Σάββατο 11 Νοεμβρίου 2017

Οι 3 κινήσεις του πνεύματος...!!!!

Το πνεύμα μέσα σε κάθε άνθρωπο έχει τρεις μορφές, άρα και τρεις κινήσεις.

Οι 3 μορφές του πνεύματος είναι: το υγρό, η φωτιά και ο αέρας. Δηλαδή αρσενικό, θηλυκό και ουδέτερο.

Πώς ενεργούν αυτές οι μορφές του πνεύματος μέσα σε κάθε άνθρωπο? Ποιο είναι το ζητούμενο σε κάθε έναν από εμάς ? 

Να φτάσουμε στο σημείο και οι 3 κινήσεις του πνεύματος να γίνουν ουδέτερες.

Εμείς στα τόσες χιλιάδες χρόνια, ζούμε στον ζυγό - ρυθμό - απορυθμό του δύο.

Η μορφή της φωτιάς στο πνεύμα είναι το συναισθηματικό μας κομμάτι.

Η μορφή του αέρα είναι οι σκέψεις μας.

Ενώ το υγρό πνεύμα είναι ο οδηγός που θα ρυθμίσει τη ζωή μας. 

Το υγρό πνεύμα κατοικεί μέσα στην καρδιά μας και αναλόγως πως χειριζόμαστε τη φωτιά και τον αέρα θα λειτουργήσει και το υγρό πνεύμα.

Το υγρό πνεύμα ανάλογα με τις σκέψεις και τα συναισθήματα μας μπορεί να φτάσει είτε να εξατμιστεί ή να καεί.

Είτε εξατμιστεί, είτε καεί το πνεύμα κάνει τον άνθρωπο έρμαιο των καταστάσεων και των περιστάσεων. Και έτσι ο άνθρωπος ενεργεί πότε με το θηλυκό και πότε με το αρσενικό του πνεύμα. Αυτά τα δύο πνεύματα δημιουργούν πάντα στη ζωή του ανθρώπου μονόπλευρους δρόμους και όχι αρμονικούς. Γιατί χωρίς το υγρό του στοιχείο ο άνθρωπος καταλήγει να στοιχειώνει.

Το υγρό πνεύμα τώρα είναι αυτό που όταν συνεργαστεί αρμονικά με τα άλλα δύο πνεύματα γίνεται το ίδιο Φλόγα, αφού κάνει την γέφυρα ενότητά των άλλων δύο. Αφού η Φλόγα = Φως Λόγου = η ένωση της φωτιάς – Φως με τον αέρα- Λόγο. Η ενεργοποίηση αυτή συμβαίνει με τον ρυθμό της Πίστης στη ζωή του ανθρώπου. 

Ο δρόμος για να γίνει η ένωση των 3 μορφών του Πνεύματος είναι η ορθή ενέργεια της προσευχής. Η προσευχή όταν γίνει η ίδια ενέργεια τότε ενεργοποιεί αργά και σταδιακά το Άγιο Πνεύμα μέσα μας και Εκείνο ρυθμίζει απόλυτα τον άνθρωπο. Η ορθή ενέργεια της προσευχής γεννιέται από την καρδιά.

Και πως η καρδιά γεννάει την προσευχή ? Όταν τη ζεστάνουμε. Πώς τη ζεσταίνουμε ? Όταν αποφασίσουμε να ενεργοποιήσουμε μέσα μας τον Θείο Λόγο. Να γίνουμε παιδιά της Φλόγας και τότε αυτή η 3πλή μορφή του Πνεύματος θα γίνει για μας η σκάλα θεραπείας σε κάθε γωνιά της ζωής μας.




Δωροθέα 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου