Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2019

Διαβάστε τις 6 συμβουλές για ν’ αποτρέψετε τους κιρσούς...!!!!

Ένας από τους καλύτερους τρόπους ν' αποτρέψετε τους κιρσούς και να βελτιώσετε την κυκλοφορία του αίματος, είναι να υψώνετε τα πόδια σας για λίγα λεπτά κάθε μέρα. Δοκιμάστε το!

Μπορείτε ν’ αποτρέψετε τους κιρσούς. Οι κιρσοί είναι φλέβες σε διαστολή και γενικά εμφανίζονται στο κάτω μέρος τους σώματος λόγω της φτωχής κυκλοφορίας του αίματος. 

Αυτές αποδεικνύουν πως το αίμα δυσκολεύεται να επιστρέψει σωστά στην καρδιά. Αυτό εξαιτίας μιας φλεγμονώδους ανισορροπίας ή λόγω των αποδυναμωμένων βαλβίδων από τις οποίες περνάει το αίμα. 

Οι κιρσοί αποτελούσαν πάντοτε αισθητικό πρόβλημα, καθώς οι φλέβες είναι είτε κόκκινες είτε μελανές. 

Πέραν αυτού, αναφορικά με την υγεία μπορεί ν’ αποτελέσουν πρόβλημα καθώς προκαλούν αίσθημα βάρους. Η φτωχή κυκλοφορία του αίματος μπορεί να προκαλέσει πόνο και άλλα άβολα συμπτώματα. 

Ευτυχώς, εξασκώντας ορισμένες συνήθειες μπορείτε να μειώσετε τον κίνδυνο εμφάνισης κιρσών. Ειδικά αν ξεκινήσετε τη ρουτίνα σε νεαρή ηλικία. 

Σ’ αυτό το άρθρο θα σας παρουσιάσουμε 6 συμβουλές για ν’ αποτρέψετε τους κιρσούς. 

Συνεχίστε την ανάγνωση για να μάθετε ποιες είναι! 

Μπορείτε ν’ αποτρέψετε τους κιρσούς με αυτές τις συμβουλές 
1. Ελέγξτε το βάρος σας 
Η εμφάνιση κιρσών είναι μια από τις κύριες επιπτώσεις της παχυσαρκίας.Τα παραπανίσια κιλά εμποδίζουν το αίμα να κινηθεί φυσιολογικά μέσα από τις φλέβες. Αυτό προκαλεί τη φλεγμονή των τριχοειδών αγγείων. 

Προτάσεις 
· Ελέγχετε την κατανάλωση θερμίδων και λιπαρών στη διατροφή σας. 

· Βασίστε τη διατροφή σας σε φρούτα, λαχανικά και δημητριακά ολικής αλέσεως. 

· Να γυμνάζεστε συχνά, τουλάχιστον 30 λεπτά την ημέρα. 

· Αν είστε υπέρβαροι, ακολουθήστε τις συμβουλές κάποιου παθολόγου. 

2. Να φοράτε άνετα παπούτσια 
Τα άνετα παπούτσια, με φαρδιές και μαλακές σόλες μπορούν να παίξουν καθοριστικό ρόλο στην αποτροπή παρεμβολών στην κυκλοφορία του αίματος στο κάτω μέρος του σώματός σας. Τα ψηλά τακούνια αποδυναμώνουν τις βαλβίδες οι οποίες ρυθμίζουν τη δίοδο του αίματος μέσω των φλεβών, κάτι ευνοϊκό για την κατακράτηση και τη φλεγμονή. 

Προτάσεις 
· Αποφύγετε τα ψηλοτάκουνα παπούτσια. Το ύψος τους δε θα πρέπει να ξεπερνά τους 5 πόντους. 

· Φορέστε χαμηλές σόλες για τη μεγαλύτερη διάρκεια της ημέρας, με χοντρές σόλες και κάποιο είδος εξαερισμού. 
3. Αυξήστε την κατανάλωση νερού 
Όσοι δεν πίνουν αρκετό νερό κάθε μέρα τείνουν να υποφέρουν από προβλήματα του κυκλοφορικού, σε αντίθεση με εκείνους που πίνουν επαρκείς ποσότητες νερού. 

Το υγρό αυτό είναι ζωτικής σημασίας για τις λειτουργίες του σώματος και βοηθά να διατηρηθεί το αίμα σας σε καλή κατάσταση. Διευκολύνει επίσης την επιστροφή του απ’ όλα τα μέρη του σώματος στην καρδιά. 

Προτάσεις 
· Βεβαιωθείτε πως πίνετε 6 με 8 ποτήρια νερό την ημέρα. 

· Αν έχετε πρόβλημα στο να καταναλώνετε αυτή την ποσότητα, αντικαταστήστε το νερό με νερό που έχει γεύση φρούτων, εγχύματα ή χυμούς. 

4. Αποφεύγετε τα στενά ρούχα 
Παρότι μπορεί να σας φαίνεται απίστευτο, αν φοράτε πολύ στενά ρούχα μπορεί να επηρεάσετε την εμφάνιση κιρσών και ευρυαγγειών. 

Τα στενά τζιν, οι στενές φούστες και άλλα στενά ρούχα, παρεμποδίζουν την κυκλοφορία του αίματος στα πόδια. Κάποιες φορές, προκαλούν αισθητικά προβλήματα. 

Προτάσεις 
· Να φοράτε ρούχα με χαλαρό ύφασμα τα οποία είναι απαλά και ευάερα. 

· Όταν αγοράζετε παντελόνια ή παρόμοια ρούχα, να διαλέγετε το σωστό μέγεθος για το σώμα σας. 
5. Υψώστε τα πόδια σας για ν’ αποτρέψετε τους κιρσούς 
Κάτι τόσο απλό όσο το να υψώνετε τα πόδια σας μπορεί να βελτιώσει την κυκλοφορία του αίματος ώστε να αποτραπεί η φλεγμονή των φλεβών. 

Η άσκηση αυτή διευκολύνει την επιστροφή του αίματος μέσω του άνω μέρους της καρδιάς. Με τον καιρό, αυτό προάγει τη χαλάρωση σε κουραστικές καταστάσεις. 

Προτάσεις 
· Όταν βρίσκετε χρόνο, υψώστε τα πόδια σας για 2 ή 3 λεπτά. 

· Κάντε το αφού τελειώσετε τη δουλειά σας. 

· Εφαρμόστε αυτή την πρακτική αν διατηρείτε την ίδια στάση για το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας. 

6. Αποφύγετε την υπερβολική κατανάλωση αλατιού 
Το αλάτι είναι ένα από τα πιο χρησιμοποιημένα συστατικά στην κουζίνα. Βρίσκεται επίσης σε πολλές τροφές. Δυστυχώς, είναι πολύ δύσκολο να το βγάλουμε από τη διατροφή μας. 

Αυτό όμως που δε γνωρίζουν πολλοί άνθρωποι είναι ότι, η υπερβολική του κατανάλωση προκαλεί πολλά προβλήματα υγείας. Ένα απ’ αυτά είναι η εμφάνιση κιρσών. 

Το αλάτι προκαλεί αλλοίωση στα επίπεδα της φλεγμονής εξαιτίας της κατακράτησης υγρών. Λόγω αυτού, εμφανίζονται κιρσοί και κυτταρίτιδα. 

Προτάσεις 
· Περιορίστε την κατανάλωση αλατιού. Αντικαταστήστε το με άλλα υγιεινά μπαχαρικά. 

· Διαβάστε τον διατροφικό πίνακα στα προϊόντα του σούπερ μάρκετ για να δείτε την περιεκτικότητά τους σε αλάτι. 

· Επιλέξτε θαλασσινό αλάτι ή αλάτι Ιμαλαΐων, σε μικρές ποσότητες ως καρύκευμα. 

Ανησυχείτε για την εμφάνιση κιρσών; Ακολουθήστε τις προτάσεις που σας δώσαμε και εφαρμόστε τις στη ρουτίνα σας ως προληπτικό μέσο. 




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου