Πέμπτη 5 Ιουλίου 2018

Έβρασε κουκούτσια από καρπούζι για ένα λόγο που δεν είχα ξανακούσει ποτέ μέχρι σήμερα...!!!!

Ίσως να θυμάστε όταν ήσασταν παιδιά όταν μας έλεγαν να μην τρώμε τους σπόρους του καρπουζιού γιατί αλλιώς θα φυτρώσει αυτό το μεγάλο φρούτο στο στομάχι μας. Αν ήσασταν σαν κι εμένα μπορεί να ξοδεύατε πολύ χρόνο βγάζοντας κάθε σπόρο προτού φάτε αυτήν την υπέροχη λιχουδιά.

Δεν χρειάζεται να σταματήσετε να βγάζετε όλους τους σπόρους, αλλά αντί να τους πετάτε, χρησιμοποιήστε τους. Οι σπόροι του καρπουζιού είναι γεμάτοι με θρεπτικά συστατικά που είναι ευεργετικά και υγιεινά για σάς. Οι μικροί σπόροι μοιάζουν με τους ηλιόσπορους σε εμφάνιση και γεύση.

Και είναι εύκολο να τους φάτε σαν απλό σνακ ή να τους προσθέσετε στις σαλάτες και το τσάι σας. Είτε έτσι είτε αλλιώς, μπορείτε να απολαύσετε τα οφέλη των σπόρων του καρπουζιού χωρίς στην πραγματικότητα να μεγαλώνετε ένα στην κοιλιά σας. Σας υποσχόμαστε ότι είναι πρακτικώς αδύνατο να γίνει. Προσπαθήσαμε.

Φτιαγμένα από 92% νερό, τα καρπούζια είναι πολύ ενυδατικά. Είναι γνωστό ότι βοηθάνε στη μείωση των φλεγμονών. 

Τα καρπούζια είναι γεμάτα με βιταμίνες.
Το φρούτο αυτό είναι πλούσιο σε βιταμίνη C, βιταμίνη Α, Β1, και Β6. Επίσης, είναι μια καλή πηγή καλίου, θειαμίνης και μαγνησίου.

Μην πετάτε τους σπόρους.
Οι σπόροι είναι επίσης γεμάτοι με ασβέστιο, σίδηρο, κάλιο και μαγνήσιο.

Ξεφλουδίστε και στεγνώστε τους σπόρους για καλύτερα αποτελέσματα.

Οι σπόροι περιέχουν μονοακόρεστα και πολυακόρεστα λίπη. Αυτά βοηθούν στη μείωση των επιπέδων της χοληστερόλης και της φλεγμονής. Επίσης, μειώνει τον κίνδυνο για καρδιακή νόσο και εγκεφαλικό επεισόδιο.

Οι άνδρες πρέπει να τρώνε τους σπόρους του καρπουζιού!

Οι σπόροι περιέχουν λυκοπένιο, μια ουσία που είναι γνωστό ότι συμβάλλει στη βελτίωση της ανδρική γονιμότητας.

Το έλαιο των σπόρων είναι πολύ καλό για το δέρμα και τα μαλλιά.

Το έλαιο από τους σπόρους περιέχει λιπαρά οξέα που μπορούν να εφαρμοστούν στα μαλλιά για την πρόληψη της θραύσης. Αναζωογονεί επίσης την ελαστικότητα του δέρματος.

Μπορείτε να πάρετε απο αυτά ένα μέρος της πρωτεΐνης σας.
Η πρωτεΐνη είναι σημαντική για την επιδιόρθωση των μυών και την ανάπτυξη. Ένα φλιτζάνι αποξηραμένων σπόρων ισούται με περίπου 30 γραμμάρια πρωτεΐνης.

Μακροπρόθεσμη επίδραση.
Τρώγοντας σπόρους καρπουζιού είναι επίσης γνωστό ότι κρατάτε τη μνήμη σας αιχμηρή.

Οι σπόροι συνιστώνται για τους διαβητικούς.
Βράζουμε μια χούφτα σπόρους σε ζεστό νερό για περίπου 45 λεπτά. Στη συνέχεια πιείτε το σαν ένα ζεστό τσάι να βοηθήσει στον έλεγχο του διαβήτη.

Ξεκινήστε να κάνετε και να πίνετε τσάι από καρπούζι.
Αυτό το διουρητικό τσάι βοηθά με τον καθαρισμό των νεφρών και της ουροδόχου κύστης. Επίσης, συνιστάται να πίνετε όταν έχετε να κάνετε με πέτρες στα νεφρά.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου