Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2022

Να σέβεσαι τον εαυτό σου…!!!!

Αναζητάς τον σεβασμό των άλλων; Έχεις αναρωτηθεί ότι για να εμπνεύσεις σεβασμό, πρέπει να σέβεσαι εσύ τον εαυτό σου πρώτα; Παρακάτω θα δεις πώς μπορείς να το κάνεις αυτό.

Κράτα τις υποσχέσεις στον εαυτό σου
Όταν θέτεις κάποιους στόχους, να βάζεις τα δυνατά σου να τους τηρείς, ειδικά όταν αφορούν πράγματα για τον ίδιο σου τον εαυτό. Είχες πει ότι θέλεις να ξεκινήσεις κολυμβητήριο και συνεχώς το αναβάλεις; 

Πάρε τηλέφωνο, γράψου και εκπλήρωσε την υπόσχεση που έδωσες στον εαυτό σου. Θα νιώσεις πολύ καλύτερα όταν φτάσεις στο σημείο να εμπιστεύεσαι τουλάχιστον τον ίδιο σου τον εαυτό.

Θετικές λέξεις στον εσωτερικό σου διάλογο
Μέσα στο μυαλό σου κάνεις συνεχώς αυτοκριτική του εαυτό σου. Σταμάτησε άμεσα να χρησιμοποιείς αρνητικές λέξεις μιλώντας για τον ίδιο σου τον εαυτό. 

«Αφού είμαι χαζή, πως να το καταλάβαινα αυτό που έγινε», «εντάξει είμαι τεμπέλα, σιγά μην το κάνω αυτό», «πόσο αφελής είμαι που τον πίστεψα;». Αντιθέτως, να χρησιμοποιείς θετικά φορτισμένες λέξεις και να υποστηρίζεις την προσωπική σου εξέλιξη.

Δεν έχεις καμία υποχρέωση να ευχαριστείς κάποιον άλλο πέρα από τον εαυτό σου
Έχεις έρθει σε μια ζωή που κάποια στιγμή θα τελειώσει. Και μόνο να το συνειδητοποιήσεις αυτό, αρκεί για να αλλάξει η αντίληψή σου και να κατανοήσεις ότι η μόνη υποχρέωση που έχεις είναι να φροντίζεις τον εαυτό σου. 

Φυσικά, εάν η προσφορά σε κάνει να χαίρεσαι και να νιώθεις καλά, τότε κάν’ την. Αλλά όχι εις βάρος του εαυτού σου. Εάν κι αυτό όμως σε κάνει να αισθάνεσαι καλά, καν’ το κι αυτό. Θα το έχεις κάνει όμως επειδή σου αρέσει. 

Υπάρχει μια πολύ απλή τεχνική για να δεις πως θέλεις να περάσεις την υπόλοιπη ζωή σου. Αναρωτήσου τι θα έκανες εάν ήσουν σίγουρος ότι θα πεθάνεις σε μία εβδομάδα. Οι απαντήσεις που θα δώσεις, ισχύουν και για ολόκληρη τη ζωή σου.

Δείξε εμπιστοσύνη στη διαίσθησή σου
Πολλά έχουν γραφτεί για το πως το σύμπαν υλοποιεί αυτά που επιθυμούμε. Το σύμπαν σου μιλάει, σου δείχνει συνέχεια το δρόμο. Όμως, όταν είσαι απορροφημένος στο μυαλό σου, τότε δεν μπορείς να το ακούσεις. Μην ξεχνάς ότι και οι πέντε αισθήσεις σου είναι στραμμένες προς τα έξω, ενώ το σύμπαν σου μιλάει από μέσα.

Λέγεται ότι, στην πραγματικότητα, τη στιγμή που ζητάμε κάτι τότε η επιθυμία μας υλοποιείται ακαριαία. Το πρόβλημα είναι ότι πρέπει να εντοπίσουμε που και με ποιον τρόπο έχει υλοποιηθεί. Και ψάχνοντας με το νου, μπορεί να ψάχνουμε για χρόνια κάτι που είναι μπροστά στα μάτια μας. 

Δώσε λοιπόν μεγαλύτερη σημασία στο ένστικτό σου, γιατί είναι πολύ πιο πιθανό να σε οδηγήσει στην υλοποίηση των επιθυμιών σου.

Δώσε σημασία στην υγεία σου
Κουράζεσαι υπερβολικά, δεν πίνεις αρκετό νερό, αναβάλεις τις εξετάσεις σου, δεν πηγαίνεις στον γιατρό να κάνεις check up για εκείνο το πράγμα που σε ενοχλεί και κυρίως, δεν τρέφεσαι σωστά. Η καλή υγεία μπορεί να βοηθήσει στην ψυχολογία σου και να σε βοηθήσει στους περισσότερους τομείς της ζωής σου. Πρέπει να αγαπάς τον εαυτό σου και να τον προσέχεις. Είσαι ό,τι πολυτιμότερο έχεις!

Κάνε πράγματα που σε ευχαριστούν
Ελάττωσε τον χρόνο που αφιερώνεις σε άλλους ανθρώπους και στο να «αράζεις» χωρίς να κάνεις τίποτα και κάνε περισσότερα πράγματα που ευχαριστούν εσένα.

Πήγαινε να παίξεις μπιλιάρδο.

Κάνε ένα απολαυστικό αφρόλουτρο με αιθέρια έλαια και bathbombs.

Φτιάξε το αγαπημένο σου ρόφημα σοκολάτα.

Πιες δύο σφηνάκια.

Βάλε κρέμα στην επιδερμίδα σου, που τελευταία είναι πολύ ξηρή.

Πήγαινε στην συναυλία που θέλεις αλλά δεν βρίσκεις παρέα, ακόμη και μόνη σου.

Άσε τις αναστολές και κάνε όλα όσα σε κάνουν να νιώθεις όμορφα, από το πιο «μικρό» και φαινομενικά ασήμαντο μέχρι το πιο μεγάλο.




Influence:
Αρθρογράφος του flowmagazine.gr.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου