Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου 2019

Φτιάξε ένα καινούργιο πρόγραμμα...!!!!

Άσκηση 36 :   Άφησε Χρόνο για Σένα 
Επί μία εβδομάδα, δουλειά σου είναι να δώσεις προσοχή στο πώς αισθάνεσαι καθώς πηγαίνεις από το ένα μέρος στο άλλο και από την μία δραστηριότητα στην άλλη. 

Να καταγράφεις τον χρόνο που περνάς σε κάθε δραστηριότητα και τα συναισθήματα σου σχετικά με αυτή σε ένα ξεχωριστό ημερολόγιο που έχεις μαζί σου, έτσι ώστε στο τέλος της εβδομάδας θα έχεις ένα συγκεκριμένο αρχείο για το πώς ακριβώς ήταν η εβδομάδα σου. 

Μην βασίζεσαι στη μνήμη σου. Είναι εύκολο να καταπιέσεις τα πράγματα που δεν θέλεις να αντιμετωπίσεις, γι’ αυτό γράφε τα πάντα. 

Όταν η εβδομάδα τελειώσει, ξανακοίτα το ημερολόγιο σου. Είχες καθόλου χρόνο κατά την διάρκεια της εβδομάδας που θα χαρακτήριζες ως χρόνο παιχνιδιού; 

Υπήρξαν τίποτα δραστηριότητες κατά τις οποίες δεν πήγαινες με το ρολόϊ, όταν στην πραγματικότητα έχασες την αίσθηση του χρόνου; Για να δημιουργήσεις ένα πρόγραμμα που σε υποστηρίζει, αντί να σε εξοντώνει, τα δύο αυτά στοιχεία είναι απόλυτα απαραίτητα. 

Κοίταξε τώρα για μέρη μέσα στο πρόγραμμα σου όπου θα μπορούσες να παρεμβάλεις περισσότερο ποιοτικό χρόνο για τον εαυτό σου. Τι ήθελες να κάνεις αλλά δεν είχες χρόνο να το κάνεις; Βρες τον χρόνο αυτό. 

Βεβαιώσου ότι προγραμματίζεις χρόνο για ξεκούραση, χρόνο για παιχνίδι, άσκηση ή δραστηριότητες, και όποια μαθήματα θέλεις να κάνεις. Αυτό αντιμετώπισε το σαν να ήσουν αθλητής που δημιουργεί ένα πρόγραμμα εκπαίδευσης για τους Ολυμπιακούς. 

Τελικά, κάθισε κάτω με κοντινούς σου ανθρώπους και ξανακοίταξε και το παλιό σου πρόγραμμα και το καινούργιο που προτείνεται. 

Προφανώς θα χρειαστεί να ζητήσεις από εκείνους που θα επηρεαστούν από όποιες αλλαγές να βοηθήσουν να υποστηρίξουν τα πράγματα που θέλεις να κάνεις. 

Πρόσεξε να μην υπερασπιστείς τις παλιές σου αποφάσεις, αλλά να εργαστείς με τους άλλους να βρείτε τρόπους να αλλάξεις την ζωή σου ώστε αυτή να ικανοποιεί όλες τις ανάγκες σου. 

Να θυμάσαι, δεν χρειάζεται να αλλάξεις τα πάντα αμέσως. Αυτή είναι μια διαδικασία όπως όταν δημιουργείς ένα έργο τέχνης. Άρχισε να δημιουργείς ξανά την ζωή σου τώρα, και συνέχισε να την δημιουργείς ξανά με το πέρασμα του χρόνου. Δεν πρόκειται απλά για την εξοικονόμηση χρόνου. Πρόκειται για την δημιουργία της ευτυχίας. 

(Απόσπασμα από το βιβλίο του Dr. Bernie S. Siegel, “101 EXERCISES for the SOUL”) 



Kate Minogianni 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου