Παρασκευή 1 Νοεμβρίου 2019

7 τρόποι για να κάνετε τα πρωινά σας περισσότερο φωτεινά...!!!!

«Όταν ξυπνάς το πρωί να σκέφτεσαι τι πολύτιμο προνόμιο είναι να ζεις – να αναπνέεις, να σκέφτεσαι, να απολαμβάνεις, να αγαπάς» Marcus Aurelius 

Το ξυπνητήρι χτυπά σαν δαιμονισμένο. Ανοίγετε τα μάτια σας σιγά σιγά για να συνηθίσετε το φως που τρυπώνει από τις κουρτίνες. Μια νέα μέρα ξεκινά. 

Ένα 24ωρο δυνατοτήτων και ευκαιριών που σας περιμένουν να τις εκμεταλλευτείτε. Πως όμως μπορείτε να εξασφαλίσετε ότι θα έχετε μια πραγματικά καλή μέρα; 

7 συνήθειες που μπορούν να ομορφύνουν το ξεκίνημα της και να δρομολογήσουν την ευτυχή έκβαση της είναι οι εξής: 

Κρατάτε ένα ημερολόγιο στο κομοδίνο σας 
Ένας καλός τρόπος για να δώσετε μια αισιόδοξη νότα στο πρωινό σας είναι να έχετε δίπλα στο κρεβάτι σας ένα όμορφο σημείωμα που θα έχετε γράψει αποβραδίς και θα είναι το πρώτο πράγμα που θα δείτε μόλις ανοίξετε τα μάτια σας. 

Αν αναρωτιέστε ποιο μπορεί να είναι το περιεχόμενο του μηνύματος, εκτός από λόγια σπουδαίων ανθρώπων που σας εμπνέουν, μπορεί να είναι μικρές συστάσεις, όπως να νιώθετε ευγνωμοσύνη για ότι έχετε και απολαμβάνετε ή μια υπενθύμιση των τριών βασικών σας προτεραιοτήτων τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο. 

Κάντε ένα πραγματικό κομπλιμέντο 
Ξεκινώντας τη μέρα σας με ένα κομπλιμέντο προς τον σύντροφο σας, ένα μέλος της οικογένειας σας ή ακόμα και ένα συνάδελφο δεν θα ομορφύνει μόνο τη δική του μέρα αλλά θα κάνει και τη δική σας περισσότερο φωτεινή. 

Και επειδή, εκτός από το απρόσμενο στοιχείο αυτής της επικοινωνίας, το πραγματικά ωραίο είναι να σχολιάσετε κάτι που κάποιος δεν περιμένει ή δεν πιστεύει για τον εαυτό του, κάντε του αυτή τη χάρη και δώστε του τροφή για σκέψη ή απλά ώθηση για νέες κατακτήσεις. 

Μόνο θετική πληροφόρηση την ώρα του πρωινού 
Αντί με το που θα καθίσετε στο τραπέζι για να πάρετε το πρωινό σας να διαβάζετε άρθρα σε εφημερίδες ή ιστοσελίδες για άσχημα γεγονότα ή μεγάλες καταστροφές, επιλέξτε κάτι διαφορετικό που θα σας εμπνεύσει. Μπορείτε δηλαδή να διαβάσετε κάποια έξυπνα κείμενα από ιστοσελίδες που είναι αφιερωμένες στην ομορφιά της ζωής ή ένα κεφάλαιο από ένα αισιόδοξο βιβλίο. 

Αν τίποτα από τα παραπάνω δεν σας ελκύει, μπορείτε απλά να ξεκινήσετε κουβέντα για ότι σας απασχολεί ή ότι σας έρχεται εκείνη τη στιγμή στο μυαλό με τους δικούς σας ανθρώπους. 

Ξεκινήστε τη μέρα σας με την πιο σημαντική δουλειά 
Εάν στο ξεκίνημα της μέρας σας ολοκληρώσετε την πιο δύσκολη δουλειά που έχετε να κάνετε, τότε όλες οι υπόλοιπες ώρες σας θα είναι περισσότερο ανάλαφρες. Και η αλήθεια είναι ότι θα αισθανθείτε άμεσα καλύτερα με τον εαυτό σας και θα έχετε μεγαλύτερη εμπιστοσύνη στις ικανότητες σας. 

Ακόμα όμως κι αν βαριέστε να ξεκινήσετε με τα δύσκολα, δεσμευτείτε να ασχοληθείτε μαζί τους για 3 λεπτά. Αν και τότε δεν θέλετε να συνεχίσετε, σταματήστε αμέσως. Συνήθως βέβαια όταν ξεκινούμε κάτι, σπάνια το αφήνουμε στη μέση… 

Πηγαίνετε αργά 
Ο θυμόσοφος λαός ξέρει γιατί λέει ότι «όποιος βιάζεται σκοντάφτει». Όταν ξεκινάμε τη μέρα μας με χαλαρούς ρυθμούς, δίνουμε στον εαυτό μας το περιθώριο να συγκεντρωθεί και να μην αγχώνεται χωρίς λόγο. 

Κι ενώ μπορεί να πιστεύετε ότι κατά αυτόν τον τρόπο δεν θα καταφέρετε να τελειώσετε τον όγκο της δουλειάς που έχετε προγραμματίσει, στο τέλος της ημέρας σας θα δείτε ότι και θα τα έχετε καταφέρει και η διάθεση σας θα βρίσκεται στα ύψη. 

Γυμναστείτε τακτικά 
Δεν είναι τυχαίο ότι το διαβάζουμε παντού και μας το προτείνει ο κάθε γιατρός που θα επισκεφτούμε. Η γυμναστική αυξάνει την ενέργεια μας, καταπολεμά τις αμφιβολίες και ενδυναμώνει τη διάθεση μας. 

Ακόμα και μια προπόνηση 30 λεπτών ή ένα γρήγορο περπάτημα στο πάρκο της περιοχής σας είναι αρκετά για να είναι η υπόλοιπη μέρα σας πιο φωτεινή. 

Κάντε το σωστό 
Όταν αποφασίζουμε να κάνουμε το σωστό είτε πρόκειται για μικρές πράξεις καλοσύνης (να δώσουμε τη θέση μας στα μέσα μαζικής μεταφοράς σε έναν ηλικιωμένο) είτε για μεγάλες πράξεις γενναιοδωρίας (να βοηθήσουμε πρακτικά κάποιον που δυσκολεύεται να τα βγάλει πέρα) αυτόματα νιώθουμε περισσότερο ευτυχείς. Και όταν νιώθουμε περισσότερο ευτυχείς, κάθε μέρα μας είναι πραγματικά φωτεινή. 




Συγγραφέας: Χένρικ Έντμπεργκ Ο Χένρικ Έντμπεργκ είναι 39 ετών και ζει στη στη Σουηδία. Είναι blogger πλήρους απασχόλησης και επιχειρηματίας με σπουδές στη δημοσιογραφία στο πανεπιστήμιο του Γκέτεμποργκ. Πηγή: positivityblog.com 
Από Όμορφη Ζωή 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου