Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2022

Τα 8 σημάδια που δείχνουν ότι φοβάστε την αλλαγή…!!!!

Μια αλλαγή δεν είναι ποτέ εύκολη. Για την ακρίβεια, υπάρχουν μερικοί άνθρωποι που τη βρίσκουν όχι απλά δύσκολη, αλλά τρομακτική.

Η ψυχοθεραπεύτρια Amber Elizabeth Smith, πριν λίγο καιρό ανέβασε ένα post στο Instagram, που πλέον έχει ξεπεράσει τα 13 χιλιάδες likes. Σε αυτό αναφέρει πως δεν είναι καθόλου εύκολο «να αναγνωρίσει κανείς μόνος του αν φοβάται τις αλλαγές».

Αναγνωριστικά σημάδια ότι φοβάστε την αλλαγή

Ωστόσο, υπάρχουν μερικά αναγνωριστικά σημάδια που μπορούν να σας βοηθήσουν να διακρίνετε αν ανήκετε σε αυτή την κατηγορία ανθρώπων. Αν τα εντοπίσετε είναι ευκαιρία να δείτε το γιατί υπάρχει αυτός ο φόβος και το πώς θα κάνετε μερικά βήματα μπροστά.

Ένα από τα πρώτα σημάδια, όπως εξηγεί, είναι πως ενώ καταλαβαίνετε πως είστε δυσαρεστημένοι ή θλιμμένοι, αποφεύγετε να κάνετε κάτι γι’ αυτό. 

Επίσης, προσπαθείτε να δείτε μια ασήμαντη θετική πλευρά και αγνοείτε όλα όσα αρνητικά σας συμβαίνουν.

Το τρίτο είναι πως είστε αναξιόπιστοι όσον αφορά τα μελλοντικά σας σχέδια, όσο και αν θέλετε να τα κάνετε. Αισθάνεστε άγχος για το μέλλον και όχι έμπνευση ή ενθουσιασμό.

Το πέμπτο σημάδι είναι ότι παραμένετε στη δουλειά σας, έστω και να δεν σας γεμίζει. Επίσης, σπάνια βγαίνετε εκτός της ρουτίνας σας, και αυτό γιατί σας προκαλεί δυσφορία ή ακόμα και θλίψη.

Άλλο ένα σημάδι είναι ότι το σώμα σας ενεργοποιείται αρνητικά όταν σκέφτεστε όχι απλά την έννοια της αλλαγής αλλά και την ίδια την αλλαγή. 

Τέλος, παίρνετε συχνά την οδό της ελάχιστης αντίστασης μόνο και μόνο για να μην τα βάλετε με το δικό σας «κατεστημένο».

Αν ένα ή περισσότερα από αυτά τα σημάδια τα αναγνωρίζετε στον εαυτό σας, τότε καλό θα ήταν να ξανασκεφτείτε για ποιον λόγο αντιδράτε έτσι στην ιδέα της αλλαγής και να αρχίσετε με αργά βήματα να την αντιμετωπίζετε με διαφορετικό τρόπο.




Συντάκτης: Flowmagazine,
Influence:
Ο στόχος του flowmagazine.gr είναι να προβάλλει τις θετικές ιδέες, δράσεις και πληροφορίες από την Ελλάδα και τον κόσμο…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου