Τετάρτη 19 Αυγούστου 2020

Το αρχέτυπο της καλοτυχίας...!!!!

Ο ατέρμονος αγώνας του κάθε ανθρώπου φαίνεται να είναι η εύρεση ευκαιριών, η απόκτηση καλοτυχίας και η δημιουργία αφθονίας. Αμύθητα ποσά δαπανούνται ημερησίως για την εύνοια αυτής της θεάρεστης θεάς από ανθρώπους παντός εθνικότητας και οικονομικής τάξεως σε «ειδήμονες του είδους». 

Όλοι θέλουν τα πράγματα όχι μόνο να καλυτερέψουν και να παραμείνουν καλά, αλλά και την εγγύηση για την σταθερότητα της ροής, χωρίς αυτοί να χρειαστεί να κάνουν κάτι παραπάνω από το να ανοίξουν το πορτοφόλι τους και να απλώσουν μπροστά σου μερικά ζεστά χαρτονομίσματα. 

Η δύναμη της δημιουργικής αυτής δύναμης είναι το πιο «εμπορεύσιμο» αγαθό στον πλανήτη, εξού και ο τυχοδιωκτισμός που το ακολουθεί άγρυπνα. 

Πως δημιουργούμε τον κόσμο μας 
Η κάθε μας σκέψη, λέξη και πράξη δημιουργεί ένα ενεργειακό πεδίο το οποίο επηρεάζει και επηρεάζεται από τα ενεργειακά πεδία άλλων. Αυτή η αλληλεπίδραση είναι η γενέτειρα όλων των καταστάσεων των οποίων βιώνουμε. 

Έλκουμε όλα όσα είναι σε ευθυγράμμιση με αυτό που νιώθουμε και ελπίζω αυτό να μην είναι η έλλειψη ή ο φόβος. Αν ο φόβος είναι επικρατέστερος τότε θα φανεί στα αποτελέσματα. Ο φόβος δημιουργεί όλα τα αρνητικά αποτελέσματα. 

Ο καθαρισμός της αρνητικής ενέργειας με την μέθοδο της SRT (περισσότερα ΕΔΩ) μπορούμε να καθαρίσουμε την αρνητική ενέργεια, τους προγραμματισμούς που έχουν προγραμματιστεί & συσσωρευτεί. 

Έχοντας αυτό σαν προϋπόθεση, το τι κάνουμε από εδώ και στο εξής είναι το ζητούμενο. 

Όντως απαλλαγμένοι από το παρελθόν θα χρησιμοποιήσουμε την νέα μας «ελευθερία» προς το ανώτερο καλό μας ή θα κάνουμε τα πράγματα όπως πριν; Αν θέλουμε να αλλάξουμε τις καταστάσεις μας θα πρέπει να σκεφτόμαστε, να λέμε και να κάνουμε τα πράγματα διαφορετικά από ότι τώρα. 

Ο τρόπος σκέψης μας όσο αφορά την ικανότητα μας να έλξουμε, να δράσουμε και να φέρουμε την δημιουργική ροή και “καλοτυχία” στην ζωή μας επηρεάζεται καθοριστικά από το αρχέτυπο που κυριαρχεί σε αυτό τον οίκο (περισσότερα για τα αρχέτυπα ΕΔΩ), συνδυαστικά πάντα με τα υπόλοιπα αρχέτυπα του τροχού μας. 

Η δύναμη του αρχέτυπου, η δική μας εργασία πάνω σε αυτό και η συνεχή μας προσπάθεια μπορεί να αλλάξουν θεαματικά την ρευστή μας και ευεπηρέαστη φύση μας. Ο χρόνος που απαιτείται για την βελτίωση των πραγμάτων συνάδει πάντα με τις «υπόλοιπες» εργασίες και προτεραιότητες μας. 

Η δική μου καλή τύχη άλλαξε σταδιακά, αλλά με σταθερό ρυθμό. Αυτό με βοήθησε πολύ στο να αφομοιώσω τα αποτελέσματα της νέας μου ζωής με έναν τρόπο που δεν μπορούσε παρά να γαληνέψει τους φόβους μου και μετά να μου δώσει την απαιτούμενη ώθηση. 

Πρόσεξα όμως ότι η δημιουργική μου δύναμη αυξήθηκε κατακόρυφα μετά την αποθυματοποίηση μου. Λογικό θα πει κανείς αλλά σκεφτείτε το. 

Ακόμα και τα μεγαλύτερα ποσά να έρθουν στα χέρια μας, αν αισθανόμαστε θύμα και κατά συνέπεια λειτουργούμε έτσι, δεν θα έχουμε την αυτοπεποίθηση ή την εμπιστοσύνη να επιφέρουμε ή να διατηρήσουμε τα θετικά αποτελέσματα. 

Τώρα τι; 
Δουλεύοντας πάνω στις δικές μου ανάγκες και με την στρατηγική σειρά προτεραιοτήτων που τέθηκαν στην συνεδρία του αρχετυπικού μου χάρτη, κατάφερα βήμα-βήμα να είμαι καλά. Αυτή ήταν η δική μου πορεία. Η πορεία του καθενός διαφέρει βέβαια. 

Μπορεί να νομίζουμε ότι η απόκτηση χρημάτων είναι η προτεραιότητα που επείγει στην ζωή μας, όμως μπορεί κάτι άλλο να προκύψει ποιο αναγκαίο και πρωτεύον. 

Μερικές φορές η απομάκρυνση φραγμών που συχνά υπάρχουν μέσα μας ή η απόκτηση κάποιας περαιτέρω γνώσης πάνω σε θέματα οικονομικής διαχείρισης να είναι πιο αναγκαίο και σημαντικό. Τα πάντα έχουν την σωστή σειρά και έρχονται την κατάλληλη στιγμή αν εμείς προνοήσουμε μέσω της δικής μας προετοιμασίας και δράσης. 

Για τον λόγο αυτό σας προτείνω να είμαστε φειδωλοί στους Πρωτοχρονιάτικους ισχυρισμούς μας περί αφθονίας και καλοτυχίας. Αντ’ αυτού ας εστιαστούμε στη δομή μας και στο εδώ και τώρα της ζωής μας. 

Εξ’ άλλου, η σύνεση, η ευθυκρισία και η ανάληψη ευθυνών για αυτό που προκαλούμαι, σε συνεργασία με τις πρωτοβουλίες και την εργασία μας δεν μπορούν να βγουν ποτέ απ’ την αναλογία της ζωής. 

Για να καταλάβουμε καλύτερα τον εαυτό μας σχετικά με το πώς λειτουργεί η σκέψη μας, προτείνω τα ακόλουθα βιβλία-κλειδιά: «Η δόνηση της σκέψης» – Εκδόσεις Κονιδάρη, «Ούτε να το σκεφτείς! Απαλλαγείτε από τις 40 τοξικές πεποιθήσεις που καταστρέφουν την ζωή σας» – Έσοπτρον, «Οι δράκοι δεν ζούνε πια εδώ» – Η δυναμική της Επιτυχίας. 

Το κάθε βιβλίο, με τον τρόπο του, μπορεί να εξιχνιάσει τον τρόπο σκέψης μας. Η σειρά που αναφέρονται είναι σημαντική και δεν θα πρέπει να αλλάξει. Αν έχετε διαβάσει κάποιο από αυτά, ξαναδιαβάστε το. Δεν είσαστε ο ίδιος άνθρωπος που το διάβασε τότε. Α… και πριν το ξεχάσω… Καλή Τύχη!!! 




Ξένια Ιωαννίδου
Δασκάλα & Σύμβουλος Εναλλακτικών Θεραπειών
SRT, SpR, SuperConnection & GrecoDow Systems 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου