Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου 2017

Πώς να ελκύσετε καλό κάρμα...!!!!

Το κάρμα είναι αυτή η παλιά συμπαντική θεωρία που λέει ότι παίρνουμε αυτό που αξίζουμε ανάλογα με τις πράξεις μας και τις σκέψεις μας. Κάποιοι πιστεύουν ότι μπορείτε να δημιουργήσετε το δικό σας καλό κάρμα αν απλά ακολουθείτε κάποιους βασικούς κανόνες. 

Ακόμα καλύτερα, αν κάνετε καθημερινά αυτά τα βήματα, ίσως να μη φέρετε καλό κάρμα μόνο στον εαυτό σας, αλλά οι πράξεις σας μπορεί να ωφελήσουν και αυτούς που είναι γύρω σας. 

Βήμα πρώτο: Αγαπήστε και συγχωρήστε τον εαυτό σας Οι περισσότεροι άνθρωποι, κατά καιρούς, βρίσκουν τον εαυτό τους να μάχεται με την χαμηλή αυτοεκτίμηση, την αυτοκατηγορία και την αυτοαμφισβήτηση. Πολλοί εστιάζουν στα «και αν» και «θα έπρεπε να» στη ζωή τους. 

Αν νομίζετε ότι κάνετε τέτοιες σκέψεις, προσπαθήστε να εστιάσετε στην αγάπη και την καλοσύνη στη ζωή σας. Ξεκινήστε την κάθε μέρα σας με τη διαβεβαίωση ότι θα επικεντρωθείτε σε αυτές τις πλευρές της ζωής σας. Όσο το σκεπτικό σας, αλλάζει, θα αλλάζουν και οι σκέψεις σας και οι πράξεις σας προς αυτούς που είναι γύρω σας. 

Βήμα δεύτερο: Αγαπήστε και συγχωρήστε τους άλλους Το να κρατάτε κακία , σας κρατάει πίσω. Ενώ δεν είναι πάντα εύκολο να αγαπάτε κάποιον που θεωρείτε ότι σας έχει βλάψει, είναι καλύτερο για εσάς (και αυτό το άτομο) μακροπρόθεσμα αν εφαρμόζετε την συγχώρεση και ελευθερώνετε τα άρρωστα συναισθήματα που μπορεί να τρέφετε. Με αυτόν τον τρόπο καθαρίζεστε από την αρνητικότητα που μπορεί να σας εμποδίσει από την εκδήλωση του καλού κάρμα στη ζωή σας. 

Βήμα τρίτο: Εξασκείστε την καλοσύνη και τη συμπόνια Ένας από τους πιο εύκολους τρόπους για να έρθει καλό κάρμα στον κόσμο είναι να ζει κάποιος με συμπόνια. Ο Γκάντι είπε: « Γίνε η αλλαγή που θέλεις να δεις». Αν η επιθυμία σας είναι να τραβήξετε το καλό κάρμα στη ζωή σας, τότε πρώτα πρέπει να κάνετε αυτό που ελπίζετε να λάβετε. 

Γνωστή και ως Χρυσός Κανόνας, η έννοια του «μην κάνεις στους άλλους αυτό που δε θα ήθελες να σου κάνουν», είναι η διδασκαλία κλειδί του Ιησού που θυμούνται οι περισσότεροι. Ωστόσο, η βασική φιλοσοφία είναι ένα μάθημα που το έχουν διδαχτεί πολλοί πολιτισμοί παγκοσμίως. 

Βήμα τέταρτο: Συλλογιστείτε 
Για να ρεύσει το καλό κάρμα στη ζωή σας, πρέπει να περάσετε χρόνο κάνοντας ήσυχη ενδοσκόπηση. Μπορείτε να το δείτε ως χρόνο για να εξερευνήσετε την ψυχή σας όσο αναζητάτε τον προσωπικό σας ρόλο σε όλα αυτά που έχουν συμβεί στη ζωή σας. Είναι σημαντικό να το κάνετε αυτό χωρίς κριτική. Ο σκοπός είναι να κερδίσετε κατανόηση, όχι να κατηγορήσετε. 

Βήμα πέμπτο: Εξασκηθείτε 
Η συνέπεια δεν μπορεί να επιτευχθεί σε ένα βράδυ, αλλά όσο εξασκείτε την καλοσύνη, την συμπόνια, την αγάπη του εαυτού και την υπευθυνότητα στα λόγια σας και τις πράξεις σας, θα αρχίσετε να προσελκύετε και να στέλνετε καλό κάρμα, μέχρι αυτό να γίνει κομμάτι της καθημερινής σας εμπειρίας. Τουλάχιστον, αυτό είναι που ελπίζουμε.




ByMr T

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου