Τρίτη 31 Μαρτίου 2020

Η δυνατότητα για ένα Θαύμα είναι πάντα υπαρκτή...!!!!


Η δυνατότητα για ένα Θαύμα είναι πάντα υπαρκτή... 
Για τους περισσότερους ανθρώπους το θαύμα είναι μία αλλαγή σε μία δυσάρεστη υλική ή βιολογική κατάσταση προς το καλύτερο. Προς την θαυματουργή επίλυση ή θεραπεία της. 

Όμως η υλική αποκατάσταση μίας αρρώστιας ή ενός μεγάλου προβλήματος αποτελεί την εκδήλωση στην ύλη του θαύματος που συντελέστηκε στο αόρατο. Το θαύμα πρώτα συντελείται στην διάνοια (νου) και μετά εκδηλώνεται στον υλικό κόσμο ως πλήρης ίαση ή επίλυση του ανυπέρβλητου προβλήματος. 

Για να εκδηλωθεί επομένως μία τόσο ποθούμενη και ακαριαία αλλαγή στην βιολογία ή στον υλικό κόσμο, ο νους του ανθρώπου χρειάζεται να μετακινηθεί από την πίστη στα υλικά δεδομένα, δηλαδή όλα όσα οι πέντε αισθήσεις του του λένε ότι είναι πραγματικό και βέβαιο, προς την πίστη σε μία Πηγή Αγαθότητας και Παντοδυναμίας για την οποία όλα είναι δυνατά. 

«Αν είχατε την πίστη ενός κόκκου σιναπιού, θα λέγατε στο βουνό μετακινήσου και θα μετακινιόταν» είπε ο Ιησούς κάποτε προσπαθώντας να εξηγήσει με απλά λόγια ότι το τι πιστεύει ο νους και που πιστεύει ο νους είναι η αιτία πίσω από αυτά που μετά φαίνονται στα μάτια μας ως θαύματα. 

Είμαστε μέσα στην Σαρακοστή και ετοιμαζόμαστε για την Ανάσταση. Είμαστε δηλαδή μέσα σε μία περίοδο που μας θυμίζει μεγάλες διδασκαλίες που αφορούσαν την αλήθεια για το Πνεύμα, την Συνειδητότητα, αλλά και τους τρόπους σκέψης που παράγουν και εκδηλώνουν αποτελέσματα πέρα από κάθε λογική προσδοκία. 

Ίσως αυτή την περίοδο βρούμε λίγο περισσότερη πίστη μέσα μας σ’ αυτή την Πηγή Παντοδυναμίας και πιστέψουμε ότι ο Θεός, το Πνεύμα, η Ζωή κατοικούν μέσα στην διάνοιά μας και έχουμε την επιλογή να σκεφτούμε ως πνεύμα στην βιολογία, ζωοδοτώντας την συνειδητότητά μας με μεγάλες και παντοδύναμες αλήθειες. 

Ίσως αυτή την περίοδο είμαστε πιο έτοιμοι ή πιο πρόθυμοι να δεχτούμε ότι αποτραβώντας το σκεπτικό μας από τους φόβους και στρέφοντας την προσοχή μας στην Πηγή Κάθε Καλού, ότι ανοίγουμε τις δυνατότητες για εμάς και για άλλους για μία «θαυματουργή» θεραπεία, βελτίωση, υπέρβαση του κακού και της αρρώστιας. 

Το θαύμα είναι η μετακίνηση των σκέψεων του νου μας από τον φόβο και το κακό, στην αγαθή παντοδυναμία του πνεύματος του Θεού, παντού. 

Είναι η πίστη ότι η Πηγή είναι πραγματική, η δύναμή Της απεριόριστη, και γι’ αυτό η εκδήλωση της ακαριαίας υγείας ή ακαριαίας λύσης και θεραπείας είναι απόλυτα εφικτή. Ο βαθμός της ατομικής μας πίστης σ’ Αυτήν επιτρέπει ή όχι την εκδήλωση θαυμάτων στο υλικό πεδίο. 

Ακολουθήστε την καρδιά σας και την σοφία της και αν το νιώσετε, προσευχηθείτε για το λογικά αδύνατο. Ας ανοίξουμε το νου μας στο πνευματικά δυνατό, γιατί έτσι αυτό μπορεί να εκδηλωθεί επί γης ως εφικτό. Αν πιστέψουμε, θα συμβεί. Αν ζητήσουμε, θα δοθεί. 

Με σκέψεις αγάπης, 
Χαριτίνη 

Υ.Γ. Αγαπητοί φίλοι, σας παροτρύνω να ακούσετε και να δείτε την ομιλία που έκανα μέσω του facebook live προχθές με θέμα "Η βιο-πνευματική σημασία του Κορωνοϊού." Πιστεύω πως θα την βρείτε κατατοπιστική και χρήσιμη για το θέμα και την περίοδο που διανύουμε. 




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου