Τρίτη 19 Δεκεμβρίου 2017

Στο μυαλό ενός εκατομμυριούχου… που πιστεύει στην πνευματικότητα...!!!!

Ποιος είπε ότι πνευματικότητα και πλούτος δεν πάνε μαζί; Η Νάνσυ Καλλικλή παρακολούθησε ένα webinar του εκατομμυριούχου Harv Eker και μεταφέρει την πιο απλή πρακτική του κόσμου για να έρθεις σε επαφή με την αφθονία και όλα αυτά που θέλεις να αποκτήσεις ώστε να ζήσεις τη ζωή όπως σου αξίζει.

Την περιοριστική πεποίθηση ότι πνευματικότητα και χρήμα είναι έννοιες αντίθετες, ανατρέπει ο Harv Eker στο masterclass που δίνει μέσω του MindValley Academy. Αν δε γνωρίζεις το MindValley Academy, αξίζει να το κάνεις, μιας και εκεί θα βρεις μερικά αξιόλογα δωρεάν webinars εάν ενδιαφέρεσαι για την πνευματική ζωή (ψάξε στην ενότητα free courses του site).

Ο Harv Eker είναι ο συγγραφέας του βιβλίου Secrets of the Millionaire Mind που έχει διαβαστεί από πάνω από 1 εκατομμύριο αναγνώστες και έχει μεταφραστεί σε 47 γλώσσες, όχι όμως και στα ελληνικά.

Στο masterclass ο Eker περιγράφει το δρόμο προς την αφθονία :

Αν κάθε άνθρωπος που ασχολείται με την πνευματική φύση του ίδιου και του κόσμου είναι σαν ένα μικρό κλαδάκι που πέφτει σε ένα ρυάκι, η φυσική ροή θα το οδηγήσει σε ένα μεγαλύτερο ρυάκι...
κι έπειτα σε έναν ποταμό...
κι έπειτα στον απέραντο ωκεανό....

Στην αφθονία!
Αυτή είναι η φυσική ροή. Ο μόνος λόγος για να διακοπεί αυτή η φυσική ροή όλων των πνευματικών ανθρώπων είναι να βρεθεί στο δρόμο τους ένα εμπόδιο. Αυτά τα εμπόδια είναι για τον Eker οι περιοριστικές πεποιθήσεις που κουβαλάμε όλοι και μπλοκάρουν το δρόμο μας (και) προς την υλική αφθονία.

Αν θέλεις λοιπόν να πλεύσεις στον απέραντο ωκεανό της αφθονίας, όπως είσαι φτιαγμένος να κάνεις, σύμφωνα με τον Eker χρειάζεται να ξεσκεπάσεις τις αρκετές περιοριστικές σου πεποιθήσεις που αφορούν στα χρήματα.

Μερικά highlights από το webinar του Eker

*Ναι, μπορούμε - και μας αξίζει - να ζούμε μια πνευματική ζωή, γεμάτη αγάπη, γενναιοδωρία, ισορροπία ΚΑΙ αφθονία.

*Το αν είναι κανείς «καλός» ή «κακός» άνθρωπος δεν έχει καμία σχέση με το πόσα χρήματα έχει. (Άλλωστε ένας από τους 7 μύθους που γκρεμίζει ο Eker είναι ότι το χρήμα διαφθείρει.)

*Να είσαι ευγνώμων γι’ αυτά που επιθυμείς, γιατί ό,τι αρνείσαι δε θα γίνει ποτέ δικό σου.

Κοίταζε με θαυμασμό το όμορφο σπίτι που ονειρεύεσαι, τον άνθρωπο που βλέπεις ότι έχει αυτό που θα ήθελες αλλά δεν έχεις, τον ανταγωνιστή στη δουλειά που φέρνει υψηλότερα νούμερα. Προσέγγισε την α-φθονία με ευγνωμοσύνη αντί για φθόνο και επικρίσεις.

*Μπορεί το χρήμα να μη μας εξασφαλίζει την ελευθερία, αλλά μας δίνει πρόσβαση σε τρόπους να δουλέψουμε τον εαυτό μας και να προσεγγίσουμε την καλύτερή μας εκδοχή (άλλο ένα σημείο το οποίο ο Eker προσεγγίζει μιλώντας για τις περιοριστικές πεποιθήσεις).

*Το χρήμα μπορεί να είναι και ένα πνευματικό εργαλείο. Αρκεί να εξυπηρετεί την ανάγκη μας να γινόμαστε κάθε μέρα και καλύτεροι και πιο χρήσιμοι για εμάς και τους άλλους.

Το webinar του Eker κλείνει με έναν 20λεπτο διαλογισμό για αφθονία. Στο YouTube μπορεί κανείς να αναζητήσει πολλούς παρόμοιους, είτε αναζητά την αφθονία σε υλικό επίπεδο είτε σε πνευματικό ή συναισθηματικό – άλλωστε όλες οι ευλογίες στη ζωή προέρχονται από την ίδια δημιουργική δύναμη, την ίδια πηγή.

Μερικοί καθοδηγούμενοι οραματισμοί που ξεχωρίζουν είναι εκείνος του σπουδαίου Wayne Dyer (κατά τη διάρκεια του οποίου θα χρειαστεί να επαναλαμβάνεις έναν ήχο), ενώ στο Ananda μπορεί κανείς να βρει συγκεντρωμένους όλους τους διαλογισμούς του μεγάλου Deepak Chopra, ο οποίος δίνει και μάντρα για κάθε διαφορετική περίπτωση. 

Όσοι νιώθουν ότι δεν τους ταιριάζουν τα μάντρα ή η εκφορά ήχου, ο διαλογισμός του Bob Proctor είναι μια ακόμα καλή επιλογή. 




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου