Τρίτη 30 Αυγούστου 2016

Booksecrets : η ψηφιακή πλατφόρμα που "ζωντανεύει" τα βιβλία.....!!!!!!!!

Η ανάγνωση ενός βιβλίου δημιουργεί σε πολλούς ανθρώπους τόσο έντονα συναισθήματα ώστε θα ήθελαν να μάθουν περισσότερα γύρω από το συγκεκριμένο βιβλίο. Όπως πολλές φορές θέλουν να βρουν βιβλία από τον ίδιο συγγραφέα, ή να μάθουν περισσότερα για το πως δημιουργήθηκε. 

Και το ενδιαφέρον στοιχείο είναι ότι αυτό το περιεχόμενο υπάρχει καθώς εκδότες, συγγραφείς αλλά και αναγνώστες το παράγουν ακόμη και για το πιο δυσεύρετο βιβλίο. Το πρόβλημα είναι ότι αυτό το περιεχόμενο δεν ακολουθεί τον τίτλο για τον οποίο δημιουργήθηκε, αλλά είναι σκορπισμένο σε εφήμερες αναρτήσεις στα κοινωνικά δίκτυα, σε blogs και ιστοσελίδες, με αποτέλεσμα να μην φτάνει σε κάθε ενδιαφερόμενο αναγνώστη.

Την απάντηση σε αυτό το πρόβλημα επιδιώκει να δώσει το Booksecrets, μία ψηφιακή πλατφόρμα προσβάσιμη είτε μέσω του web είτε μέσω app για iOS ή Android συσκευές. Η ιδέα για τη δημιουργία του Booksecrets ανήκει στον Φάνη Χαραλάμπους, ο οποίος ξεκίνησε την προσπάθεια πριν από 2 χρόνια, ενώ από πέρσι στην προσπάθεια συμμετέχει και ο Νίκος Αργύρης, ο οποίος δραστηριοποιείται στο χώρο των εκδόσεων.

Η πλατφόρμα ξεκίνησε να λειτουργεί πριν από περίπου 4 μήνες και ήδη υπάρχει σε αυτή υλικό για περισσότερα από 3500 βιβλία από την Ελλάδα. “Ξεκινάμε από Ελλάδα αλλά είναι προφανές ότι θέλουμε να επεκταθούμε στο εξωτερικό” επισημαίνει στο imerisia.gr ο κ. Χαραλάμπους, ο οποίος σημειώνει ότι η ομάδα του Booksecrets αποτελείται πλέον από 3 άτομα και ο στόχος είναι να διευρυνθεί περαιτέρω.

Το διαθέσιμο υλικό περιλαμβάνει διάφορα “μυστικά” που σχετίζονται με τον κάθε τίτλο : μία αφήγηση, επικαιροποιημένες σκέψεις του δημιουργού, μουσικές επιλογές, ένα επιπλέον κεφάλαιο, διορθώσεις, ιστορίες σχετικές με το θέμα ή με τους χαρακτήρες, την πηγή της έμπνευσης, διαδραστικές σελίδες, ηχητικά εφέ, στοχευμένες βιβλιοφιλικές προσφορές, κ.ά. 

Σύμφωνα με τον κ. Χαραλάμπους, η επιλογή του υλικού είναι ιδιαίτερα προσεκτική, καθώς ο στόχος μας είναι να βελτιώνουμε διαρκώς την εμπειρία των χρηστών της πλατφόρμας. Σημειωτέον πάντως πως εκδότες και συγγραφείς έχουν τη δυνατότητα να εισέλθουν στην πλατφόρμα και να δημοσιεύσουν το υλικό που επιθυμούν σχετικά με το βιβλίο τους. 

“Αυτή τη στιγμή, αναζητούμε τρόπους προκειμένου να μπορούν και οι αναγνώστες να προσθέτουν υλικό για τα αγαπημένα τους βιβλία” σημειώνει ο κ. Χαραλάμπους.

Πρακτικά, το Booksecrets δημιουργεί μία κοινότητα για όσους αγαπούν τα βιβλία και ήδη η ανταπόκριση είναι σημαντική καθώς οι χρήστες που έχουν συνδεθεί ξεπερνούν τους 3000. “Θα μπορούσαμε ενδεχομένως να το αποκαλέσουμε και το Facebook των βιβλίων” επισημαίνει με μία δόση χιούμορ ο κ. Χαραλάμπους.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου