχουν.Επίσης άλλα λένε οι ταινίες και άλλα η θρησκεία(για τα σχόλια).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Πολύ ωραίο άρθρο! Χτες, εντελώς τυχαία εμαθα απο ξενο άρθρο οτι οι Αρχαγγελοι ειναι 7 και δεν με πιστευε κάνεις. Τωρα ομως χαίρονται που έμαθαν κάτι παραπάνω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. δεν πιστευω πως στον χριστιανισμο υπαρχουν και Αρχαγγελοι του ερωτα και της μαγειας. Αυτα ταιριαζουν παραπανω στον δωδεκαθεο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Μίκης Θεοδωράκης σε τσίπρα: "Ο αριστερόστροφος φασισμός είναι ο χειρότερος φασισμός".

    Αλέκος Αλαβάνος: "Ο τσίπρας πρέπει να καθίσει στο εδώλιο για εσχάτη προδοσία κατά της Ελλάδος".

    Μανώλης Γλέζος: "Ζητάω συγνώμη από τον Ελληνικό λαό που στήριξα τον τσίπρα".

    Μελανσόν (ηγέτης της αριστεράς στην Γαλλία): "Ο τσίπρας είναι η πιο ελεεινή πολιτική φιγούρα της Ευρώπης".

    pol gt (καθηγητής καθηγητών): "Ο τσίπρας πάσχει Παρανοειδή Σχιζοφρένεια βαριάς μορφής".

    Εμείς τι να πούμε;;; Μάλλον ας πούμε κάτι...

    Τόση ξεφτίλα δεν υπάρχει σε κανέναν άλλο κύκλο σε όλη την επικράτεια. Οι συριζαίοι δεν έχουν αξιοπρέπεια, δεν έχουν τιμή, δεν έχουν σέβας, δεν έχουν φιλοτιμία, δεν έχουν ηθική, δεν έχουν αυτοσεβασμό, δεν έχουν αιδώ, δεν έχουν τίποτε απολύτως από εκείνα που ανήκουν στην ανθρωπιά. Το απόλυτο μηδέν και το τίποτα, με την φιλοσοφική έννοια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή