Πέμπτη 2 Απριλίου 2020

Κι όταν δεν έχεις χρόνο, φρόντισε να φτιάχνεις...!!!!

Ο χρόνος είναι πολύτιμος, λένε. Και από όποια πλευρά και να το δεις, είναι αλήθεια. Όσο πιο πολύ χρόνο έχουμε για τον εαυτό μας, τόσο πιο πολύ τον αγαπάμε. Όσο πιο πολύ χρόνο έχουμε για τους ανθρώπους μας, τόσο πιο κοντά τους ερχόμαστε. Όσο πιο πολύ χρόνο έχουμε για ταξίδια, τόσο πιο πολλές εμπειρίες αποκτάμε.

Ο χρόνος, λένε, είναι και ο καλύτερος γιατρός. Ο χρόνος απαλύνει τον πόνο και κλείνει τις πληγές. Μπορεί να μένουν σημάδια, για να μας θυμίζουν τις δυσκολίες της ζωής, αλλά η ψυχή με το χρόνο γιατρεύεται. 

Είναι στιγμές στη ζωή που ζητάμε λίγο παραπάνω χρόνο. Ιδιαίτερα αναζητάμε τον χαμένο χρόνο για εκείνους τους ανθρώπους που φεύγουν από κοντά μας. Μια χαμένη σχέση, μια χαμένη ζωή. Χρόνο για τις στιγμές που δεν ζήσαμε.

Δεν είχαμε πραγματικά τον χρόνο ή μήπως δεν τον «φτιάξαμε»; Μήπως είμασταν απασχολημένοι με άλλα πράγματα; Χαμένες ατελείωτες ώρες μπροστά σε υπολογιστές και κινητά. Μπροστά στην τηλεόραση και στα βιντεοπαιχνίδια. 

Ο χρόνος είναι δώρο και η κάθε στιγμή είναι μαγική. Βρες χρόνο, φτιάξε χρόνο για αυτούς που αγαπάς, ακόμα και δέκα λεπτά έχουν μεγάλη αξία για ένα καλημέρα, ένα σε αγαπώ και να προσέχεις. Για ένα απλό μήνυμα ή ένα τηλέφωνο. 

Η δικαιολογία της εποχής μας είναι «δεν βρήκα χρόνο» και αυτό γιατί τον σπαταλάμε σε πράγματα χωρίς αξία. Πράγματα που δεν θα μας δώσουν ποτέ τίποτα πίσω.

Παράτα τα social media και τα προσωπικά προφίλ στο instagram. Φτιάξε χρόνο για εσένα. 

Αγάπα τον εαυτό σου. Ζήσε καλύτερα, βρες ποιότητα σε απλά καθημερινά πράγματα. Κοίτα γύρω σου και δες με καθαρή ματιά πόσο όμορφος είναι ο κόσμος. Μην μετανιώσεις ποτέ για τον χαμένο χρόνο. Φτιάξε όσο πιο πολύ χρόνο μπορείς και κάν’ το από τώρα. 




Ειρήνη Αγγελίδη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου