Πέμπτη 6 Ιουνίου 2019

Δεν χρειάζομαι έναν σύντροφο για να με κάνει να λάμψω. Είμαι η ίδια το φως που λάμπει...!!!!

Οι απόψεις σχετικά με το θέμα αυτό είναι πολλές, αλλά ποια είναι η δική σας; Είναι απαραίτητο να έχουμε έναν σύντροφο για να μας χαρίσει λάμψη; προφανώς όχι! Όταν ήρθαμε στον κόσμο δεν ήμασταν μόνοι∙ μας έφερε ένα δικό μας αστέρι, μας ακούμπησε απαλά στο μητρικό λίκνο κι έκτοτε ζει μαζί μας, μέσα μας και μας τραγουδάει νανουρίσματα εκείνες τις νύχτες…ξέρετε, εκείνες τις τόσο σκοτεινές, ζοφερές νύχτες. 

Και έρχεται μια στιγμή που το μαγικό μας αστεράκι συναντά ένα άλλο αστεράκι και ξεκινούν έναν τρελό, ερωτικό χορό, λαμποκοπώντας το ένα στην αγκαλιά του άλλου! 

Ο σοφός Πλάτωνας είπε κάποτε μόλις μας αγγίξει ο έρωτας γινόμαστε ποιητές. Εκεί που δεν το περιμένουμε, ξαφνικά, ανακτούμε εκείνη τη δύναμη που την πιστέψαμε χαμένη και, ο κόσμος λαμποκοπά, φεγγοβολά, ακόμη περισσότερο. 

Κανείς δεν πρέπει να πεθάνει χωρίς να βιώσει αυτή τη συναισθηματική έκσταση. Κι όμως, το πάθος δεν είναι το μοναδικό συναίσθημα που νιώθουμε εμείς οι άνθρωποι. 

Είμαστε φτιαγμένοι έτσι, ώστε να μπορούμε να είμαστε φωτεινοί και λαμπεροί ακόμη και μέσα στην απόλυτη μοναξιά μας, σε εκείνη την απαλή κατάσταση ηρεμίας και προσωπικής ικανοποίησης, όπου τα πάντα βρίσκονται σε μια ισορροπία, τίποτα δεν περισσεύει και τίποτα δεν λείπει. 

Υπάρχουν δύο τρόποι να σκορπίσουμε χαρά∙ ο ένας είναι να γίνουμε ένα φως που λάμπει, ο άλλος, να είμαστε ο καθρέπτης που το αντανακλά.  Edith Wharton

Ένας αγαπημένος σύντροφος μας προσφέρει ζωή, ευτυχία, σεξουαλική απόλαυση, στοργή και οικειότητα. Ωστόσο, δεν είναι σωστό να χρησιμοποιούμε τον σύντροφο ως ένα μαγικό ραβδί που αυτόματα θα επαναφέρει τη φευγαλέα ευτυχία που όλοι αναζητούμε. 

Ίσως να μην έχουμε το δικό μας εσωτερικό φως, αλλά δεν μπορούμε να αρπάξουμε το φως του άλλου, ελπίζοντας ότι είναι αρκετό και για τους δυο μας. Είναι μια αυταπάτη που σε λίγο θα σβήσει και τότε θα πνιγούμε στο σκοτάδι. 

Στην εποχή μας που βάλλεται από διάφορα δεινά, ο κόσμος έχει στραφεί στην αναζήτηση της ιδανικής αγάπης, με την ελπίδα ότι έτσι θα εξαφανίσουμε τη ζοφερότητα που μας πνίγει. Ωστόσο, η απογοήτευση είναι πάντα δίπλα μας, μοναδική συντροφιά μας, δεν μπορούμε να την εξαλείψουμε, ούτε μπορεί να το σκάσει από τις ρωγμές των χαμένων ονείρων. 

Κάντε το δικό σας φως να λάμπει. 

Έχετε δει ποτέ πεταλούδα της νύχτας; Είναι θλιβερά και ταυτόχρονα εντυπωσιακά μικρά πλάσματα. Διαθέτουν τη λεγόμενη θετική φωτοταξία, δηλαδή, τις ελκύει το φως. Το φεγγάρι, για παράδειγμα, τις καθοδηγεί και τις προσανατολίζει κατά τη διάρκεια της νυχτερινής μετανάστευσης και της τελετουργίας του ζευγαρώματος. 

Ωστόσο, λόγω της ρύπανσης που προκαλεί το τεχνητό φως, αρχίζουν και εκλείπουν ως είδος. Ομοίως, ακριβώς επειδή ακολουθούν ερωτικά το κάθε φως, πολύ συχνά δυστυχώς καίγονται καθώς πετούν γύρω από αναμμένες λάμπες. 

Σπουδαίοι είναι εκείνοι που δεν χρειάζεται να σβήσουν το φως του άλλου για να λάμψουν οι ίδιοι. 

Κάτι παρόμοιο συμβαίνει και με τις ερωτικές σχέσεις, κάποιοι άνθρωποι έχουν το δικό τους φως, φέγγουν με απαράμιλλη λάμψη μέσα στο σκοτάδι της ύπαρξης. Λάμπουν διότι απολαμβάνουν την προσωπική τους πληρότητα, έχουν αυτοεκτίμηση και μια φανταστική, μαγική ποιότητα που υπνωτίζει τους άλλους. 

Συνήθως οι άλλοι αισθάνονται αιχμάλωτοι της προσωπικότητας αυτών των ανθρώπων και αναζητούν τη συντροφιά τους, θέλουν να δημιουργήσουν σχέσεις μαζί τους, ελπίζοντας ότι η γαλήνη και το φως τους θα τους βοηθήσουν να ξεπεράσουν τις φοβίες, την δυσαρέσκεια, τη σιωπηλή τους μελαγχολία. 

Ωστόσο, είναι σαφές ότι υπάρχουν πολλές διαφορετικές μορφές σχέσεων. Υπάρχουν εκείνοι που συνάπτουν σχέσεις για να εκπληρώσουν τις επιθυμίες τους, άλλοι για να βιώσουν μια στενή, οικεία σχέση με τον άλλον, κάποιοι άλλοι αναζητούν έναν αληθινό δεσμό για να δημιουργήσουν ένα όμορφο μέλλον. 

Δεν υπάρχει το τέλειο πρότυπο μίας σχέσης, αλλά υπάρχουν σχέσεις που εμπλουτίζουν τον κόσμο μας και άλλες που τον κάνουν πιο φτωχό. Υπάρχουν άνθρωποι με μόνη επιθυμία να αρπάξουν το φως μας και να το χρησιμοποιήσουν για δικό τους όφελος, να ανακουφίσουν τη θλίψη τους, την ανασφάλειά τους, αποστερώντας από εμάς κάθε δύναμη, αργά και βασανιστικά. 

Το εσωτερικό σας φως θα λάμψει μόλις εσείς είστε έτοιμοι. 

Όπως είπαμε, ένας σύντροφος μπορεί να σας κάνει ευτυχισμένους, αλλά δεν μπορεί να φέρει την αληθινή ευτυχία. Η αληθινή ευτυχία εξαρτάται αποκλειστικά από εσάς. Πράγματι, έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε ανθρώπους που έχουν παντρευτεί μετά από μακροχρόνιες σχέσεις, να λένε ότι αγαπούν τους συντρόφους τους, αλλά να μην είναι ευτυχισμένοι. Αισθάνονται ένα κενό, μια δυσφορία, ένα είδος ανεξήγητης απογοήτευσης. 

Επιλέξτε να γίνετε είστε αυτό που μπορείτε. Επιλέξτε να γίνετε λαμπερός, γεμάτος ακτινοβολία! 

Ίσως πρέπει να δεχτούμε το γεγονός ότι η ευτυχία, με την έννοια της απόλυτης έκστασης, δεν υπάρχει. Εάν υπάρχει, είναι πολύ σύντομη, εφήμερη, φευγαλέα, σαν ένα όνειρο καλοκαιρινής νύχτας. Ωστόσο, δεν υπάρχει λόγος να αισθάνεστε απογοήτευση, ή θλίψη. 

Όπως είπαμε, όλοι ήρθαμε σε αυτή τη γη με το δικό μας αστέρι. Είναι μέσα μας ακόμη κι αν δεν το βλέπουμε. Απλώς πρέπει να ξέρουμε πώς θα το φωτίσουμε για να ακτινοβολήσει και να μας οδηγήσει στο φως. 

Ωστόσο, το φως θα λάμψει μόνο όταν υπάρχει αρκετή ενέργεια για να το τροφοδοτήσει. Το φως μας παίρνει ενέργεια από την εσωτερική μας δύναμη, την οποία κι εμείς μερικές φορές αγνοούμε, ή παραμελούμε. 

Η δύναμη αυτή είναι γεμάτη αυτοεκτίμηση, αυτοπεποίθηση, συναισθηματική ανεξαρτησία, ορθή αυτό-εικόνα κ.λπ. Αυτή η εσωτερική λάμψη έχει ανάγκη και από αίσθηση του χιούμορ, αίσθηση ευγνωμοσύνης, δημιουργικότητας, να πετάξουμε από πάνω μας τη σκιά τους φόβου που μας στοιχειώνει, σαν ένα σκοτεινό σύννεφο που φέρνει την καταιγίδα και μας κρύβει τον ήλιο μια όμορφη ανοιξιάτικη μέρα. 

Δεν χρειάζεστε το φως των άλλων. Μην το ζητάτε, μην σβήνετε το φως του άλλου, μην αρπάζετε το δικό του φως σε αντάλλαγμα της αγάπης σας. Όλοι μας μπορούμε να λάμψουμε από μόνοι μας, έχουμε το δικό μας αστέρι. 

Έτσι, θα φτιάξουμε περισσότερους όμορφους ουρανούς, όπου βασιλεύει η αληθινή αγάπη και αυτό ξεκινά από εσάς, από όλους μας. Μόνο τότε θα ακτινοβολήσουμε στον υπέρτατο βαθμό, μοναδικά κι αληθινά, όταν παραδοθούμε στην αγάπη του δικού μας, αγαπημένου συντρόφου. 




Κείμενο – Απόδοση Λ.Τ. Εικόνα: Shelia Liu 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου