Κυριακή 27 Οκτωβρίου 2019

Η εμπιστοσύνη μέσα μου...!!!!

Εμπιστεύσου τον εαυτό σου για να βρεις ποια είναι η αλήθεια. 

Eμπιστεύσου τον εαυτό σου για να βρεις το δρόμο σου στο σκοτάδι. Υπάρχουν στιγμές που δοκιμαζόμαστε στη ζωή. Μόνο η πίστη στον εαυτό μας, μας δίνει τη δυνατότητα να βγούμε αλώβητοι από τις δυσκολίες που περνάμε. 

Ακούγεται τετριμμένο και όμως είναι τόσο δύσκολο! Ακούγεται τετριμμένο και όμως πίσω από την απλότητα είναι η ουσία! Κάποια στιγμή σταματούν όλα! Και ξέρεις κάτι; Αν δεν σταματήσουν, τα σταματάω εγώ! 

Γιατί μου αρέσει να βρίσκω χρόνο για να δω μέσα μου! Να καταλάβω ποια είμαι, τι θέλω και που πάω. Η εμπιστοσύνη έχει αλλάξει τη ζωή μου. Χωρίς την εμπιστοσύνη είχα πολλά προβλήματα. Ο χρόνος με κυνηγούσε. Κυλούσε γρήγορα και με έκανε να νιώθω ότι πρέπει να βιαστώ! 

Αν θες πίστεψέ το, δεν έβρισκα 5 λεπτά μέσα στην ημέρα να πιω νερό και πάλι δεν προλάβαινα να ολοκληρώσω τις υποχρεώσεις μου. Το κοινωνικό μου άγχος με κρατούσε πίσω. Μου δημιουργούσε προβλήματα στην κοινωνική μου ζωή. Και πολλά νέα πράγματα που ήθελα να κάνω δεν τα έκανα ποτέ! Δίσταζα! 
Περνώντας ο καιρός ρώτησα, έψαξα, έμαθα…Τότε ήρθε στη ζωή μου το coaching, που είναι ένα συναρπαστικό ταξίδι αυτογνωσίας. Μέσα από αυτή τη διαδικασία της αυτογνωσίας έμαθα καλύτερα τον εαυτό μου. 

Ανακάλυψα κρυμμένες πτυχές του και μέρα με τη μέρα ξεκίνησα να χτίζω την εμπιστοσύνη στον εαυτό μου. Μέρα με τη μέρα! Αυτό πρέπει να το έχεις πάντα στο μυαλό σου. Όλες οι μεγάλες αλλαγές ξεκινούν με μικρά αλλά σταθερά βήματα. Τίποτα το μεγάλο δεν ξεφυτρώνει ουρανοκατέβατο! 

Όλα χτίζονται και για να συνεχίσουν να υπάρχουν και να αναπτύσσονται θέλουν γερές βάσεις και θεμέλια. Μη φανταστείς λοιπόν ότι αν είσαι άτομο, που έχεις θέμα με την εμπιστοσύνη, όπως είχα και εγώ, ότι μπορείς να την αποκτήσεις μέσα σε μια μέρα. 

Τα βήματά σου πρέπει να είναι μικρά, σταθερά και καθημερινά! Όλες οι μεγάλες αλλαγές έτσι έρχονται. Με μια μικρή δράση! Με ένα μικρό και γεμάτο πίστη ξεκίνημα! Έτσι ξεκίνησα και εγώ! Και έβαλα την εμπιστοσύνη στη ζωή μου. Έτσι εδραιώθηκε η εμπιστοσύνη στη ζωή μου. 
Καθημερινά φροντίζω να τη μεγαλώνω, να την τρέφω και να της δίνω όλο και μεγαλύτερο χώρο. Η εμπιστοσύνη μου έχει αλλάξει την ζωή! Τώρα απολαμβάνω να γνωρίζω νέα άτομα. Ξέρεις γιατί; Γιατί η εμπιστοσύνη στον εαυτό μου αυξήθηκε και ΑΥΤΗ κατάφερε να μειώσει το κοινωνικό μου άγχος. 

Ο τρόπος, που κάνω σχέσεις με τους άλλους ανθρώπους, άλλαξε. Πλέον έχω να δώσω και να πάρω πράγματα από όλους τους ανθρώπους, από όλες τις ευκαιρίες, από όλες τις καταστάσεις της ζωής. Η σχέση μου με το χρόνο άλλαξε από τότε που έβαλα την εμπιστοσύνη στη ζωή μου. 

Ο χρόνος επιμηκύνθηκε και δεν με κυνηγάει. Δεν έκατσα ποτέ να ψάξω την αιτία που με έκανε να μην έχω εμπιστοσύνη! Ξέρεις γιατί; Γιατί δεν έχει νόημα και δεν με ενδιαφέρει! Σημασία έχει ότι μπήκα στη δράση και ξεκίνησα να το αλλάζω όλο αυτό. 

Η εμπιστοσύνη με άλλαξε σαν άνθρωπο και μεταμόρφωσε τη ζωή μου! Ακούγεται τετριμμένο; Και όμως μου ήταν τόσο δύσκολο! 

Δείτε το σχετικό βίντεο: 
https://www.youtube.com/watch?v=EQl0y2LhzOc 




Σχετικά με το συντάκτη Πρόσφατα Άρθρα Πηνελόπη Τσιριντάνη Όραμα μου είναι να δημιουργήσω νέες μορφές δημιουργικής μάθησης για τους ενήλικες σπουδαστές. Έτσι δημιούργησα το πρώτο ελληνικό εκπαιδευτικό κανάλι στο Youtube που βοηθάει τους ενήλικες σπουδαστές να μάθουν εστιάζοντας στην προσωπική ανάπτυξη, την θετική ψυχολογία και την ενδυνάμωση. Δείτε τα πλήρη στοιχεία της Πηνελόπης Τσιριντάνη και του Ask Penelope
Πηνελόπη Τσιριντάνη 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου