Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου 2017

Κάλεσε τον Θεό στο σπίτι σου...!!!!

Ποιος δεν θα ήθελε τον Παντοκράτορα Θεό στο σπίτι του ? Ποιος δεν θα ήθελε να ξέρει ότι έχει τον Θεό βοηθό, σε κάθε του στιγμή και σε κάθε πρόβλημά του, είτε μικρό, είτε μεγάλο?

Ο Παντοκράτορας Θεός, ποτέ δεν αρνήθηκε να σταθεί στο πλευρό μας, ίσα - ίσα Εκείνος μας το ζητάει μέσα στην Καινή Διαθήκη.

Πώς όμως να τον καλέσουμε ? Ίσως να θεωρούμε ότι είμαστε ανάξιοι να κάνουμε τέτοιο κάλεσμα. Πώς να δεχτούμε μέσα στο σπίτι μας, Εκείνον ως καλεσμένο ? Κι όμως δεν είναι δύσκολο καθώς Εκείνος γνωρίζει τα πάντα για μας και φυσικά εκείνος δέχεται και επικροτεί την απλότητά μας. 

Είναι ένας καλεσμένος, που δεν θα ασχοληθεί ποτέ για το τι φοράμε και πως, ούτε για το πώς είναι το σπίτι μας, ούτε τι έχουμε να τον ταΐσουμε.

Αν «φοράμε» τον Λόγο Του, αν στο σπίτι μας υπάρχει κι Εκείνος μέσα από τις εικόνες της Παναγίας, του Ιησού και των Αγίων και αν η τροφή μας είναι η διατήρηση των Μυστηρίων Του, αυτά για Εκείνον είναι αρκετά.

Πώς καλούμε τον Θεό στο σπίτι μας λοιπόν ?

Μπορούμε κάθε απόγευμα όλα τα μέλη της οικογένειάς μας να επιλέξουμε, αντί να βλέπουμε τηλεόραση, να διαβάζουμε όλοι μαζί ένα κεφάλαιο από την Καινή Διαθήκη, ένα κεφάλαιο από την Παλαιά Διαθήκη, ένα κεφάλαιο από τις πράξεις των Αποστόλων και ένα κεφάλαιο από τις επιστολές. Αυτό να το κάνουμε κάθε απόγευμα όλοι μαζί. 

Έτσι τα οφέλη αυτού του καλέσματος μέσα από την ανάγνωση του Λόγου Του όλοι μαζί, θα τα ζήσουμε όλη η οικογένεια μαζί. Θα αρχίσει να υπάρχει μεταξύ μας μία καλύτερη γέφυρα επικοινωνίας, τα νεύρα θα αρχίσουν να φεύγουν, οι προστριβές και όλα όσα κάνουν τα μέλη μίας οικογένειας να μην έχει ισορροπία και ουσιαστική επικοινωνιακή επαφή. Ο Θεός θα αρχίσει να μας αλλάζει εσωτερικά και ουσιαστικά.

Ύστερα μπορούμε, πάλι όλα τα μέλη της οικογένειας μας να ορίσουμε προσευχές που θα διαβάζουμε καθημερινά και πάλι όλοι μαζί. Οπότε στο μεσημεριανό μας φαγητό μπορούμε όλοι μαζί να ενώνουμε τα χέρια μας και ένας να διαβάζει την προσευχή για το φαγητό και οι άλλοι νοερά να λένε την ευχή Κύριε Ιησού Χριστέ, ελέησόν με. Αυτό μπορεί να γίνεται και το βράδυ και κάποιο άλλο μέλος της οικογένειας να διαβάζει την βραδινή προσευχή.

Αν δεν υπάρχει η δυνατότητα να τρώμε όλοι μαζί, μπορούμε να ορίσουμε πριν από τον ύπνο μας να κάνουμε όλοι μαζί μία βραδινή προσευχή.

Αν για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα επιλέξουμε να καλέσουμε τον Θεό μέσα στο σπίτι μας, με αυτόν τον τρόπο, θα δούμε ότι τα προβλήματα μας θα λύνονται πιο εύκολα, ότι οι σχέσεις θα γίνουν καλύτερες.

Μα δεν υπάρχει περίπτωση να καλέσουμε με τέτοιον τρόπο αγάπης τον Θεό στο σπίτι μας και να μας το αρνηθεί. Κι όταν δείτε τα οφέλη όλου αυτού του δρόμου, δεν θα σταματήσετε αυτό το κάλεσμα ούτε μία μέρα.

Το να ανοίξουμε την πόρτα μας στον Θεό, είναι από τα ωραιότερα δώρα που μπορούμε να κάνουμε σε μας αλλά και σε όλη μας την οικογένεια.

Ο Θεός βοηθός μας για όλα και για Πάντα.




Δωροθέα 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου