Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2018

Όλα όσα επιβαρύνουν την λειτουργία του συκωτιού μας....!!!!


Το ξέρετε?......ότι όλες οι άχρηστες ουσίες ή τα - δηλητήρια - που εισέρχονται στο σώμα μας, όταν καταναλώνουμε φαγητά η ποτά ....αλλά και όλες οι ουσίες που απορροφώνται απ`το περιβάλλον και την αναπνοή....όπως καυσαέρια, καπνός, αρώματα, κολόνιες,βαφές μαλλιών..κλπ .φιλτράρονται από το μεγαλύτερο εσωτερικό μας όργανο..?

Το Συκώτι.. είναι αυτό που ρυθμίζει τον μεταβολισμό και την αποτοξίνωση!!!

Το Συκώτι ..ελέγχει τα πάντα και τα μεταλλάσσει ώστε να τα χρησιμοποιούμε ,να τα καταστρέφουμε η να τα αποθηκεύουμε..

Ελέγχει τα επίπεδα του λίπους και της γλυκόζης στο αίμα μας.

Καταπολεμά τις μολύνσεις καθαρίζοντας το σώμα και το αίμα μας από τα βακτηρίδια.

Επεξεργάζεται και αποθηκεύει όλες τις απαραίτητες βιταμίνες και τον σίδηρο ,επίσης συμβάλει στην ανάπλαση των κατεστραμμένων ιστών.

Επομένως το συκώτι μας είναι εξαιρετικά απασχολημένο καθαρίζοντας το σώμα μας.

Περιορίζει τις ζημίες με τέτοιο τρόπο,ώστε οτιδήποτε άχρηστο η επικίνδυνο επεξεργάζεται ,αφοπλίζεται και ουδετεροποιείται ώστε στην συνέχεια αν χρειαστεί να χρησιμοποιηθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Υπάρχουν πολλά πράγματα που τρώμε η αναπνέουμε η βάζουμε επάνω στο σώμα μας, που πρέπει να τα εξουδετερώσει πολύ γρήγορα. 

Αυτές οι ουσίες συμπεριλαμβάνουν το αλκοόλ,τα προσθετικά,την καφεΐνη,τα αναψυκτικά ,τα φάρμακα, τον καπνό,τα καυσαέρια τις βαφές τα καλλυντικά και οτιδήποτε άλλο δεν χρειαζόμαστε,αλλά που έχει γίνει αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής μας.

Ο θυμός η ένταση και τα κακά συναισθήματα επιβαρύνουν πολύ την λειτουργία του συκωτιού.

Αν διαρκώς τρέφουμε το σώμα μας με αυτά τα άχρηστα προϊόντα......αν γεμίζουμε τον νου μας με άχρηστες πληροφορίες, αν επιτρέπουμε τα σκουπίδια του μυαλού των άλλων να τα απορροφήσουμε εμείς....τότε το συκώτι μας προκειμένου να τα επεξεργαστεί κάνει πολύ σκληρή δουλειά.

Είναι ειδήμων στο να αποβάλλει.....αλλά όπως και στην ζωή,όταν προσθέτουμε βάρη χωρίς σταματημό,ο φόρτος εργασίας δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί.

Αν το συκώτι δουλεύει σκληρά θα κουραστεί θα γίνει νωθρό θα χρειάζεται περισσότερη ώρα για να επεξεργαστεί τις άχρηστες ουσίες και μπορεί να αρχίσουμε να αναπτύσσουμε μικρές ασθένειες που μπορεί να εξελιχθούν σε μεγάλες.

Προσέχουμε λοιπόν για να έχουμε.!
Ας μας γίνει συνήθεια μια βδομάδα τον μήνα να την αφιερώνουμε στον πολύτιμο μας συνεργάτη.. τρώμε προσεκτικά, μασάμε καλά ,τα γεύματα μας να είναι ζωντανά... πολλά φρούτα και λαχανικά ,όχι κρέας και γαλακτοκομικά,πολύ νερό,όχι αλκοόλ.

Κάθε βράδυ, πριν τον ύπνο, αυτή την βδομάδα να κάνουμε επάλειψη με καστορέλαιο ,στην περιοχή του συκωτιού μας να την σκεπάσουμε με μια ζεστή πετσέτα και να κοιμηθούμε γυρισμένοι δεξιά.

Τουλάχιστον 3-4 ποτήρια αφέψημα την ημέρα που θα έχει μέσα τσουκνίδα και γαιδουράγκαθο.

Και προσπαθήστε για μια βδομάδα να μην θυμώσετε με κανέναν αλλά και να μην επιτρέψετε τον θυμό κανενός να σας αγγίξει..

Για μια βδομάδα κανείς να μην σας πρήξει το συκώτι......
το σώμα σας θα σας ευγνωμονεί και θα σας υπηρετεί με τον καλύτερο τρόπο .
Αξίζει τον κόπο !!!




Skafidas Zaxos 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου