Τρίτη 26 Σεπτεμβρίου 2017

Αποφύγετε τα δύσκολα δια της… διπλωματικής οδού...!!!

Ο χαρακτηρισμός «διπλωμάτης» σχετίζεται με τις καλές σχέσεις και τις ισορροπίες, που μπορεί να κρατήσει κάποιος στη ζωή του. Η ουσία της διπλωματίας έγκειται στην ικανότητα του προσώπου να αξιολογήσει μια κατάσταση πριν μιλήσει ή να λαμβάνει την καλύτερη πορεία δράσης, χωρίς να είναι αυθάδης ή τολμηρός. Επίσης, να μπορεί να ερμηνεύει τα πράγματα, με λίγη λεπτότητα, και γνωρίζοντας τι πρέπει και πότε πρέπει να το πει.

Η διπλωματία μπορεί να είναι δύσκολη σε ορισμένες περιπτώσεις, ειδικά σε εκείνες που επηρεάζουν εσάς προσωπικά ή που περιλαμβάνουν κάτι για το οποίο έχετε έντονα αισθήματα.

Σας παρουσιάζουμε πώς μπορείτε να χειριστείτε διπλωματικά δύσκολες καταστάσεις, για να τις αποφύγετε.

Βουτήξτε τη γλώσσα στο μυαλό
Οτιδήποτε και αν έχετε ακούσει, που μπορεί να σας προκάλεσε θυμό, ηρεμίστε και πάρτε μια βαθιά ανάσα πριν μιλήσετε ή κάνετε κάτι. Μπορεί να είναι δύσκολο, ωστόσο μπορεί να σας σώσει από δυσάρεστες συνέπειες. Σκεφθείτε καλύτερα για να εκτιμήσετε την κατάσταση καθώς μπορεί να προβείτε σε πράξεις «εν βρασμώ ψυχής».

Συγκεντρωθείτε στα γεγονότα
Πάρτε λίγο χρόνο για να εκτιμήσετε την κατάσταση που αντιμετωπίζετε. Δείτε τα πράγματα όσο πιο αντικειμενικά μπορείτε και αξιολογήστε τα στοιχεία χωρίς να συμπεριλάβετε τα συναισθήματά σας.

Έμφαση στον τρόπο που θα μιλήστε
Φροντίστε να χρησιμοποιήσετε ξεκάθαρη γλώσσα και να είστε ακριβείς, ώστε να αποφευχθούν οι παρεξηγήσεις και να κάνετε σαφείς τις θέσεις σας.

Προσοχή στις λέξεις
Τα λόγια που θα χρησιμοποιήσετε είναι ιδιαίτερα σημαντικά. Προτιμήστε να μην απορρίπτετε προτάσεις για τις οποίες διαφωνείτε, αλλά να το χειρίζεστε καλύτερα. Για παράδειγμα δεν χρειάζεται να πείτε «Είναι άσπρο», μπορείτε να το διατυπώσετε πιο διπλωματικά λέγοντας πως «δεν είναι μαύρο».

Διαλλακτικότητα
Είναι καλό να έχετε πίστη στην άποψή σας. αποφύγετε όμως να είστε απόλυτοι στις θέσεις σας, τουλάχιστον λεκτικά. Φράσεις που σας δείχνουν απόλυτους μπορεί να κλονίσουν την διπλωματική σας εικόνα. Προτιμήστε να πείτε ένα απλό «όχι» από το να χρησιμοποιήσετε φράσεις όπως: «Σε καμία περίπτωση», «Για κανέναν λόγο» και άλλες σχετικές.

Αποφύγετε τις έντονες συναισθηματικές καταστάσεις
Εάν εμπλέκεστε σε συζητήσεις που έχουν έντονο συναισθηματικό φόρτο οι προσπάθειές σας να είστε διπλωμάτες, θα πάνε στράφι. Πάρτε την πρωτοβουλία για να ξανασυζητήσετε άλλη στιγμή όταν όλα τα μέλη θα είναι ήρεμα.

Κάντε σωστό διάλογο
Όπως δεν θα πρέπει να διακόπτετε τους συνομιλητές σας, άρνηθείτε να σας διακόψουν πριν τελειώσετε τις σκέψεις σας.

Παραμείνετε ψύχραιμοι
Η διατήρηση της ψυχραιμίας σας μέσα από τη στάση αλλά και τον τόνο της φωνής σας, πρόκειται να κερδίσουν το ακροατήριό σας. Προσπαθήστε να κερδίσετε τους συνομιλητές σας, κοιτώντας τους κατάματα όσο διατυπώνετε τις θέσεις σας.

Διπλωματική στάση
Η γλώσσα του σώματος πρέπει να συμβαδίζει. Για το λόγο αυτό αποφύγετε τις έντονες εκφράσεις στο πρόσωπο και χαλαρώστε τους αγκώνες και τα χέρια σας. Αποφύγετε να κουνάτε τα χέρια σας για να εκφραστείτε καθώς καταδεικνύει έλλειψη επιχειρημάτων. Διατηρήστε τη σοβαρότητά σας καθώς τα πολλά χαμόγελα, μπορεί να κάνουν το κοινό σας να μην σας πάρει σοβαρά.




Συμβουλές από το flowmagazine.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου