Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2019

Η φανταστική ιστορία μιας κοπέλας που ήθελε έμπνευση και αφθονία...!!!!

Η Λουίζα ήταν 30 χρονών και έκανε τα πρώτα της βήματα ως συγγραφέας. Ήταν σε μία κατάσταση που είχε περισσότερο ελεύθερο χρόνο από όσο θα ήθελε. Πολλές φορές ένιωθε ότι η μέρα της περνάει χωρίς να έχει κάνει κάτι ιδιαίτερο, οικονομικά επίσης ήταν αρκετά στενά, γενικά ένιωθε ότι έλειπε το χρώμα από τη ζωή της. 

Ένιωθε ότι χρειάζεται κάτι περισσότερο, έψαχνε να βρει έμπνευση από κάπου, να νιώσει μεγαλύτερη αφθονία. 

Όχι μόνο υλική αλλά κυρίως εσωτερική. Ήθελε να αισθανθεί γεμάτη. Γεμάτη ζωντάνια, συναίσθημα και έκφραση! Όσο όμως και αν τα επιθυμούσε αυτά, δεν ήξερε πως να φτάσει εκεί, με αποτέλεσμα να πέφτει συνέχεια στον ίδιο κύκλο απογοήτευσης. 

Λίγες μέρες πριν είχε γνωρίσει την Αλίκη, μία σύμβουλο και πνευματική ψυχοθεραπεύτρια, σε ένα σεμινάριο για τη γιόγκα. Έτυχε να κάθονται η μία δίπλα στην άλλη. 

Η Αλίκη της έκανε πολύ καλή εντύπωση, της φάνηκε ότι, παρόλο που ήταν η πρώτη φορά που γνωρίζονταν, είχε κάτι το πολύ οικείο. Πήρε την κάρτα της και αποφάσισε να κλείσει ραντεβού μαζί της. Δεν το περίμενε, αλλά το πρώτο πράγμα που η Αλίκη της ζήτησε να κάνει ήταν να διαλέξει μία από τις oracle cards που είχε μαζί της. 

Το νόημα αυτής της κάρτας θα σηματοδοτούσε ένα από τα βασικά θέματα αυτής της συνάντησης. Αυτό που έκανε ακόμα μεγαλύτερη εντύπωση στη Λουίζα ήταν ότι η κάρτα που διάλεξε είχε τη θεά Abundantia, τη θεά της αφθονίας. 

Το μήνυμα της κάρτας ήταν : «Η αφθονία του σύμπαντος ρέει προς εσένα. Να είσαι ανοιχτή στο να δέχεσαι». Η Αλίκη την κοίταξε με νόημα και της είπε με απαλή φωνή : 

«Κλείσε τα μάτια και πάρε μία βαθιά αναπνοή. Καθάρισε το μυαλό σου και άσε όλες τις σκέψεις να φύγουν. 

Φαντάσου ότι βρίσκεσαι στο ιδανικό μέρος για εσένα, ελεύθερη από τις έγνοιες και τις εντάσεις της ημέρας. Είναι ένα μέρος ειδυλλιακό που μπορείς να χαλαρώσεις και να ηρεμήσεις τελείως. 

Η Abudantia, θέα της αφθονίας, είναι εκεί για να σου πει ένα μυστικό, ότι αν κοιτάξεις πέρα από τους φόβους και τις επιθυμίες, εκεί θα βρεις την έμπνευση και τον πλούτο σου. 

Μπορείς να βρεις την έμπνευση παντού γύρω σου, μέσα σου και στο σώμα σου. Νιώσε ποιες ιστορίες κουβαλάει το σώμα σου και θέλει να εκφράσει.» 

Η Λουίζα μέσα σε λίγα λεπτά είχε αλλάξει εικόνα, τα χαρακτηριστικά του προσώπου της είχαν μαλακώσει, οι κινήσεις της ήταν πιο άνετες και ένα χαμόγελο σιγουριάς ήταν στα χείλη της. 

Ανοίγοντας τα μάτια της είπε: «μόλις συνειδητοποίησα πόσο πιο πλούσια είμαι από ότι νόμιζα. Νιώθω ότι έχω τόσα να εκφράσω και να μοιραστώ! Πώς δεν μπορούσα να το δω πιο πριν;» 

Η Αλίκη χαμογέλασε με κατανόηση. Η συζήτηση συνεχίστηκε και στο τέλος της συνάντησης τους τα πράγματα έμοιαζαν πολύ πιο ξεκάθαρα για τη Λουίζα. Ήταν ξαφνικά σαν η αφθονία και η έμπνευση που έψαχνε στη ζωή της να ήταν ήδη εκεί. Κάποιες φορές χρειαζόμαστε μία εξωτερική βοήθεια για να δούμε τη ζωή μας με περισσότερη καθαρότητα και ευγνωμοσύνη. 

Άλλες φορές χρειαζόμαστε υποστήριξη για να επεξεργαστούμε κάποιες δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε ή να ξεκαθαρίσουμε επιλογές και να πάρουμε αποφάσεις. 

Πολύ συχνά η βοήθεια που αναζητούμε είναι εκεί δίπλα μας και απλά χρειάζεται να είμαστε ανοιχτοί στο να τη δεχτούμε. Είμαι ευγνώμων για τη δουλειά μου σαν σύμβουλος και τα θετικά αποτελέσματα που έχει στις ζωές των άλλων, αλλά και για τη δουλειά άλλων συμβούλων που είναι εκεί για εμένα όταν τους χρειάζομαι. 




Κωνσταντίνα Πολυχρονοπούλου 
Σχετικά με το συντάκτη Πρόσφατα Άρθρα Κωνσταντίνα Πολυχρονοπούλου Μέσα από τις υπηρεσίες μου προσφέρω “ένα κήπο πέρα από το σωστό και το λάθος”, εκεί που θα σε βοηθήσω με αγάπη να εκφράσεις και να ικανοποιήσεις τις επιθυμίες, τις ανάγκες και τους στόχους σου. Ως υπαρξιστική και πνευματική ψυχοθεραπεύτρια η βασική μου προσέγγιση είναι η υπαρξιστική ενσωματώνοντας στοιχεία και από άλλες προσεγγίσεις. Δείτε τα πλήρη στοιχεία της Κωσταντίνας Πολυχρονοπούλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου