Τρίτη 5 Φεβρουαρίου 2019

Γιατί χρειάζεται γήινες εμπειρίες ο Ανώτερος εαυτός ;


Ξέρουμε ότι ο ανώτερος εαυτός δεν μπορεί να πάρει μόνος του τις εμπειρίες απ'την διάσταση που βρίσκεται. Έτσι χρησιμοποιεί τον ενσαρκωμένο για να τις έχει. Γιατί όμως ο ανώτερος χρειάζεται αυτές τις εμπειρίες; Σε τι χρησιμεύει ένα γήινο απόκτημα σε μία ουράνια οντότητα; 

Χρειάζεται να γυρίσουμε πολύ πίσω. Στην πρωτοδημιουργία του κόσμου ώστε να συναντήσουμε τα πρώτα ανθρώπινα δημιουργήματα του Θεού. Οι πρώτοι άνθρωποι δεν ήταν σαν εμάς. Είχαν θεϊκή υπόσταση επίγνωση, μνήμη. 

Δεν ήταν αλλοιωμένοι. Ας πούμε ότι ήταν όπως οι αφυπνισμένοι φωτεινοί άνθρωποι σήμερα. Ώσπου κάποια στιγμή προτίμησαν τα γήινα. Άρχισαν να βολεύονται στις χαρές της γης κι ξέχασαν. Έχασαν την θεϊκή τους υπόσταση και λειτουργούσαν ως γήινοι. 

Η Γη ένας φιλόξενος πλανήτης για τον άνθρωπο άρχισε να είναι κάτι άλλο από αυτό για το οποίο προοριζόταν. Ένα σχολείο. Γιατί ο άνθρωπος ξεχνώντας άλλαξε. Έπαψε να είναι το κόσμημα του πλανήτη. Είναι σαν κάποιος από βασιλιάς έγινε να έγινε άστεγος επειδή έπαθε αμνησία.

Αποκόπηκε κ έζησε μόνος του χωρίς καθοδήγηση κ βοήθεια. Και χάνοντας την θεϊκή υπόσταση άρχισαν τα σκοτεινά του χαρακτήρα, της ψυχής της προσωπικότητας. Δεν έμοιαζαν οι ψυχές με τις σημερινές. Είχαν πλήρη ευθυγράμμιση με τον φορέα. Ποιός επέτρεψε να γίνει αυτή η αλλαγή; 

Η ελεύθερη βούληση. Γιατί ο Θεός επέτρεψε στο δημιούργημα του να κυλήσει; Ο Θεός δεν κρίνει ποτέ. Είναι απλός παρατηρητής. Έδωσε στον άνθρωπο όλα τα εργαλεία. Έδωσε ακόμη κ την θεϊκή πνοή του. 

Ακόμη και όταν η καταστροφή του πλανήτη φάνηκε ότι δεν είχε επιστροφή στην δεκαετία του 80 οι ανώτεροι εαυτοί ήταν αυτοί που έβαλαν πλάτη κ τον έσωσαν. Όλες οι πληροφορίες οι εμπειρίες και οι γνώσεις που είχαν συλλέξει οι ανώτεροι εαυτοί βοήθησαν για να φέρουν το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Και βοήθησαν όλες οι εμπειρίες. Και οι καλές και οι κακές. Απαραίτητες κι αυτές γιατί το καλό κ το κακό συνυπάρχουν μέσα στον άνθρωπο. Κι ο ανώτερος εαυτός χρειάζεται και τις 2 πλευρές του ενσαρκωμενου. Για να μπορέσει όταν η ψυχή επιστρέψει στο σπίτι της να την βοηθήσει να εργαστεί για να φτάσει στον τελικό σκοπό της.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου