Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2018

Πως θα διατηρήσετε και βελτιώσετε την υγεία σας σε πέντε λεπτά...!!!!


Σαν παραμύθι
Αρχές τις δεκαετίας του 60, περίπου 1952-56, λίγο πριν τελειώσουν τα σχολεία, τον Ιούνιο. Θυμάμαι, όμορφες στιγμές … Όταν σχόλαγα πέταγα την τσάντα μου πάνω από τη σιδερένια πόρτα του σπιτιού, έβγαζα τα λινά παπούτσια, τα πέταγα και αυτά πάνω από την πόρτα και έτρεχα με χαρά στο χωματόδρομο μπροστά από το σπίτι. 

Ακόμα θυμάμαι εκείνη την όμορφη αίσθηση που ένιωθα στην καρδιά μου και την απέραντη ελευθερία όταν πάταγα τη γυμνή γη. Τρέχαμε με τα άλλα παιδιά φωνάζοντας μέχρι να εξαντλήσουμε όλη μας την ενέργεια. 

Τώρα που το αναλύω σκέφτομαι, από πού προέρχονταν αυτή η αρχέγονη τάση, από το ένστικτο ή από βαθιά μέσα στο χρόνο.

Οι καιροί όμως πέρασαν, οι δρόμοι γέμισαν από καυτή άσφαλτο το καλοκαίρι, σκουριασμένα καρφιά, σπασμένα γυαλιά, και παντός είδους μολυσμένα σκουπίδια. 

Ποιος τολμούσε να περπατήσει ξυπόλυτος, άσε που δεν είναι πρέπον πια. Έτσι μόνο το καλοκαίρι, στην ακροθαλασσιά, τολμάμε να νιώσουμε το δέρμα της γης με τα γυμνά πόδια μας, να ενεργοποιήσουμε τα όργανα μας και να συλλέξουμε την ενέργεια της.

Είναι τυχεροί όσοι μπορούν να βρίσκονται συχνά σε μια παραλία, να βγάζουν τα παπούτσια τους και να βαδίσουν για λίγο στην άμμο ή το ψιλό βοτσαλάκι. Αλλά όσοι δεν έχουν αυτό το προνόμιο μπορούν εύκολα να το αντικαταστήσουν. Πως; θα δούμε παρακάτω.

Τι συμβαίνει όταν περπατάμε ξυπόλυτοι στη γη
Τι συμβαίνει όταν περπατάμε ξυπόλυτοι στη γη. Πρώτα γειωνόμαστε. Δηλαδή αντλούμε από την άπειρη ενέργεια της γης οι οποία τρέφει το αιθερικό μας, ενέργεια, απαραίτητη για την ζωτική λειτουργία των οργάνων μας. Δεύτερον ενεργοποιούμε τις απολήξεις στα πέλματα των ποδιών των δέκα ενεργειακών ζωνών του σώματος μας. 

Σε κάθε σημείο στα πέλματα των ποδιών μας καταλήγει κάποια ενεργειακή ζώνη που διέρχεται από αντίστοιχα όργανα του σώματος μας. Το δεξί πόδι αντιστοιχεί στο δεξιό μέρος του σώματος και το αριστερό στο αντίστοιχο. Το εσωτερικό των πελμάτων στην σπονδυλική στήλη. 

Στην εικόνα που παραθέτουμε βλέπουμε ένα μέρος των απολήξεων. Δεν γίνεται να αναφέρουμε αναλυτικά σε κάθε σημείο του πέλματος ποιο μέρος του σώματος ενεργοποιεί. Να ξέρετε ότι όλα τα όργανα σου σώματος έχουν νευρικές απολήξεις στο πέλμα όπως φαίνεται στην αντιστοιχία που δείχνει η εικόνα.
Σύντομη ιστορία της ρεφλεξελογίας
Υπάρχει μια εικόνα σε αρχαίο Αιγυπτιακό τάφο που δείχνει να περιποιούνται τα πόδια, καθώς επίσης και στους άλλους αρχαίους πολιτισμούς. Όμως δεν είναι ένδειξη ότι γνώριζαν από τότε τα οφέλη του μασάζ στα πόδια. 

Ο πρώτος που ασχολήθηκε συστηματικά ήταν ο Δρ. William Fitzgerald στη δεκαετία του 1920 που έγραψε ένα βιβλίο σχετικά με τις «θεραπευτικές ζώνες», εξηγώντας πώς διαιρείται το σώμα σε 10 κάθετες ζώνες, οι οποίες εκτείνονται από την κορυφή του κεφαλιού μέχρι τα άκρα των δακτύλων των χεριών και των δακτύλων των ποδιών. 

Όλα τα όργανα και οι δομές που εμπίπτουν στην ίδια ζώνη, πιστεύεται ότι συνδέονται με ροή ενέργειας και μπορούν να εξισορροπούνται με την άσκηση πίεσης και μασάζ στα συγκεκριμένα σημεία των ποδιών ή των χεριών όπου τελειώνει η αντίστοιχη ζώνη τους. 

Η μέθοδος πίεσης και κυκλικού μασάζ ονομάστηκε ρεφλεξελογία. Η ρεφλεξελογία προέρχεται ετυμολογικά από την λέξη «reflex», που σημαίνει αντανακλαστικό.

Στη συνέχεια η Eunice Ingham ανέπτυξε με μεγαλύτερες λεπτομέρειες τη ρεφλεξελογία κυρίως των ποδιών στη δεκαετία του 30, επειδή στα χέρια τα σημεία είναι πιο δύσκολο να εντοπιστούν.

Τα οφέλη της ρεφλεξολογίας
Από μελέτες που έγιναν σε πολλές χώρες βρέθηκε ότι η ρεφλεξελογία έχει ένα ποσοστό αποτελεσματικότητας περίπου 80% σε 78 διαφορετικές παθήσεις. Το πιο σημαντικό, εφαρμόζεται χωρίς επιβλαβείς παρενέργειες. 

Τα ανθρώπινα πόδια περιέχουν 26 οστά, 33 αρθρώσεις και ένα δίκτυο πάνω από 100 τένοντες που συνδέονται με χιλιάδες νεύρα. 

Η ρεφλεξελογία διεγείρει περισσότερα από 7000 νεύρα στα πόδια. Παραδοσιακά, οι Κινέζοι θεραπευτές χρησιμοποιούν το βελονισμό για την καλή ενεργειακή ροή και την απομάκρυνση του κακού chi ή Γιανγκ

Ο δυτικός πολιτισμός αποδίδει και προτείνει την αφαίρεση των τοξινών για την ομαλή λειτουργία. Και οι δύο έχουν δίκιο. Τα νεύρα μεταδίδουν μηνύματα στον εγκέφαλο και προκαλούν αντιδράσεις στα όργανα. Μια καλή λειτουργία νεύρων ενθαρρύνει τη βέλτιστη νευρική λειτουργία που οδηγεί σε πιο ευκίνητες αντιδράσεις.

Τα αποδεδειγμένα οφέλη της ρεφλεξολογίας περιλαμβάνουν : 

· Δημιουργία χαλάρωσης 

· Διεγείρει τη λειτουργία των νεύρων

· Βελτίωση των συμπτωμάτων των ανησυχιών για την υγεία 

· Βελτίωση της ροής του αίματος 

· Μειώνει το άγχος

· Συμπληρωματική φροντίδα του καρκίνου 

· Υποστηρικτική φροντίδα ψυχικής υγείας 

· Επαρκή ανάκαμψη και μείωση του πόνου 

· Ευκολότερη εγκυμοσύνη και ανάκαμψη μετά τον τοκετό

· Αυξάνει την ενέργεια

· Βελτιώνει το ανοσοποιητικό σύστημα

Ένας ειδικευμένος ρεφλεξολόγος είναι αυτός που θα πρέπει να γνωρίζει τα σημεία του πέλματος που πρέπει να κάνει το θεραπευτικό μασάζ. Τον τρόπο, και τον χρόνο για κάθε ασθένεια . Αυτός είναι και ο πιο κατάλληλος να αναλάβει μια σοβαρή θεραπεία.

Όμως επειδή το ζητούμενο είναι να έχουμε οφέλη σε λίγο χρόνο και ανέξοδα συστήνεται :

Μια παραλία στο σπίτι σας

Όσοι έχουν την άνεση να βρίσκονται συχνά στην παραλία συνίσταται να βαδίζουν ή να τρέχουν ελαφρώς στην άμμο ή το ψηλό χαλικάκι.

Όσοι δεν έχουν αυτή την άνεση, μπορούν να κάνουν την δική τους παραλία. Αν έχουν κήπο κάνουν ένα άνοιγμα 50χ50εκ. βάθους 15-30εκ. ή με άλλες διαστάσεις και το γεμίζουν με ψηλό βοτσαλάκι λίγο μεγαλύτερο από την άμμο, που έχουν φέρει κατά προτίμηση από την ακροθαλασσιά. Όσοι δεν ζουν κοντά σε θάλασσες θα βρουν τέτοιο στρογγυλεμένο ψηλό βοτσαλάκι στις ακροποταμιές και λίμνες.

Όσοι είναι ακόμα πιο άτυχοι παίρνουν ένα τελάρο πλαστικό με τρύπες από το σούπερ-μάρκετ ή κάποια λαϊκή. Φροντίζουμε να πάρουμε το μεγαλύτερο σε διαστάσεις. Το επενδύουν με ένα πανί και το γεμίζουν με ψηλό χαλικάκι που έχουν φέρει από την ακροθαλασσιά. 

Το βάζουν σε κάποιο μέρος του σπιτιού τους κατά προτίμηση σε μια προσήλια βεράντα. Όταν το βλέπει ο ήλιος το ενεργοποιεί με τις ακτινοβολίες του τους μικροκρυστάλλους των βότσαλων και το θερμαίνει, ώστε να γίνεται πιο ευχάριστο.

Μια άλλη λύση είναι η παραγγελία σε ένα εργαστήριο που κόβει νοβοπάν, ενός κουτιού διαστάσεων 50χ50εκ. βάθους 15-30 εκ ή με τις διαστάσεις που επιθυμείτε.

Στεκόμαστε πάνω από την τεχνική μας παραλία και αρχίζουμε να κινούμε τα πέλματα μας όπως ακριβώς κάνουμε για να σβήσουμε το τσιγάρο ή όπως όταν θέλουμε να λιώσουμε κάτι. 

Διαδοχικά, μια με το ένα πέλμα και μια το άλλο. Όταν τα πέλματα βυθίζονται στο βοτσαλάκι, προσπαθούμε με τις άκρες των δακτύλων να αγκαλιάσουμε τα βοτσαλάκια και τα σφίγγουμε ακριβώς όπως όταν πιάνουμε κάτι με τα δάκτυλα των ποδιών. Επαναλαμβάνουμε την κίνηση όσες φορές νομίζουμε. Δεν νομίζω ότι απαιτούνται πάνω από πέντε λεπτά.
Δεν θα πιστεύετε ότι κάνατε το καλύτερο μασάζ. Θα δείτε τα πόδια σας να αιματώνονται, θα τα νιώσετε για πρώτη φορά ζωντανά. Όλα τα σημεία του πέλματος ερεθίστηκαν, κάνατε ένα φυσικό μασάζ, συνεπώς όλα τα όργανα το σώματος αντανακλαστικά μπήκαν σε καλή λειτουργία. 

Κάνατε την καλύτερη θεραπεία απολέπισης. Θα αρχίσετε να νιώθετε ότι έχετε πέλματα για πρώτη φορά. Αν συνεχίσετε το φυσικό μασάζ για αρκετές εβδομάδες, θα εξαφανιστούν οι ραγάδες, οι ρόζοι και οι κάλοι στα πέλματα σας.

Μη ξεχνάτε αυτή την απλή αλλά κορυφαία θεραπεία. Κάνετε την όσο πιο συχνά μπορείτε, αν είναι δυνατόν 3-4 φορές την εβδομάδα. Θα έχετε σημαντική βελτίωση σε πολλές καταστάσεις υγείας που σας βασανίζουν. 

Το σημαντικότερο είναι η πρόληψη, δύσκολα θα αρρωστήσετε από εδώ και πέρα. Εννοείται ότι με το να ασχοληθείτε για λίγο και μετά να το παρατήσετε, τα αποτελέσματα θα είναι περιστασιακά.

Το τελάρο κατασκευάσθηκε έτσι όπως είπα, διότι κάθε 60-80 περίπου χρήσεις, θέλει ξέπλυμα για να φύγουν τα νεκρά κύτταρα. Το ξέπλυμα γίνεται με θαλασσινό νερό ή με νερό που έχουμε διαλύσει μερικές κουταλιές χοντρό αλάτι. Ακόμα καλύτερα είναι να ανανεώνουμε την παραλία μας με καινούργια βοτσαλάκια από την θάλασσα.


Για τους τεμπέληδες
Για τους τεμπέληδες υπάρχουν οι πλαστικές σαγιονάρες με ειδικά φτιαγμένο πάτο για μασάζ όπως η εικόνα που βλέπετε. Αν δεν μπορείτε να τις βρείτε στην Ελλάδα, βάλτε στην αναζήτηση στο Gooogle ή στο /www.amazon.com τον όρο Foot Massage Slippers και θα βρείτε διάφορες ρεφλεξολογικές παντόφλες. Τα οφέλη είναι μικρότερα από τις μεθόδους που αναφέραμε διότι το πλαστικό σας μονώνει από την γη, αλλά καλύτερα από το τίποτα.

Πως θα εξισορροπήσετε τα συναισθήματα, την ενέργεια σας και θα βελτιώσετε την υγεία σας σε 5 λεπτά

Στο άρθρο, Πως θα εξισορροπήσετε τα συναισθήματα, την ενέργεια σας και θα βελτιώσετε την υγεία σας σε 5 λεπτά, είχα αναφερθεί στη ρεφλεξελογία των χεριών καλό είναι να ενημερωθείτε πριν διαβάσετε την συμπληρωματική μέθοδο.

Τώρα που έχετε την παραλία στο σπίτι σας, πέρα από το γνωστό μασάζ της παλάμης σας, μπορείτε να κάνετε κάτι παρόμοιο όπως με τα πέλματα. 

Κάθεστε αναπαυτικά κάπου, χαλαρώνετε με μερικές ανάσες, παίρνετε στη παλάμη σας τα μικρά βοτσαλάκια της παραλίας και τα σφίγγετε στα χέρια σας. Στη συνέχεια τα τρίβετε σαν να θέλετε να τα λιώσετε και τα αφήνετε να πέσουν στο τελάρο σας.
Στο τέλος των ασκήσεων ένα πλύσιμο πελμάτων και χεριών είναι υγιεινό και καταπραϋντικό. Κάνετε τις ασκήσεις όσες φορές νομίζετε. Μετά θα δείτε τα χέρια σας να αιματώνονται, να μυρμηγκιάζουν και ένα γλυκό συναίσθημα ανακούφισης να σας καταλαμβάνει. 

Ανακλαστικά όλα τα όργανα του σώματος σας δραστηριοποιούνται και γεμίζουν υγεία. Με τον καιρό θα διαπιστώσετε ότι η υγεία σας βελτιώνεται και το σπουδαιότερο δεν θα αρρωσταίνετε εύκολα.

Οι τυχεροί όποτε βρίσκονται στην παραλία ας μη ξεχνάνε να κάνουν μασάζ στα πέλματα και τις παλάμες όπως έχουμε μάθει. Με τις μεθόδους αυτές, πέρα από την απλή ρεφλεξελογία που εφαρμόζετε ανεξαιρέτως σε όλα τα σημεία του πέλματος και της παλάμης, έρχεστε σε επαφή με τις λεπτές θεραπευτικές δονήσεις των μικροκρυστάλλων που υπάρχουν στα βότσαλα. 

Μην ξεχνάτε ότι για να γίνουν αυτά τα βοτσαλάκια η φύση τα σμίλευε εκατομμύρια χρόνια. Εκτιμήστε και επωφεληθείτε από αυτό το δώρο της φύσης.

Όσοι διαμένοντες στην Αθήνα, ενδιαφέρονται να γνωρίσουν την μέθοδο καθοδηγούμενης χαλάρωσης και οραματισμού, που είναι ένα στάδιο πριν τον υπνωτισμό, την επαφή με τον Ανώτερο εαυτό τους και την Πηγή ή την εμπειρία μιας προηγούμενης ζωής. Στείλετε μήνυμα στο FB μου 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου